Gravid vecka 37!




Bebis

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Får slänga in ett litet kort på maggipsningen :)



och här har vi en liten länk till Gravidfotograferingen med OttossonPhoto

Sanja

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat. Den allra sista tiden brukar gravida kvinnor bli försjunkna samt kan ha svårt att sova. Kanske kan man se det som en förberedelse inför alla vakna nätter som väntar tillsammans med babyn.

 

 

PappaJohn

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.


Jag tror och hoppas innerligt att jag verkligen visar honom hur mycket jag älskar honom och ATT det lilla han kan göra ju faktiskt betyder så himla mycket för mig!!


Att bara finnas där när jag får ont av värkar på nätterna, eller på dagen,  att till exempel hämta en kopp te eller en tidning så jag inte behöver resa mig upp onödigt många gånger, att hjälpa mig med strumpor/ skor ibland eller att bara massera mig lite här och var när det gör ont är ju så otroligt mer än guld värd!!


Sen så får han sig allt ett stor lass med kramar och pussar hela tiden så jag tror inte han klagar ;) Då är det mer jag som också vill ha lika mycket tillbaka :p hihi

 

/SanjaLilli

22 år - presenter & gipsmage

.. då var man ett år äldre :)

När jag vaknade imorse kom J med ett stort paket till mig: En elektrisk värmefilt!! Precis en sån som jag önskat mig redan sen förra året ;) Guud så nöjd jag blev!! Satte in sladden i uttaget, gav honom en puss och somnade om - HÄRLIGT! :D

Hänt har det inte mycket idag faktiskt..
Sen frukost, promenad och massa god chokladtårta från KaffeDoppet blev det.
Lite besök fick jag också :)



I eftermiddag gjorde vi en andra gipsning på magen, var riktigt skojj :)
Och gud så stor jag har blivit.. :O





Till vänster: Vecka 37   -   Till höger: Vecka 26

Men gud så trött och sliten jag är nu alltså!! Har riktigt ont och orkar knappt göra ett smack!! :/ Det kan inte vara länge kvar alls nu innan det händer stora grejer här känner jag.. Har inte vågat ringa till Förlossningenn än och J verkar inte vara värst sugen på att köra till Trollhättan så jag får avvakta lite till.
Jag har bara lust att gråta av smärtor och har knappt ork kvar till att ens gå på toaletten..
Ont Ont Ont har jag.. :(


Lägger in kort på några presenter jag fått :p


och lite till.. :)

Natti
♥SanjaLilli

Tårta & filmkväll

har idag varit jätte duktig och varit med J ute i ladugården från 16.30 till 19.00 och hjälpt till allt jag kunde: matat kossorna, fyllt kärrorna med mat och sedan fick vi flyttat den vildaste av alla tjurar in i en egen box längst in så att hans "boxskompis" får vara lite ifred och vila då den andre är väääldigt bockigt av sig och alltid ska bråka med sina horn..! Så, mycket gjort! :)

Sedan kom Becka & Tias på lite tårta och te. Fick även en, njaa, 2 fina presenter ;) TAACK ! :D Bilder på dom lägger jag ut imorgon. Är lite för sent nu..

Efter kvällsfikat blev det film på TV4+ och lite socialt med chips, popcorn och choklad
- MUMMS :D

Ja, och imorgon/ idag är då den stora dagen kommen - ♥ jag fyller 22 år!!
31. Oktober HALLOWEEN!! :D
Vi sätter ju tillbaka tiden inatt så jag vet inte riktigt när jag får gratta mig, hehe :p

Undra vad dagen har att erbjuda ;)

Skall ju måla magen och även gipsa den en andra gång så mer är inte planerad :) Har även fått post av mormor ifrån tyskland och sedan ringde mamma och undrade om jag var med på en tripp till Berlin i Januari, men det får jag fundera över ett tag.. Har ju ändå en fyfödd med mig då..

Såså
Hoppas jag får sova inatt.. Värkarna har pendlat in sig från all ifrån 15 - 3 minuters mellanrum istället för 1-2 ggr i timmen.. :s
Men jag åker inte in förrän det verkligen känns nu!!

Gonatt folkens :)
/SanjaLilli

Middag hos svärmor

.. den var riktig god måste jag säga!!

Hade önskat mig BroccoliPaj och den var gudomlig god! :D Lite grekisk sallad på sidan om blev ju pricken på i:et också ;) Jag åt nog drygt hälften upp själv och dom andra tre fick dela på resten, hehe :) Har inte ätit så mycket på läääänge kan jag säga och inte var jag precis mätt efter maten heller.. Så blev det Kaffe/Te och lite pepparkakor efteråt för att fylla hålet ordentligt - MUMS :)

Och så var vi ju så klart tvungna att visa upp dom fina korten vi tog igår också ;)

Innan jag hann somna på soffan åkte vi hem och jag glömde säga att vi faktiskt tog finbilen till stan, nämligen Saaben :) hihi

Hemma tömde vi brevlådan och där låg det allra första GrattisBrevet från tyskland :) Mysigt att tjuvkika lite innan man fyller år ;) Svärmors present får hålla sig kvar i kuväret fram tills imotgon. Vet visserligen vad det är men det kan vara kul att vänta ändå :)
Och så var den stora frågan uppkommen igen - vad ska jag få av J?? hihi Är suuuper nyfiken ju!


Ikväll kommer det lite besök också :)
Mer om det senare.

Ha en trevlig dag alla

/SanjaLilli




Kortet jag fick - i pusselbitar..
Så det gällde ju att pussla ihop saken så man kunde läsa vad det stog på baksidan :p

Fotomodell för 1 timme..

.. har jag iofs alltid drömt om, men att det skulle vara så utmanande trodde jag inte, hehe :) Har man ingen vana att stå i centrum på det viset så blir man lätt stel och bara tom i huvudet först.. Men det ger sig efter ett tag :) Behövde en del anvisningar och det var inte lätt att "hålla minen" säg - inte skratta för mycket och inte se helt förstörd ut heller (som det lätt blir när man tar kort på sig själv tycker jag..) Men bara man kommer in i det så funkar det som smör i en varm stekpanna ;)



Har alltså efter nattens få timmars sömn
(värkar en gång i halvtimmen!!) kommit upp i tid och gjort mej iordning inför Gravidfotograferingen.
Det var hur kul som helst och jag skulle kunna göra det flera gånger om!! Benny ÄR jätte duktig och gav bra anvisningar och förslag tycker jag och det känndes tryggt!
Så om det ska tas några fler kort framöver i livet vet jag vem jag ringer till!! :) Dopet satt John & Jag och pratade om precis efteråt, kanske några barnkort med när den fyllt ett halvår eller ett år :)
Spännande å se :)

Jag kopierar 3 kort och lägger in på bloggen.
Resten kan ni se lite senare på hemsidan och/eller på FaceBook. Dröjer nog en liten stund innan jag får alla kort hem så jag lägger ut dom senare i så fall.
En del kläder jag har på mig är köpta på Nordby i tisdags..







Kunde verkligen inte bli nöjdare
Helt fantastiska bilder!


Annars har vi då bara fortsatt med flytten (som vi höllt på med sedan Juli?!) Och det börjar ta lite på energin.. Aldrig är det riktigt städat och fint här hemma.. Hoppas man får ett slut på det snart!
Också kom vi fram till att vi flyttat 2 ggr under tiden jag har varit gravid - slitsamt och helt absurt att det kunde bli så tokigt!!
Sånt är livet..

Det blev även lite ändrade planer när det käller kvällen och kalas.
Hanna är sjuk och kan då inte komma ikväll :(
♥Krya på Dej vännen!

Så det blir en lite spontan lätt middag hos J's mamma :) Broccolipaj hade jag önskat mig - MUMMS!
Ost & Kex fick jag inte då J tycker att jag än inte får stoppa i mig någon mögelost..
En till anledning att utöka längtan tills bebis kommer ut, hehe ;)

Pjuhh.. Nu är jag helt slut efter kartongsläpandet och ska gå och byta om till middagen medans J är ute och matar dom stora tjurarna ;)

Ha en underbar trevlig kväll alla

Tack än en gång Benny för den otrolig fina förmiddagen!




HejDå
/SanjaLilli

färgat håret..

.. men resultatet får beskådas imorgon efter Gravidfotograferingen så kika in då! ;) hihi




Åh så trött man kan va trots att man sovit bort verkligen hela dagen!!
Inget har jag hunnit med känns det som men det är så att allt det jag gjort syns bara inte :p

Nej, nu är det så att jag ska väcka sovnarkomanen på soffan och gå upp och nanna kudden (försöka iaf)
Men det kommer gå utmärkt tror jag då jag fortfarande har feber och är super trött!..

