Det kommer allt närmare..

ikväll har vi suttit ner och pratat om allt som har hänt den sista veckan, vi har pratat mer än nånsig, John och Jag. Det var som en stor sten som ramlade ner från axlarna, det kändes helt otroligt och det verkar som att det blir flytt om någon månad - flytt till Ödegården. Det känns skönt att ha kommit fram till något, åtminstonde ett litet steg närmare ett beslut. Just nu känns allt dock mycket knasigt och jag är känsligare än någonsin förut. Att vara gravid är inte lätt. Jag gråter mer än jag kunnat föreställt mig, spelar ingen roll om det är av glädje eller sorg. Imorgon är en ny dag med nya ärenden och förppningsvis bio på kvällen. Hoppas vi hinner. Gonatt alla :)

Kramar <3



Älskar Dig så att det gör ont! <3


Tjurarna till vänster - Kalvarna till höger :)


Tillfälliga husdjur - Kvigarna ute på gärdet.. :)

och lilla söta Kalven född den 21. Juni <3

Klägg!!

Dom driver mig in i en stor depression känner jag!! :P Nej, men dom är ju helt galna!! Även flugorna är helt OUT OF ORDER!! Det är väl nakdelen med att bo på landet mellan gård och ko ;) Men dom smällarna får dom ta! :D


Imose vaknade jag med feber och en igentäppt näsa :/ Det har lagt sig lite nu,, men nått är på gång känner jag. Har haft lite ont i underlivet dom senaste 3 dagarna så funderar lite på att åka in imorgon om det inte ger sig.
Viss sägs det att det kan dra lite här och kännas lite obehagligt där, men det här känns nästan som träningsverk med sendrag.. :( Jobbigt bara.

Imorgon åker min käre mormor bort till tyskland igen och stannar där i 10 dagar. Skall hälsa på sin pigga mor :) på hemmet och sin halvsjuka bror.
Han hade i April en ganska allvarlig cyckelolycka, precis efter vi hade åkt hem till sverige igen.
Endaste gången han cyklade
UTAN hjälm, händer det.
En bilist stannade efter vägen och bara öppnade bildörren utan att se sig för.
H. cyklade rätt in i den, voltade över och slog i huvudet i asfalten. Bröt skallbenet och låg i koma i 2 veckor. :(
Hjälmen hade inte hjälpt så jätte mycket
faktiskt sa läkarna, eftersom skallfrakturen satt såpass långt i bakhuvudet så förmodligen hade han väl knäckt nacken istället annars. Men det är smart att vara efterklok..
Han har i alla fall vaknat upp :D och fått lära sig mycket ifrån början igen. Men han talar nu bra, kommer ihåg mer och mer för varje dag och tränar med sjukgymnasten :)
Allting går väldigt sakta säger han och dagarna är rätt så slitsamma.
Det blir tidiga kvällar och senare morgonnar eftersom han behöver vila så mycket.
Men med tiden kommer han bli piggare och piggare :)
Han är positiv och
bara 59 år!!

Jag förstår att mormor vill åka dit igen och se själv att allting börjar bli bättre. :)
Några bilder från påsksemestern har jag grävd fram :)


Tänk sig att i November lever 5! generationer i våran familj!
Gammalmormor
fyller 90! i November
Mormor fyller 66 i Augusti
Mamma har fyllt 43 i Februari
Sanja fyller 22 i Oktober
Bebisen kommer den 27.November ;)

Der Alex!

En av  många björnar



Ja, den va söt tyckte jag :)
Kan du tyska??

Gammalmormor & Mormor <3
Stiliga damer ;)

Härlig semester <3


EN METER ÖL!




Jag skall ta ett ryck med tvätten och plocka på skrivbordet innan morfar kommer och fortsätter med bygget. Sedan skall jag försöka att åka till mormor och säga hejdå och krama henne hårt! Har inte haft så mycket tid att umgås med dom på de senaste dagarna känner jag och så vill jag inte att det ska va! Det är allt så bra väder ute så en promenad sitter nog inte fel senna heller ;) Blåser väl lite mycket, men luften är sval och ren efter nattens regn :)




Höres då senare gott folk, och bli inte sjuk som jag har gått och blitt nu då ;)

Jag kryar på Mig <3

Pusselipuss*

30 par skor!


Ja, trot eller ej, men idag har jag varit duktig och sorterat alla mina 30! par sommarskor och lagt dom snyggt och prydligt i kartongerna och in i en hylla i garderoben! Tog mig ett tag att samla ihop dom och PARA ihop dom också ;)

***



***

Skall bli spännande att ta tag i vinter/ övergångsskorna imorgon och alla andra tofflor jag samlat på mig under dom senaste åren :p
Räknar med ca. 20 par där med faktiskt!!