Natti på er fina bloggläsare där ute
/SanjaLilli

feber - ME DON'T LIKE!

haha.. har sovit till kl 14.00 idag!! Har iofs varit inne på FB via mobilen och slängt in den ena och den andra statusuppdateringen, men det var nog när jag låg i halvkoma då jag absolui inte kommer ihåg detta! :p Har haft feber och värkar inatt.. undrar hur det ska fortsätta med värkarna..?! Är ju såå himmla oregelbundna, men dom ändrar hela tiden karaktär och flyttar sig längre och längre ner.. Ska ringa och höra med experterna ikväll om det drar igång på riktigt igen. Har ingen större lust att åka till Trollhättan igen för ingenting, hehe :p

Annars så har jag försökt att göra nått gott av den här (korta) dagen nu och städat (halvvägs färdigt) hela övervåningen! Sen ska jag snart gå och slänga in lite färg i håret så man blir fin föe Fotograferingen imorgon och min självaste födelsedag på söndag!! :D Under tiden färgen sitter i vill jag dammsuga i hallen och plocka lite så man ser själva hallen nån gång :p
Kalas blir det ju inte men den ena eller andra kikar nog förbi skulle jag tro :) ♥Hanna & Familj kommer ju redan imorgon :D
Är sjuuukt nyfiken på vad ♥Älsklingen har köpt också! Han har retat mig i ca 2 veckor med detta nu så det bara kryyyper i hela kroppen :D


Här har vi ett kort på mej när jag fyllde 18!
Såklart är det alltid Halloween när jag fyller år så det är ju alltid kul :D



här fyllde jag 19


och här fyllde jag 20!

När jag fyllde 21 fanns det ingen vettig kamera i närheten så jag tror det blev aldrig taget nått bra kort.. Oavsettfrån det så var jag inte piggelin precis heller den dagen..
Hösten är ju ändå alltig en klassisk förkylningstid.
Och har jag höllt mig fram till min födelsedag brukar jag då ALLTID vara sjuk i alla fall dagen efter då det ju alltid ska springas i så lite kläder som möjligt från fest till pub till fest till pub.. osv.. haha


Ja, sen ska jag försöka köpa en eller två Pumpor som jag tänkte göra snygg HalloweenDekor av :) Färg har vi handlat så vi kan "klä ut" magen till pumpa och gips till en ytterliggare avgjutning på magen :)

Ja, mycket som skall hinnas med nu igen - tiden bara springer iväg, men det gör mig inget för magen och värkarna vill jag bara bli av med nu!!

Ni kan ju vara så gulliga och hjälpa min lilla kompis Linnea med att välja ut ett kort till en fototävnilng som hon skall vara med i.
Klicka bara på hennes namn här ovan och kommentera på hennes inlägg :) TACK!


Och här följer en bild på magen hur den ser ut idag..
Så långt ner den har sjunkit nu, snartsnart så :D

35+5



Herrå
/SanjaLilli

krasslig,BECK &fattig!

känner mig bara sämre och sämre nu.. har fått i mig lite mat, men inte mycket alls..
vill helst behålla det som är i magen, tack!!
Försöker dricka så mkt som möjligt iaf så man inte får för hög feber!

Var iväg och hämtade Saaben förut och det var inte kul!! Fan så dyrt det blev och då är min shoppingrunda från igår INGENTING emot denna tråkiga utgiften!! Men utan bil är man ganska mobbad ute på landet..
Har lyckats att få besiktning för både Gulfen & Säbben på samma dag också, med PERFEKTA 5 timmars mellanrum så det är jag väldig nöjd över faktiskt!
Sen är nog kontot tomt ett bra tag framöver, men men..

På väg hem hyrde jag med den nya BECK filmen och den var jätte bra! :D



Beck ÄR bra!


Och på söndag fyller jag år och nej, jag har inte fått iväg några inbjudningar ÄN och kommer nog inte hinna med det heller.. Dom som vill komma är som sagt hjärtligt välkomna någon gång under helgen :)
I AM @ HOME! :D


Nu ska jag återgå till soffan & mitt älskade

NattiNatt på Er
/SanjaLilli

autumn pics















1 månad kvar till BF!!

♥ På tal om annat så är det ju BARA 1 månad kvar till BF idag!! :D
27. November
Känns det som om man kommer att gå över tiden??
Njaej..
vet faktiskt inte.
Efter allt som har varit så känns det ändå som att bebis borde komma tidigare,
som dom ju även sa på förlossningen sist.
Men bara för det så kommer jag säkert att gå över tiden.. hehe :p

Vi får avvakta och se.
Den kommer ju till slut


Längtar sååå efter vår lille ♥FIS









och snart skall vi bli föräldrar
/SanjaLilli

Saaben på verkstan..

.. och jag är hemma med magont och värkar :(
Har jag lyckats med att få magsjukan med nu eller är jag bara allmänt slapp?? Humm.. Hade ju tänkt mig att sätta mig ner i verkstadens Väntrum, men eftersom det skulle ta 2-4 timmar och jag har fruktansvärt ont av värkar (eller vad det nu ska va) så lånade jag en av deras bilar och åkte hem! Cool liten Opel må jag säga!! ;D Det får vara värt dom 300kr!! Skall strax lägga mig och vila i soffan.

J har blivit lite bättre men är inte på topp än.. Han har feber och är blek :( Ändå ska han mata djuren själv ikväll.. ska försöka hjälpa han lite iaf! Stönig som han är har han åkt på jobb idag också. 2 timmar senare, men ändå.. jaja, han får ju bestämma själv :)

Har lagt ut lite smått & Gott (Julpynt etc..) på tradera, hehe :) Har tröttnat på en del men det är inget att slänga ju. Vore synd bara. Sedan har jag packat ett litet paket som jag skall skicka till en kompis i tyskland idag. Hon fyllde år i helgen. Ska bli spännande vad hon tycker om innehållet ;)

Nu slocknar jag snart..
En liten tupplurilur, JA TACK :)

Höres senare
/SanjaLilli

Shoppingrunda på Nordby

Inatt kunde man inte sova ordentligt då tankarna har varit någon helt annanstans! Men vi får hoppas att allt är bra :)

Har varit segt att komma igång över huvudtaget idag då jag verkligen inte kännde för att röra på mig alls!! Men man kan ju inte bara rulla runt i sängen och lösa korsord dag in dag ut, hehe :) Nee, har varit iväg med Becka och fikat hos hennes mamma först, sedan åkte vi till Nordby allihop och Shoppade loss (vilket ABSOLUT INTE var planerad!!) men så blev det ändå :p Efter lite mer än 5 timmar så åkte vi hem igen, med påsar fyllda med fina kap, hehe :) Så kan det gå..
Men nu verkar det som att man får snåla sig genom resten av månaden (inte länge kvar vill säga!) haha :p slänger in några kort på höstplaggen jag köpt


Gina Tricot


Gina Trikot


RUSTA
(ja, faktiskt!! och hur sköna som helst!)

:)


DinSko

och så köpte jag några tights, benvärmare, lite julgrejer och så klart gips till magen! Blir den andra gipsningen nu och den hoppas jag vi hinner med till helgen! hehe

När jag kom hem mötte jag en riktig dålig och frösen J, han har fått magsjukan :( Nu gäller det att hålla sig undan så man inte drabbas av den också.. kan inte vara bra att åka på magsjuka när man är höggravid..!? Jaja.. Nu får jag snart ta natten så jag kommer upp i tid, ska till bilverkstan tidigt imorrn :s Usch för att gå upp innan solen ens har vaknat..

Natti
/SanjaLilli

får bjuda lite på mig själv ikväll!
Några kort vi tog inne på en leksaksaffär..












autumn pics










Grattis till alla mina Syskon ♥



Nu har alla tre söta godbitarna fyllt år och blivit ett år äldre!
På söndag är det min tur!


 

Eric fyllde 16 år den 11. Oktober



 

Ronja fyllde 10 år den 13. Oktober




Marit fyllde 8 år idag den 25. Oktober



Lilla Sanja fyller 22 år den 31. Oktober

Hade tänkt mig en fin mysig Tacomiddag med alla nära och kära, men äninte fått iväg några "inbjudningar" så det blir väl inget antar jag..
Ni som vill är hjärtligt välkomna i alla fall!
Mat kommer det att finnas i stora lass :)
Kul att få träffa alla innan man får ut lilla knytet och blir (mer eller mindre) isolerad ett tag, hehe

Underbar feedback

Hej alla! :D
Har efter min dagliga promenad slagit mig ner framför datorn en stund innan tvätten skall hängas upp och hittade en otrolig fin blogg! Inte nog med det så hade bloggerskan varit och haft det jätte mysigt här på hotellet i Strömstad

och blivit jätte nöjd :) Så jag är bara TVUNGEN att länka till hennes blogg och visa er detta, och så klart tacka för den finfiina feedbacken vi fått genom detta :) för er som inte vet så är detta mitt jobb, eller har varit fram tills September. Saknar jobbet jätte mycket, men snartsnart skall jag få min lille bebis och då är det annat att tänka på :)

♥Bloggen

♥Buffén

♥Bilder

Ha en underbar dag alla
/SanjaLilli

Maffig Söndag!

Jag somnade då (efter jag fått order av J att lägga mig tidigt) på soffan runt kl 22 tror jag :) Skönt att somna tidigt, men fick ändå inte sova hela natten igenom.. värkar och toabesök höll mig sysselsatt.. J har då suttit och sovit i fåtöljen så jag inte behöver vara själv och han är på plats om jag behöver honom. Min underbara älskling

Tidigt väntade djuren på frukost igen och jag drog mig på soffan med en kopp te och TV4nyheterna till kl. 10 vill jag påstå. Sedan så var det bara att gå och käka lite breakfast och så skulle jag gå ut och hjälpa till och få in djuren ute på hagen in i stallet.. Men jag hann precis borsta tänderna så var detta klart.. Humm.. lite frisk luft hade vart gött, menmen :)
Precis då började första fikarundan med alla som var med och då var det bara att duka fram, koka vatten och tina bullarna :)
Efter det så skulle det slaktas 2 tjurar och det fick jag beskåda ^^ Lite skumt men det är ju inget man inte sett förut (på Älgjakten) Men innan så var Hanna så underbar snäll och hjälpte mig att få undan alla flyttkartonger med grejor som J hade varit och hämtat på Valex igår.. Det gjorde gött att få detta gjort, men USCH för grejor man har!! Överväga att slänga en del?? JA TACK!! haha :p

Tack Hanna!!

En anledning till varför jag har varit så bitter hela tiden.. flyttat 3:e gången nu i år och har aldrig hunnit packa upp riktigt sedan förra året september..
Inte konstigt då väl?!
Men nu ska jag inte flytta på mig en enda millimeter mer kan jag lova!!

Sedan var det dax för mat, hmm.. stå i köket och laga mat till ett fotbollslag hade varken H eller jag lust till så det fick bli hämtmat -PIZZA- och det satt gott!! Tänk att jag klarade att få i mig EN HEL sådan!! :p hehe

Sedan kom Zelly, Iris & Gerd förbi på fika med lite Chokladkaka och några blommor, jag fyller ju år nästa söndag och då var det en liten förfika då ;) Myspys

Nu väntar jag bara på att killarna blir klara med kvällsmatningen och så kan
Sanja & Älsklingen
äntligen ta kvällen och mysa ner oss i soffan och se på ingen mindre än BECK!! :D

Har jag glömt nått?? Njeeh.. har möblerat om i köket igen också :p men nu är jag nöjd tror jag!! Inga bilder på hemmet då det är allt för stökigt och städat än och det kommer det att vara så länge vi är bonder!!
(till den 12. November vill säga!)

♥ Ha en go söndagkväll allihop!
/SanjaLilli

Gravid vecka 36



Nu har Sanja gått in i vecka 36 och det är lika underbart varje söndag då man är ett steg närmare målet! :) Sammandragningarna håller i sig som dom gjort tidigare, men inget regelbundet än. Jag har fått fruktansvärt ont i underlivet/ mellangården, låren och ryggen!! Det känns som otrolig stark träningsverk och gör att jag har lite svårt att gå och sitta som "en vanlig människa" hehe. Man går alltid lite bredbent (känns det som) som om man hade satt en plugg mellan låren. Bäckenet har helt enkelt öppnat sig på nått konstigt vis och det känns obehangligt. Men har väl ett syfte ;) Ont gör det.


Lilla Bebisen

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Sanja

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

 

Mina fossinger har svällt upp ordentligt NU så skorna klämmer lite här och där. Bristningarna är jag jätte deppig för också!! :( Men det ska det ju vara värt säger dom som vet.. ÄN så vet jag ju inte så det återstår att se. Men man är ju inte mindre värd bara för att man brister här och där, hehe :p


Pappa John

Du har väl läst artikeln om Pappans/partnerns roll vid förlossningen.

 

♥ Jag undrar hur man vet ATT det verkligen sätter igång NU!!?? Jag vaknar ofta på nätterna och har ont av förvärkar, men nu har smärtorna ändrat karaktär och det gör mer ont som mensverk än vad det gjort tidigare.. Också känner jag att jag inte blir lika andfådd som tidigare vid sammandragningarna.. How Do I Know?? Vi får vänta och se :) Ont gör det som sagt.. hmm.. :/

Sätter in bilder på magen senare idag :)

/SanjaLilli

 

35 dagar kvar ♥

Vi är i vecka 35
Det är 35 dagar kvar
alltså 4 veckor och 4 dagar

Längtar


oavsett från att det egentligen inte går ihop är det bara att vänta..

♥♥Winterwonderland♥♥

Det snöade igår..


Nu ligger snön kvar över Gården sedan i torsdags. Mysigt är det men jag har inte alls räknat med att ta fram mina vinterkläder redan.. Dom passar ju inte ens och jag har hela tiden varit inställd på att när snön ligger på backen så ligger fisen i vaggan.. Men vaggan är fortfarande tom, hehe :p
Jag ska verkligen försöka att få gjort det allra sista idag! Tvätta åkpåsen och städa ur/ bädda vaggan. Skönt att verkligan ha ALLTING gjort. Har börjat få värkar igen. Ganska oregelbundna men rätt så starka. Kunde knappt sova så jag bara låg och vred mig hela natten och emellanåt var korsordstidningen en bra vän :)
Är så trött nu så jag skulle kunna lägga mig i soffan en stund men då skulle jag nog sova bort hela dagen..

Som igår..
Åkte till Flöghult. Hanna, barnen och jag skulle åka till Karin och Ronja en sväng men det blev inget så vi var hos Hanna istället och lekte i snön :)
Ja precis, VI lekte i snön! Snögubben gick sönder med en gång, men det tyckte Felix var bara kul :) Varför är det alltid vi vuxnar som har det roligast när det egentligen är ungarna som ska ha kul :p  Ett mysterium, haha :)

Jag la mig i soffan en stund efter vi hade fikat med barnen, Karin & Kicki och Linnéa hade fått välling och lagt sig.. Jag sov bort 2(!) timmar.. sen var det bara att stiga upp och mummsa i sig Tacos :) John kom också efter jobbet så det var faktiskt en riktig mysig fredag kväll :) dock kallade plikten i ladugården kl. 19 så det var bara att åka hem och mata djuren då.. Inte jag då - jag är lat!!


också igår kväll..
Nu sitter jag med en katt i nacken och funderar över om det är den jag vill behålla eller den andra.. inte lätt när dom är så gosiga. Men snart är dom redo att ges bort.
Nu blir det fika hos Lars!

Herrå


/SanjaLilli

MVC

Igår (torsdag) har vi vart på MVC och lyssnat på fisens hjärtslag, kollat blodvärdet och min vikt.. Allt var bra. Fisen mådde bra och ligger uppochner - som den har gjort i några veckor redan så det kan ju i stort sett hända när som..
Fixerat tror jag många vill höra/ läsa
;) blodvärdet hade gått upp till det normala igen -bara genom att ÄTA mat med mycket järn! Glöm alla tabletter, haha
Vikten.. 9(!) kilo har jag gått upp sedan inskrivningen och det var inte mycket tyckte Lotta, men jag tycker att PJUHH, måste jag gå ner allt detta igen??

Men näääh, först och främst väger ju fisen och allt inne där dryga 7 kilo så mer är 2 har jag inte lagt på mig och det finns ju faktiskt ett syfte i att kvinna lägger på sig extrakilon!! Det ska ammas och det kräver energi, det faktumet ATT man ska kunna ta hand om en liten bebis efter förlossningen är ju rätt energikrävande i sig och tid/ ork till att laga mat finns väl inte direkt så det är bra med lite reserver runt kroppen ;) Men man får ju inte falla i ett lathål och alltid skylla på att "Jag är gravid"  , eller  "Jag ammar!"

Så det så..

Efter MVC så åt vi lunch på matbolaget och köpte därefter godis och.. SNUS -.- blääh att han inte kan sluta med detta!! :( Jojo
Hallonbladste inhandlades åxå eftersom mitt tatt slut och det var verkligen inte lätt att få tag här i lilla Strömstad!! 4 Hälsobutiker och bara en enda som säljer det?!?! Hmm...

Kvällen tillbringade vi framför TVn, eller ja, jag zappade runt och J låg och sov typ.. hihi och det började snöa!! :p

/SanjaLilli

last but not least

Föräldragrupp No. 4

.. har varit sådär intressant..
Vi pratade om amning och hur viktig den första tiden efter födseln är (alltså dom första timmarna & dagar)
Inget jag inte visste sen tidigare så den var inte jätte intressant helt enkelt.
Hade hellre varit med förra gången där det handlade om förlossningen, men då låg jag ju själv på förlossningen och blev stoppad, hehe
Lite lustigt faktiskt

När vi kom in på öppna förskolan så blev Lotta lite paff:
"Jag trodde faktiskt att ni hade fått barnet redan. Trodde inte att dom skulle lyckas stoppa dig!"
haha :p Men så var det inte..
Jag känner att det är något på gång igen men kan inte riktigt sätta finger på det.. vi får avvakta och se :)

Förvånande nog så var vi inte alls många på gruppen idag..
5 tjejer och 2 killar (bland annat J) Alltså bara halva gruppen.. Några kanske har tröttnat, andra kanske fått bebis redan?? Vet ej..
Vi passade på att boka en ny tid till MVC med Lotta då vi ju missade den förra veckan också när jag låg inne.
Kom fram till en tid imorgon kl. 14.00
Gravidfotografering är ju kl. 11 så jag hoppas vi hinner!
Det är så svårt att hinna med allt  nu när J är borta under veckan och inte har så mkt tid när han väl är hemma.. myyyycket som skall göras.. :)

Efter gruppen bestämde vi oss för att äta ute igen, som vi brukar efter föräldramöten :)
Det är riktigt mysigt och den timmen unnar vi oss verkligen!! :) Blev intaliensk mat denna gången också och det var lika gott, som vanligt :)

Nu är vi hemma igen och killarna är ute och grejjar med traktorer och matar djuren.. Krånglar alltid!! :/ menmen..
Snart skall jag inleda kvällsmys (med eller utan J) och mummsa i mig en go
Ben&Jerrys Chocolate Fudge Brownie
NomNom :)

Oavsett från att dagen imorrn är rätt så fullspäckad så ska vi även försöka hinna med att flytta lite grejer från det gamla huset och kanske till och med fixa bromsarna på Saaben..
Fredan väntar då en (hel?) dag i Näsinge med H & K :) Ska kolla boet och lite barnkläder ;)
Har säkert glömmt att skriva nått mer men det får bara va :)

Känner mig lite halv krasslig med efter vaccinet igår.. och så lite ont i armen med..


Sov Gott
/SanjaLilli

misslyckad

besiktningen gick inte så bra som vi trodde.. Handbromsen var "oduglig" ahaa..
Då svängde jag förbi SAAB och hörde vad som skulle åtgärdas, vad kostnaden blive för detta och NÄR man kunde komma in och kolla på detta.
Men, herren på besiktningen talade ju aldrig om för mig VAD som var fel.. typiskt..
Inte mer än
2500 svenska coronas

skulle det gå på om man lämnade in bilen på SAAB - om 3 veckor..
Ska jag vänta och betala eller chansa och låta någon annan göra det??

Pjuhh.. gillar inte ta såna beslut ju!
Känns ju tryggare och låta en proffs göra jobbet. Då vet man att sakerna bli gjorda på rätt sätt, men då måste man ju betala för detta också..
Vill man fixa det billigt har man på andra sidan ingen garanti OM det blir rätt denna gången och kanske måste ombesikta IGEN..

Jag får tänka över detta medans jag tar en promenix med Tiffy.. :)


godisgrisen dåh :)


J ringde nyss och berättade för mig att han var tvungen att jobba imorgon ändå!!
Han hade blivit lovat att vara ledig torsdag då han skall på kurs på fredag.
Men fredag hade vi bokat Gravidfotografering - så då fick jag flyttat den tiden till imorgon eftersom J ju fick vara ledig..
Men nu måste han ju jobba ändå så allt är bara en stor, jätte stor grytaaa :'(
Vill bara gråta!!
Är så trött på att INGET kan fungare just nu. Allt blir bara paj, plus att jag är trött som en dåre eftersom jag aldrig får sova om nätterna, har värkar och mår allmänt bara P I S S right now!!

När ska man få ha det riktigt bra igen?
HUR ska man göra?
När ska man få leva ett
vanligt Svensson-liv igen??
Utan krångel och motgångar alltså..
Vad ska jag göra??

Jag orkar inte mer.. :(

gud så deppig man kan va då..

/SanjaLilli

jag klarar mig utan gubbe..

IBLAND!! hehe
Ska ju besikta bilen imorgon och kom på att jag kan ju iaf starta plåtburken där ute bara för att lixom.. och vad hände..??
Jo NOTHING, haha
Den hade fullkomligt laddat ur!!
Hmm..
Fick helt enkelt försöka ladda bilen men, VAR är laddaren??

"Den ligger någonstans bakom ladugården vid blandarvagnen.. enligt J !!"
Jah, lätt å hitta...

På med gummistövlarna, ficklampan i handen och en tjock jacka på så begav jag och min trogna vakthund Tiffy oss ut i mörkret, hehe.. jag fann den att till slut.
Nu sitter allting finnt ihopkopplat och får ladda tills imorgon.

Hoppashoppashoppas att den startar imorgon, hehe :p

Känns ju tryggt med en till bil som bara funkar när den själv vill..
Pjuhh.. menmen..
Fixat å klart!
Kan själv! ;)

Nu får vi se resten av HOUSE!


min lilla fisråtta!!

Natta
/SanjnjaLilli

Fika & Promenad med Becka

Natten har varit sådär besvärlig igen..
Har knappt sovit, och när jag väl gjorde det var klockar redan morgon igen så det är baaara helt hopplöst att sova ordentligt på nätterna och vakna utvilad på morgonnen..
Sparkade upp min rumpa ur sovkojan och begav mig till stan,
vid 12 tiden skulle jag möta upp Rebecka vid Kaffe Doppet för en fika, Laxsmörgås, Te och en Budapestbakelse blev det för mig - MUMMA :)

Efter det gick vi bort till Vårdcentralen för lite Vaccinering nu när influensatiden börjat. Då jag inte vaccinerade mig förra året mot denna svininfluensan och NU var gravid tillhörde jag en riskgrupp och tyckte det var lika bra att passa på..
Så nu är både jag och fisen skyddade under den kalla tiden :) Bara J som får få sig en spruta nu åxå, sen är hela familjen immun ;)
Lite "shopping" på Apoteket, eller nej, Kronans Droghandel må man ju säga nu.. fick det bli också. Köpte ansiktsrengörning och ansiktsvatten från  LUMENE vilket jag har hört mycket bra om. Fick dock bli den för sensitive skin då jag ju har så känslig hy och lätt får exem.



sen så svängde vi förbi coop för att hämta ett paket från.. H&M :D och ÄNTLIGEN så kom den finfiina tröjan jag beställde till lilla fisen för sååå länge sedan :)



Hemma igen så gick vi en promenad runt Döltorp i det härliga vädret!
Glömde så klart köpa mjölk förut när jag var inne på coop men söta Hanna fixade allt detta när hon kom förut ;) TACK!
Nu får jag ägna mig åt tvätten som jag igår aldrig brydde mig om.. fy på mig så lat :p

Imorgon skall SAABEN besiktas och jag hoppashoppashoppas att den går igenom så jag äntligen har en egen bil!! :D

HejSåLänge
/SanjaLilli

40 dagar kvar..

tills Sanja skall föda ut sitt lilla underverk!!
Åhh vad jag längtar ihjäl mig, hehe.
Men det finns inget att göra än att vänta, vänta & vänta :p
Jag har tatt det jävligt lugnt idag eftersom jag hadde jätte ont inatt och knappt har sovit..
Missade till och med när J åkte imorse!!
Jag vaknade helt enkelt inte när han sa hejdå.. Så när jag vaknade runt halv sju och såg att han var borta blev jag så ledsen och frustrerad så jag började storgrina :(
Hormoner är ju ett mysterium, hehe Men man ska ju inte skylla allt på dom, nej!
Jag var faktiskt besviken över mig själv att stackarn fick åka utan att ha fått ett hejdå & en puss från mig.. Annars brukar jag bli med han upp och så tar vi en kopp te tillsammans innan han åker, men ikke idag..
Jaja..
Annars idag har jag som sagt tagit det hur lugnt som helst!!
Inte ens tvätten har jag hängt av, men det kanske jag ska göra snart ändå.. Slängde ju faktiskt in en tvätt idag så den borde ju hängas upp.. Mjeh.. orka :p

Mys i soffan har det varit i stort sätt hela dagen.
Kattpissarna har jag släppt upp en stund så dom låg och gosade med mig hela förmiddagen :) Sen så köpte jag nån gravidtidning i helgen som jag idag har pluggat igenom och fick mig massa bra information om förlossningen, aaaaah så rädd jag är inför denna :s
men det går ju inte att undvika, hehe :p
Sen var det lite skvallertidningar åxå :)



Nu har jag ätit kvällsmat, Spaghetti & Spenat i grädde, MUMMS!!
Nog med tjööt från mig här, nu blir det lite tv till iaf, sen får vi se hur dax jag slocknar ikväll ;)
Fisen har ju faktiskt varit rätt lugn idag så det känns underbart att kanske få en lugn natt :)
PussÅhej
/SanjaLilli

veckans slut..

brukar ju ändå vara nått att se fram emot, men nu för tiden betyder det bara stress, "hinner inte med någonting", städa bort helgens stök och svimma i soffan av trötthet.. Usch vad jag har tröttnat på det!! Ikväll skulle ändå bli en lugn kväll med bingolotto och eller film.. MEN IKKE!! "Skulle bara ge djuren mat" - MEN det är aldrig barabara när man bor och har det såhär.. Vattnet har frusit ute så där fick det mocklas både idag och igår.. sen så var det inte bara att mata djuren utan det skulle fyllas på i silon - nej, i båda, jaaaaa.. klockan gick och jag, som bara skulle gå ut och kika varför det tog så lång tid (just idag igen) så blev jag ju kvar och hjälpte till.. DUMMT!! Har så ont i ryggen nu och det känns som om någon drar isär mitt bäcken så det bara skriker om det!! Men jaja.. Fick isolerat vattenledningarna iaf - nått provisoriskt.. haha :p måste nästan ta kort påt och visa er ^^ haha.. Sen så låg det massa massa kött kvar i matkällaren sedan lördag förmiddag, som tydligen ingen ville ta hand om eller ens var intresserad av att få in i frysen så då fick det bli att kleta med detta istället för att umgås den sista kvällen på veckan.. man kan säga såhär - en är van - medans J städade bort efter lördagens byggaktion..

Hade inte heller ätit något sedan frukost kom jag på, inte J heller eftersom vi båda höll igång med allt och inget hela dagen så det fick bli lite fuskigt mat - pulvermos, stekt bacon och spenat i grädde MUMS ;)

Ja, har blivit klar för en dryg halv timme sedan och nu får jag försöka släpa upp mannen i sängen! Han har nämligen deckat i soffan - IGEN!! En helt normal kväll för oss då.. Kul - NOT!! Stackarn får ju gå upp och åka till jobbet om fem timmar igen.. Ha kan inte vara pigg om dagarna min lilla älskling :/  Mjoo, nu blir det sänga!!


Gonatt allesammans
/SanjaLilli

Vecka 35 ♥

Jag undrar om det finns ett sätt att ligga och få sova ordentligt på, som jag inte försökt med än?!?!?! Det verkar vara helt omöjligt att få det bekvämt i sängen, hur man än försöker.. Vaknar ständigt och måste byta ställning, upp och kissa, eller bara ligga vaken och - ja, lösa korsord..  För på tvn finns det inte mycket att se på om nätterna, hehe. Hopplöst känns det som men det är ju inte för evigt ;) Önskar bara man kunde få nog med sömn och vila.. Det trycker på rejält i bäckenet nu och magen har åkt ner en hel del till.. Det märks att nått är på G iaf men inte ska den komma ut än! Har inte tänkt att ligga inne allt för många dagar med en bebis i kuvös :s Nej, den får bli färdig först så - Håll ut!
Och på Fredag är det Gravidfotografering så det ska bli sååå spännande!! :D

Bebis

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram


Sanja

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

 

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder.

 

Pappa John

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen. Om tiden till detta ändå fanns...

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 35 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan som känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Om barnet inte ligger med huvudet neråt, görs en extra kontroll nästa vecka för att eventuellt försöka vända barnet i  graviditetvecka 36-37.

Vändning:
Om barnet efter graviditetsvecka 36 inte ligger med huvudet neråt brukar vändningsförsök göras. Detta görs i så fall på kvinnokliniken. Vändningen utförs av läkare som med hjälp av sina händer utanpå din mage försöker vända barnet till huvudläge. Din barnmorska beställer tid åt dig och informerar vidare om ingreppet.

Källa som vanligt


/SanjaLilli

lördagen

har varit stökig och lite jobbig faktiskt! Trots att mamma & syskonen var här kunde jag varken slappna av eller njuta av denna helgen.. Killarna fick för sig att börja riva och bygga om i huset - OK - men man kunde ju informerat mig innan, eller?? Då hade jag ju haft möjligheten att åka till mamma istället eller bara fly någon annanstans.. Men htt höra på borr såg och se allt stök och byggdamm som lägger sig över soffan och möblerna i vardagsrummet gjorde mig deprimerad och arg!!
Jaja.. ma & jag tog tillfället i akt och lämnade dom små hos J och åkte iväg en stund.. Handlade och pratade lite. Gött att få prata av sig lite, menhjälpa kan hon ju inte heller mycket.. Men det var skönt att få hit mor iaf <3

Eftermiddagen och kvällen stog det bakning på schemat ochdet skulle blivit bullar, men flickorna fick som dom ville ochgjorde var sin kanellängd till slut :p Goda blev dom allt ;)
Sedan så bestämde vi oss för Tacos och det var inte alls fel!! :D Soffmys, godis och levande ljus fick avsluta en mer eller mindre stökigk dag!

Jag ser redan fram emot den städningen som blir kvar efter lördagens jobb men har verkligen go lust å skita i den!! Men vem är det som då få leva i stöket?? Jo - JAG...

/SanjaLilli

myskväll ♥

trot eller ej, men ikväll blir det MYSKVÄLL!! :D Helt otroligt att vi hinner klämma in detta bland allt det andra :) Älsklingen har åkt iväg och ska köpa lite på macken i Skee, sen tar han och matar djuren. Under tiden hoppas jag att mamma och syskonen hinner komma hit så kan vi förbereda kvällsmat och lite soffmys därpå

Wiiiiee

Kyrkogården

Sov rätt OK inatt men värkarna håller en vaken om nätterna.. J tog ladugårde imorse och efter det så åt vi frukost tillsammans - PLOPP kom jag på att vi ju skall träffas vid kyrkan 10:30 för Nedsänkningen av Svärfars Urna! Det hade vi glömt av båda två och då var det bara att häva i sig det vi hade i nävarna och åka.. trodde vi!! Men det köm en gubbe som ville ha kött.. Näh, detta har vi inte tid med - tänkte jag, men det löste sig fort ändå.. Kom till kyrkan en kvart försenade, men det brukar vi väl vara :p.. SNARK!! Vädret kunde inte varit bättre och så klart så rann tårarna idag med.. Usch så hemskt, men sånt är livet..
Efter det bar det av till söta Z på middag. Maten var god och stämningen runt bordet helt som vanligt :) Skönt! Nu har vi åkt hem och J är ute med grannen och tröskar det sista antar jag!? Fixar lite med bilen också och jag parkerade mig framför datorn nån timme för att läsa mailen och skriva här..
Skal strax sätta igång ochc städa lite. Sedan så inväntar vi min kära mor och 2 av mina 3 syskon <3<3<3 som skall vara här över helgen :D Skönt att få hit mammiz igen. Mamma är bäst!! <3 Hoppas hon kan hjälpa mig med lite smått här hemma så man äntligen får bli färdig med inredningen och får det hemmatrevligt!! För just nu känner jag bara att jag lever som i en grotta i någons annans hus!! Det känns inte hemma!
Jag vill få det trevligt här innan bebisen kommer iaf! Det får jag nöja mig med :)

Har absolut inte gjort nånting idag utom att stoppa i mig mat :p men ändå så har jag så fruktansvärt hårda värkar så jag skulle kunna hänga upp mig i håret och tycka att den smärtan är mycket behagligare än värkarna!! När får jag bli av den dom?? :p

Nu får jag sätta fart på livet!

Herrå så länge :)
/SanjaLilli

hemma igen..

igår kväll så fick jag lämna sjukhuset igen efter att medicinerna hade gjort sitt - stoppat värkarbetet! Känns gött men ändå inte. Hade lust att bara gråta resten av dagen och det gjorde jag väl delvis också.. Allt känns lite förvirrande just nu. Man var ju inställd på en möjlig tidig förlossning i tisdags, men hade ändå önskan om att den INTE skulle komma än, eftersom den ju inte är såpass färdig som den borde vara.. Onsdag eftermiddag, när min rumskompis, hennes familj, John & jag satt och fikade på vårt rum så kom det in en trevlig tjej från neonatalavdelningen och berättade lite om hur det går till när man föder för tidigt, vad som händer med barnet och allt sånt.. Hon hade med sig en pärm med bilder på bebisar med massa slangar och mätapparater kring sig, som låg i kuvös eller under en UV-lampa.. Det såg så hemskt ut men man vet ju att detta behövs för att säkerställa att barnet mår bra och håller sig vid liv! Viktigt var också att hon nämnde att det inte BARA gällde förtidigt födda, utan att det faktiskt är en del "vanligat födda" bebisar som behöver lite extra koll/ vård. Jag kunde inte hålla tillbaka mina tårar och bara grät det sista.. Tanken om att föda, om att föda förtidigt, att få ett barn.. allt på en och samma gång, var bara för mycket!

Jag satt där i min säng, med kakbiten i handen och såg på John och bara grät.. Usch så många känslor som strömmde igenom min kropp. Tänk att vi för bara ett år sedan precis hade flyttat in på Rellen och hade renoverat färdigt hela undervåningen.. Inte en tanke på familj då.. Inte på riktigt i alla fall.. Man försökte ju och tänkte att det får bli när det bli ;) Och till slut så blev det ju en liten fis, men man hade ju önskat sig ett annat liv 2010 må jag säga.. Att behöva flytta 2 ggr till och att behöva gå igenom allt det andra har bara inte passat in. Eller skulle inte bebisen passa in?? Jag vet inte, men något bara var för mycket!! Tyvärr så kan man inte riktigt planera en graviditet, ännu mindre går det att planera när någonn skall gå bort. Men att vi var tvungna att flytta så många gånger tog ju priset!! Det hade ju gått att undvika om man bara hade varit ärlig mot oss.. Allt som vi har gått igenom och ÄN IDAG inte är överstukat har ätit på mig, mig och hoppet om det mesta.. Men även den här tiden går över.. Jag är STARK och ska hålla huvudet över vattnet! Jag VILL VERKLIGEN klara det här utan några somhelst fler problem - och jag vill klara detta, tillsammans med Dig, John!

Jag älskar Dig och vårt lilla barn i magen min så oerhört mycket! <3

Nu när alla tankar har lungnat ner sig lite grann så har man fått lite mer perspektiv på VAD SOM ÄR VIKTIGT här i livet! Synd bara att så många andra INTE och bíbland ALDRIG kommer till denna insikt! Jag har inte så mycket att fokusera på just nu. Inget mer än min kommande familj , min kärlek J och mig själv!

Jag längtar så otroligt mycket efter min lilla fis så det gör nästan ont i hjärtat ;) Jag längtar ihjäl mig :) Det är inte alls länge kvar. Och den kommer att komma - till slut <3

2 nätter på Antenatal avd..

Nu gör jag en liten fuling och bloggar från mobilen.. :s Nej, mobilerna får inte användas här inne, men det gör min ROOMI och jag ändå, hihi

Hon har iofs kopplat in telefonen och pratar med allt och alla HELA TIDEN, men det gör inte mig något. Jag är inte själv och det är det som känns underbart just nu! Hade jag haft ett enkelrum här på sjukhuset som dom andra 2 så hade allting varit betydligt jobbigare!! Vi som ligger här har fått starka tidiga värkar och löper risk att föda för tidigt het enkelt.. Själv är jag kvar för övervakning och lite sånt eftersom det är 2 timmars bilväg på E6an för oss och det skulle vara onödigt att behöva åka från och tillbaka för varenda värkperiod som kommer.. Så nu ligger jag här, andra natten..

Grejen är den att bebis hade tänkt sig att komma redan, alltså 6! Veckor för tidigt.. Vilket i sig inte är något större problem då eftersom fisen är frisk för övrigt och väger precis det den ska, 2,4kg MEN - jag är i vecka 34 (33+3 idag) betyder alltså att dom MÅSTE stoppa värkarbetet för mig så länge jag inte gått 34 fulla veckor.. Jag balanserar alltså på 4 förbannade dagar och det känns verkligen PIPP!!!

Ja, meningen är att den skall grädda i 40! Veckor, men vill den ut så vill den ut! En annan sak är smärtorna jag själv har fått uppleva med lite hopp om att JAG STÅR UT MED DETTA, DEN KOMMER JU SNART... Näh, då ska dom stanna upp allt och låta mig gå och vänta i några veckor till???

Det är det som känns jobbigt. Jag vet att det är för barnets bästa pga lungorna och den växer ju till sig mycket bättre och snabbare i magen.. Men Å anda sidan är det som att mitt på Julafton komma på - VI FLYTTAR DAGEN FRAMÅT NÅGRA VECKOR! När man precis börjat riva loss pappret på den förstå julklappen..

Jag vill inte gå länge till med värkar och veta att jag måste gå igenom allt detta EN GÅNG TILL.. När jag ändå redan var på väg.. Jag är öppen och bebis ligger perfekt, men vad ska man göra när det är som det är.. Jag är helt enkelt bara frustrerad, trött, utmattad och rastlös för tillfället.
Förstår ju varför dom gjort som dom gjort.

Huvudet hänger med - men känslorna gör inte alltid det..

Söta Nadja

Måste bara lägga in en låt här då :)
Nadja, du är så sööt och super duktig!

Without You - Nadja Juslin

Galen bra låt!!




SanjaLilli

hicka

fisen i magen har en sådan otrolig stark hicka just nu! Känner huvudet långt ner i bäckenet och det känns skumt!! :s DunkDunk mot benet där inne.. Usch så läskigt , hehe :p
Idag har det inte blivit mycket gjort för min del må jag säga.. Har försökt få lite ordning på bloggen och bilder på FB istället.. Vad göra när man är sjuk och inte ens orkar tvätta?? Men soffan eller sängen känns inte heller så frestande eller känndes inte!

Nu vill jag gå ut en sväng och andas lite frisk luft medans Hanna sliter i ladugården. Tiffy åker traktor, lilla sötnosen min :) Katterna har jag börjat låta gå här uppe nu så dom får mota och vänja sig vid alla andra djur :) 5 galna tukiga kattbusar som härrjar :9 Myspys :)
Hickhick.. nu får jag gå ut.
Sedan blir det TE & TV :)
Hoppas man är bättre imorgon!
Hejsvejs
/SanjaLilli

hick, hick, hick

fisen i magen har en sådan otrolig stark hicka just nu! Känner huvudet långt ner i bäckenet och det känns skumt!! :s DunkDunk mot benet där inne.. Usch så läskigt , hehe :p
Idag har det inte blivit mycket gjort för min del må jag säga.. Har försökt få lite ordning på bloggen och bilder på FB istället.. Vad göra när man är sjuk och inte ens orkar tvätta?? Men soffan eller sängen känns inte heller så frestande eller känndes inte!

Nu vill jag gå ut en sväng och andas lite frisk luft medans Hanna sliter i ladugården. Tiffy åker traktor, lilla sötnosen min :) Katterna har jag börjat låta gå här uppe nu så dom får möta och vänja sig vid alla andra djur här hemma :) 5 galna tokiga kattbusar som härrjar :p Myspys :)
Hickhick.. låter det i magen :) Super så den blir full den lille fisongen där inne ;) nu får jag allt gå ut!
Sedan blir det TE & TV :)
Hoppas man är bättre imorgon!
Hejsvejs
/SanjaLilli

Back in Strömstad

Vill bara medge att jag är helt slö i kroppen och inte vet var jag skall ta energin ifrån, hehe. Har iofs inte tatt det betydligt lugnare än dom senaste veckorna så det är ju inte konstigt. Men ändå så hade det vart fint med ett packet frysta energiklampar i frysen ;) Just in case, You know, hehe :p Jag har mitt upp i detta också blivit dunderförkyld :/ Har visserligen dragit ut på det sedan torsdag, men nu efter helgen så känner jag mig helt K.O. Näsan är tätt och halsen svider. Feber om nätterna och gud vad jag fryyyyyser om dagen :s Te Te Te, Apelsiner och mer Vitamin C :) Har ingen speciell lust att ligga i sängen hela dagerna så det blir inte så mycket vils för den deles :/ Fy på mej!! Men Tiffy skall åxå ut och promenixa så vi får ta oss en tur till Valex och hämta posten (om jag hittar hennes koppel) sen kanske man skall slänga in lite tvätt och plocka - eller låta bli :p hihi :p vi får se..

Det slog mej som en blixt nyss att jag ju är själv denna veckan igen.. :/ Fast jag skrev det på FB imorse.. :p Förra veckan har jag varit i Värmland och hälsat på och umgåtts med massa vänner hela dagera :D Men nu är jag i Strömstad igen och sitter på rövva och rullar tummarna :( J jobbar fortfarande i Alingsås och kommer inte hem på kvällarna och det är tråååkigt, men ändå skönt :p både och, hehe

Men nu hade det vart skönt att ha någon här som pysslar om lilla Sanja när hon är sjuuuuk :p Mormor är ju inte heller här. Hon har åkt på semester IGEN!! Menmen.. Sen så hade det säkert vart skojj med besök av den ene eller andre, men jag känner mej inte så social nu när näsan rinner och kroppen värker :/ jaja.. aldrig är man nöjd :p

Får sitta i min lilla ensamhet och lösa korsord, dricka TE och myysa och NJUTA av stillheten (som ju så många säger är ett minhne blott när bebisen är här..) Juste :) Bebisnojjan är inte över :) Jag har hittat och köpt nått till min lille älskling i magen men vette fan vart det tatt vägen, snacka om att vara glömsk :s Skulle ju skriva om det men det får bli en annan gång.. :p Haha
Vilsen jag e idag ^^
Neeh, nu får jag få igång bloggandet om helgen i Norge och sedan dra ut och promenera :)
Hejsvejs
/SanjaLilli

Farris Bad


Här har vi varit och haft en underbar SpaWeekend!

Lägger ut några bilder bara
En sak vet jag: det var inte sista gången vi var här! :)


Läcker frukost på ColorLine båten


Valfångstmuseet i Sandefjord
för den som är i krokarna:



Gammalt möter nytt
En gammal Villa mitt i Sandefjord bredvid ett nytt modernt köpcenter
så att säga :)

/SanjaLilli

Vecka 34

Att vara gravid



Lilla Sanja vet inte om det bara är inbildning, eller om mina tår har svällt upp till det tredubbla.... Men nått är det som syns iaf. Jag känner inget däremot. Det var ju helt tvärt om förra veckan där jag kände mig svullen men inte var det.. Jaja, det kommer väl till slut ändå ;) Om inte annat har jag fått tjocka trötta ben iaf eftersom jag har svårt att få på mig mina fiina stövlar.. Tråkigt eftersom jag tycker att det inte är särskillt svårt att gå i högklackat, vilket jag trodde att det skulle vara.. Jaja
Nu i vecka 34 är det dax att besöka BM igen och mäta och väga och gud vet vad..  Onsdag gäller det, och även föräldragrupp igen :D   tror jag har gått upp ett kilo ungefär sen förra gången.. Har ju vart och göttat mig i norge en hel helg med J och så har det vart Mârten i Arvika och allt detta :p men det spörs :) Det går fortare än fortast med veckorna nu, ändå så känns det drygt att vänta i 6(!) veckor till :p Men den som väntar på nått gott... ;) Nu är ju allting klart förutom lite smått som J hade fått uppgift att fixa men det får väl bli jag själv ändå.. TYPISKT, menmen.. MÄN!! jaja :p Jag känner mig inte speciellt gravid om man får säga så. Kroppen är tung och benen tjockare som sagt. Ryggen värkar ibland och nätterna är jag mest vaken. Men det är absolut inte så att jag känner att Pjjuhh.. kom ut nu jag är så trött!! Nej, det är sååå mysigt och skönt att ha fisen där inne och det kan den gärna få göra i många månader till - MEN Å andra sidan vill man ju ha den här och se hur den ser ut så fort det bara är möjligt ;) Och sist men inte minst Vill jag veta vad Du är!!! VEM Du är och vad du ska få heta, min lilla skatt <3
Nå, nog från mej då så får vi fortsätta med lite fakta om oss :)



Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. Barnet vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas. Jag undrar verkligen vad den håller på med där inne ibland!! Det känns som om den kommer upp igenom halsen vissa gånger och trycker uppåt, hehe :p Och inatt stog det Boxningspass på schemat ;)

Vikt 2 350 gram

Längd 43 cm

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess. Jag kommer så väl ihåg när magen var platt och man sedan kunde se hur livmodern putade upp en pytte liten bit! Gud så spännande det var och jag saknar den tiden!

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Vecka 15+4

 

v 33+1


Pappa John

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du kan också läsa på vårt tema Barn och föräldrar eller känns det för overkligt? Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

J var ju helt underbar igår när vi var uppe i lillens rum och jag sorterade lite tvätt: Den ongen är inte ens född och har mer kläder än mig!! Det är faktiskt sant för han har inte många kläder alls :p men Sanningen är att jag har ca 3 - 4 plagg i varje storlek 50 - 68 och det är väl det som är.. allt som allt 5 par strumpor och 2 mössor.. Lägger man ihop det i en hög är det mycket, men med tanke på att den inte har på sig allt på en och samma gång och sedan växer ur det lika fort så blir det lätt omt om kläder till slut! Men det ska han få se själv sedan ;)

 

/SanjaLilli

Frulle, promenix & hemfärd

GOD MORGON!!

 


 

Vi gick upp rätt tidigt idag och tog oss en längre morgonpromenad, Tiffy & Jag. Hittade kantareller på vägen så dessa stekte jag till frukost, MUMS :D Det är fruktansvärt oroande att det sticker till mer och mer neröver när jag är ute och går. Är ju ändå lite mer än en månad kvar att grädda bullen i ugnen :p hoppas den dröjer lite till!

Till frukost så blev det då kantareller, Fullkornsgröt och Apelsinjuice (plus diverse kosttillskott..) och mätt blev jag :)

 


 

 



Har packat allting så nu är det la bara att släpa ner allting till bilen och ge sig av mot Västkusten! Saknar Värmland redan och hade gärna hunnit hälsa på några till, men tyvärr går det inte att köpa tid på burk enner i lösvikt.. Hade väl vart toppen, va?! :D
Ikväll är det då dax för föräldragrupp igen och det ska bli spännande!!
Har mitt upp i allt gått och blivit sjuk också så jag skall ta det jäkligt lungt så det går över fort och inte behöver släpas över en längre tid!
Lillen i magen knör och har sig - ja, det finns inte mer plats där inne nu, tyvärr så du får bara stå ut. Eller komma ut ;)

Imorse har S fått en litet tjej så nu är det la bara Malin & Jag kvar som ska få ut ongera (av dom som jag känner då)
Vi säger GRATTIS till henne och önskar dom all Lycka i Världen! :D

Ha en underbar dag alla, höres mer ikväll!
/SanjaLilli

 

 


 

 


Nu var det ju som så att lilla fula Golfen inte ville starta så då kom Anna och Sandra ut och hjälpte mej en vänning.. efter många om och men, sisådär en timme för sent kom jag dock iväg och tog Rekord med 2 timmar och 15 minuter ner till strömstad.. Föräldragruppen skulle ju ändå börja halv fem så ja, jag var tvungen att skynda mig lite ;)

En anledning till varför jag åxå kom sen.... Hur får diss människor körkortet??

/SanjaLilli

4 timmars sömn..

.. mer än så fick jag inte och jag är så himla trött så jag vet inte vart jag skall ta vägen :/ Lillen i magen har varit nästintill knäpptyst och har knappt rört på sig sen förrigår kväll.. Jag hoppas att Lotta är på MVC imorgon så svänger jag in där innan vi ska på föräldragruppen. Vill bara kolla så allt verkligen är ok! Känns lite oroligt då fisen ju alltid varit väldig livlig av sig när det gäller rörelserna. Inget extremt men jag har ändå ALLTID kännt han - hon.. En till anledning som gör mig så orolig är åxå att jag har kännt mig jätte konstig själv! Bortsett från att jag fått jätte ont i bäckenet och svanken, alla sammandragningar, sura uppstötningar och en extrem sur mage så har jag verkligen kännt mig sååå slapp, knappt ätit något och fått feber. Sov ju inte alls inatt utan bara nån timme imorse och så efter kvällsmaten en stund. Varit vaken och bara stirrat i taket, löst korsord och kollat lite tv hela natten..

Jag vill bara veta VAD det är som spökar och se imorgon om bebisen verkligen mår bra!

Hade varit skönt att inte behöva vara själv också. Hade mer än gärna haft J hos mig nu. Men Alingsås känns allt för långt bort!! :/

Imorgon åker jag hem till Strömstad igen efter en vecka i Värmland. Skönt att få komma "hem" igen tror jag, och få träffa J. Men det känns lite tungt att lämna dehär åxå. Ändå så märker jag att hem är nog mest Gården i Strömstad nu så som så får det vara nu!!

Hade varit kul att umgås lite mer med Familjen också, men går det inte så går det inte.. Dom får hitta sin egen vardag först och få ordning på sina liv.. Om det ens kommer att hända någon gång är jag tveksam till, men man kan ju alltid hoppas. Det tynger mig också väldigt mycket och att veta att det är mer eller mindre kaos här kan jag bara inte stänga ute och ignorera. Fast jag inget vill göra hellre än att just strunta i det!

Jag har en egen familj att se fram emot som inte heller är så himla stabil - men faktiskt är på god väg att bli - igen! :)

Ja, jag är i vecka 33 och extrem känslig, tyvärr :p
Snart fyller jag år och det skall bli kul :D en dag att se fram emot innan förlossningen <3 undrar bara OM jag hinner fylla före ;)

Vi får se <3

Ha en god natt alla
/SanjaLilli

går det att sätta igång förlossningen själv??

- ÄTA FÄRSK ANNANAS!

- Häxdryck A LA BARNMORSKA:

1.5 liter vatten
2 pressade citroner
2-4 matskedar honung eller lönnsirap
2 matskedar färskriven ingefära
2 teskedar cayennepeppar
Blanda detta väl och drick hälften. Har inget hänt efter ca ett dygn, drick resten. Kanske fungerar det? OBS!det blir rätt så starkt... men har inga konstiga biverkningar."



http://hos.sandnet.se/b-a.lonn/aromaterapi/aromaterapi.htm

http://www.scritube.com/limba/suedeza/Vad-r-eterisk-olja22418152.php

http://se.babycenter.com/pregnancy/labourandbirth/planningyourbabysbirth/naturalbringonlabour/

 

/SanjaLilli

Karlstad med Malin!

Har då idag varit iväg med Malin till Karlstad i eftermiddag! Himla roligt att äntligen få träffa henne och magen ;) Allting känns bara så overkligt :p Men snart ska vi bli mammor <3 Tack för en trevlig eftermiddag :)
Och förresten så ångrar jag att jag inte köpte dom dära små tofflorna ;p men jultomten kanske kommer förbi med sånna.. vem vet ;)
Vi tog oss en sväng på Bergvik först. Köpte kläder till bebisen och benvärmare, en kofta och en halsduk till mig själv :) Efter det bar det av till IKEA!! ;) Men det blev bara lite smått och gott för mig för en dryg femhungring, inte dåligt det ;p hehe

Har åxå varit hos Emma och fått lånat en del kläder som hon inte behövde till sin lilla guldklamp längre. Men dom får hon tillbaka så fort min lille älskling har växt ur dom :) Även en Mobil och en hänggunga.. OCH EN BLÖJA  XD  Tack sötnosen <3

Har kört drygt 19 mil idag!! Nästan hem till Strömstad alltså :p Detta var en dyr liten semester i Värmland, Värmland är ett stort Län och tänk alla man skall hinna med att hälsa på!! Rik är jag då inte tyvärr :/ Menmen..

Nått mer som hänt idag?? Njääh, lillen i magen har varit EXTREM lugn och knappt rört sig :s Men det kanske finns såna dagar åxå.. vet ej. Sammandragningarna blir allt hårdare och det har börjat sticka till ordentligt neråt nu varje gång.. Skönt att det kommer igång så småningom kanske :) Jaja, nu blir det nog sängen för oss två :)


Natti/
SanjaLilli

slö måndag & sunne

Sanja har inte fått mycket sömn inatt heller.. Det är väl bara att vänja sig vid att man nästan vänt på dygnet nu, hehe. Mamma kom tidigt och vi satt och pratade om allt och inget, åt frukost och städade lite.. Det känndes som att jag åt allt jag bara kom åt och jag åt mig runt i köket i en dryg timme!! Fyy så mätt jag var och så dåååålig jag mådde, hehe :p Sååå då åkte mammsen hem runt lunch igen och då var det bara som att någon slängde en klubba i huvudet på mig!! Kännde mig såå himla trött och slö så jag visste inte vart jag skulle ta vägen :p har inte varit så trött sedan i fredags och det blir bara värre!! Har slarvat med järntillskottet så det är väl därför jag är så trött :/ jaja

Jag kom till slut iväg till Sunne och det var en dryg biltur, men desto roligare när jag väl kom fram :D Första stoppet var hos Milla och det var hur kul som helst att få träffa och prata med henne igen :) Barnen har ju blivit sååå stora och snart får jag en egen liten plutt att visa upp, hehe :)
Efter det gick jag över till Emma på Te och kål :D haha :p   Så stor lillkillen har blivit och sååå söt han e :D helt otroligt så fort tiden går.. :s Blev väl där och tjöötad lite om graviditet och förlossning och det känndes skönt att få höra den osminkade sanningen av en vän än att få en fin förpackad berättelse om guds skapelse av barnmorskor och internetsidor/ texter :p haha

Nu är klockan mycket och jag ska försöka sova lite.. OM JAG FÅR!! ;) Imorgon kanske vi åker till Sunne igen för lite mer tjöööööt ;) hihi

Natti
/SanjaLilli

Kanelbullens Dag..

.. Barnens Dag, Djurens Dag.. Ja, och så skulle det bli någon sorts Anti Rasistisk Dag idag också - 4. Oktober!! Undrar vad allt detta skall vara bra till?? Sanja har tappat kollen :s

Kanelbullens Dag: Kanelbullar bakas och äts det ju året runt så VARFÖR då ha en egen bulldag? För att kunna skylla på att man får äta ännu mera? Föratt man skall ha en anledning att träffas och fika?? Allt detta kan man väl göra annars åxå och det är ju det folk gör ändå.. Jag tror att det är precis samma princip som Alla hjärtans dag där det i stort sätt bara handlar om att tjäna mer pengar!!

Barnens Dag: Ja, inte får vi barn presenter som mor och far på sina dagar.. Det finns väl inte många som känner till denna dagen ändå.. Jag själv slänger en tanke till barnen som inte har det lika bra som mig här i sverige. Mer än det kan jag tyvärr inte göra. Världen är ju inte rättvis någonstans. Men att tänka på dem får mig att tänka om!

Djurens Dag: Ja.. här ska vi ägna en tanke åt alla djur på den här jordkloten. Som vi för övrigt håller på att förstöra själva så här kan vi inte göra mycket mer än att tänka till och omvärdera här åxå!

Det sista: Vet jag inte riktigt vad detta skulle handla om men det var ju under utredning som jag förstog.. Inte vet jag. Det är då ändå rätt självklart att inte göra skillnad på folk och folk! Man skall ta säden dit man kommer - har jag alltid sagt och kommer då inte ändra mej! Jag borde veta :) Eller betyder en sådan dag att man får vara dum mot invandrare förutom på just den här dagen?? Skumt..

Har otrolig många tankar kring detta, men är allt för ivrig och trött för att skriva ner alla dom! Men jag diskuterar gärna! :) Inte heller tror jag på att SD är ett invandrarfientligt parti! JA, jag har själv röstat på dem och har mina anledningar. Det borde respekteras, lika som att jag respekterar andras åsikter, eller hur?? :)

/SanjaLilli

v 33


Nu har vi gått in i vecka 33 och det känns sådär.. :p Har blivit lite mer nervös inför förlossningen och vill egentligen bara hoppa över den nu och typ ha jul imorgon! :p Nej, men det känns mer och mer overkligt för varje dag som går.. Ändå längtar jag efter mitt lilla hjärta och vill ha November typ NU!! :D Hade ändå vart kul med ett till Oktoberbarn i familjen ;) men det lär ju knappast hända :p men 27. November (BF) är ett datum som inte vill sätta sig fast i mitt huvud bara och inte heller känns rätt.. Fisen kommer att komma en annan dag, och det känns så tydligt som inget annat!! :) Gullet ligger och sparkar/ trycker mot min mage och söta E fick känna detta idag :) Så glad hon blev ;) Nu är det ju så att det nog är såppas trångt där inne så fisen sparkar inte så värst mycket längre utan bara knöör och trycker lite här och där.. Ja, vi läängtar, som vi alltid gör ;) Men tiden går ju inte fortare för det, tyvärr :p Dom här små fötterna bara försöker komma ut genom magen just nu känns det som.. Nästan så det svider på insidan magen/livmodern. Liiite jobbigt, men gullet skall ju få röra på sig så klart ;) Hoppas man får sova lite mer inatt.. Vaknar minst en gång i timmen av sammandragningar och det ÄR slitsamt. Man är sååå trött på dagen då ju.. :(

Bebisen

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Jag, Sanja

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu.
Och på tal om ingenting så har J & R upptäckt 2 stycken små små bristningar :s Jag själv har inte riktigt sett dom men kan känna dom. På undersidan magen precis i bikinilinjen.. Inget man ser tydligt utan bara känner. NU har jag väl fattat ATT jag är en gravid kvinna med (nästan) allt som hör till.. Det enda som fattas nu är svullna, tjocka fötter, ben och händer.. :p Ja, cravings är bara en myth..
I am just a normal pregnant woman <3




Pappa John

Väntar ni ert första barn kan det vara lärorikt att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Det kan också göra att ni känner er tryggare och säkrare inför förlossningen. Alla runt omkring er har sina egna tankar och berättelser om förlossningar. Det är bra att lyssna på och diskutera med andra men det är även bra att lyssna till dem som jobbar med förlossningar och nyförlösta dagligen för att få en annan bild av verkligheten. Jo, han får allt skutta med mig till alla möten här framöver. Man är ju ändå 2 om gullefisen :)


Hos barnmorskan

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du lämna ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.
Dit skall vi den 13. Oktober igen, när jag är i vecka 34..

 

/SanjaLilli

Söndag kväll i Gunnarskog

Efter denna underbara långa dagen på tivolit i stan så bar det iväg mot Aschtan i Gunnarskog, hem till söta E. På vägen dit plockade jag upp A som jag inte heller hade träffat på sisådär 2 år.. Har varit helt underbart att träffa dom två igen efter så många år :D Helt otroligt att det gått så lång tid sen sist och att det ändå kändes som igår när vi satt och fikade.. :) E hade gjort iordning gottigtoch vi satt och tjööta läänge :) Tiden bafra rann iväg och runt tio begav jag mig hem (dit jag bor för tillfället..) efter att vi tog lite lallokort på oss själva :p
¨









Mina älskade <3


/SanjaLilli

Hej på Mârten! Söndag..

En till underbar dag i helgen med hela familjen - utan ord















/SanjaLilli

Hej på Mârten! Lördag

Mina älskadesöta små syskon ♥
Eric tyckte väl inte det var lika kul att umgås med oss så han drog direkt han.. :p
Men hur var man inte själv när man var 16 år??
Ja herre gud så länge sedan det var :s
Uff.. :p

Dagen - fångad på kort!































/SanjaLilli

Hej på Mârten!

Nu har vi anlänt i Klässbol -.- och tänt brasan i kaminen :) Skulle ha åkt igår efter jobbet, men var tvungen att jobba över så då åkte jag tidigt imorse istället.. Eller ja, tidigt och tidigt¨.. Kom iväg halv tio så det får väl kallas för förmiddag :p





Snart beger vi oss till lilla Arvika.
Dagen har väl gått allt för fort och efter 2 timmars bilfärd är man ju ganska trött.. men känner ett stort behöv av att röra på mig så då blir det gott att gå runt på marknaden tror jag ;)
Vi får se så vi kommer iväg nån gång nu :)

HejDå
/SanjaLilli

Föräldragrupp - torsdag

Förmiddagen har jag tillbringat med R & M i Tveten. Vi har ätit frukost tillsammans. Nybakta Frallor *MUMMA* :D Sedan tog vi oss en promenad i det fina höstvädret med hundarna :)








Då har vi varit på den Vi var såå många och dom flesta ska ha runt där vi ska ha bebis :) Kuligt å se när bebisarna tänker komma och hur det kommer att bli :) Jag själv kände mig inte riktig hemma bland alla "mogna" vuxnar personer med stora feta magar :p Jag/ vi är ändå den/dom yngsta och jag har nog den minsta magen med kändes det som :p Lite over´kligt ÄN! Men  men :) Temat vi hade idag var - RELATIONER! Konstigt?? Näh :p Var rätt intressant och det vi fick med oss var rätt härligt att använda hemma måste jag säga! Vi har fått en liten pytt i ryggen och jag tror att vi kommer klara detta tillsammans :)

Så, det var väl det från den dagen :)

 

/SanjaLilli

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0