Kommer ihåg att Elin och jag räknade alla mina skor en gång i tiden när vi gick 1:an på Gymnasiet. Då i min första lägenhet var jag uppe i
bara 19! par skor - BLANDAT vinter

Men John & Jag har en deal: Så länge inte skorna ligger i hans väg och han får snusa så är det fritt fram :)
Så mycke som det är godkänd rent ekonomiskt vill säga!!

Imorgon nalkas det datasystemutbildning på jobbet fick jag redan på förut
(innan mötet och helt av en slump!!)
kl. 8.00 - 15.00..

*TEXTEN RADERADES*




HUUUR som helst får vi försöka att klämma in någon tid till frissan nu när det nya livet står framför dörren! ;)
Jaaa ni, mycket på gång här och det kommer bli en liten överraskning - VAD kan det vara?? ;D
På måndag får jag nog släppa BOMBEN! :)

Nu var det dax att krypa ner till älsklingen under täcket och gosa för fulla muggar <3
Magen har lugnat sig efter mjölk attacken (är laktosintollerant sedan ett år tillbaka!) Det är inte svårt att gå över till Laktosfritt alls, smakar samma och kostar lika mycket :) Men hoppas på att det går över om några år :)

NU kallar sängen!
Sov gott alla & jag hoppas ni får en fantastisk dag imorgon!!! :D

Koz & Klem <3


 

Barnvagn & Tillbehör

Sitter och funderar lite grann om vilken vagn jag vill ha.. tillbehör osv.. finns ju så mycket olika att välja mellan, men jag är rätt så säker på hur den skall se ut på ett ungefär. Det är ju inte bråttom precis, men tankarna snurrar ändå. Och ju tidigare man vänjer sig vid tankarna desto bättre. Kul att kanske ha lite grejer hemma redan i slutet på sommaren så man verkligen blir van och kan gå in i situationen lite mer.






HUS & HEM


Just nu är ju allt lite flummigt med boendet och så. Vi håller visserligen på att bygga ut. Men nu när vi fick en hel gård att ta hand om och ett stort hus till, så börjar ju tankeverksamheten sätta ingång att kanske flytta dit ändå.

Några FÖR- och EMOT argument till att flytta till Johns barndomshem <3
  1. Plats finns det där borta mer än här. Skulle det vara så att man får fler än ett barn måste vi flytta och köpa nytt hus till slut ändå.
  2. Huset är gammalt men i mycket bra skick och behöver ej renoveras än på ett antal år!
  3. Mycket plats både inom- och utomhus. Både gräsmatta och Skog.
  4. Gården ligger inte så nära vägen som huset vi bor i nu.
  5. EN HELT VANLIG TOALETT!! :D Nej, inte bara en - utan 3 hela badrum!! ;)
  6. Diskmaskin (nu finns det inte plats i vårt kök att sätta in en ens..)
Ja, vad skall man göra. Det är inte lätt. Vi har flyttat 2 gånger redan förra året och båda gångarna har vi börjat renovera kåkarna. Det känns tråkigt att behöva lämna det man gjort färdigt. Huset blir ju lixom mer personligt när man renoverar det som man själv vill..

Tankarna får snurra vidare ett tag!

Köss & Klem :)

v 19

Nu är snart hälften av graviditeten gjort :) Det går så fort nu tycker jag! Helt otroligt :) Har ändå inte gått upp några kilo alls.. Har iofs nått upp till utgångsvikten som barnmorskan registrerade när jag var i v 7 men då hade jag ju redan gått ner hela 2 kilo.. så jag har lite kvar att ta i ;) Med tanke på att den ändå bara skall väga ca. 300 gram så skall jag inte klaga :p Men barnmorskan menar att jag trots allt borde ha gått upp 3-5 kilo redan.. nåja, vi får se.

Sitter ju inte på latkanten precis och trycker i mig allt som är ätbart heller. Jag äter vanligt (om än ändå liiite mindre än annars) men jag har inget sug efter något speciellt förutom mina ägg på morgonen ;)
Sen så håller vi ju på för fullt med bygget hemma och nu på Gården med alla djur som skall ha mat och klippa gräs. Det går lixom inte att undvika att svettas lite :p

Men så mycket som jag har gjort där dom senaste dagarna kan jag inte fortsätta med, tyvärr. Har fått så ont i underlivet igår och inatt så får ta det lilla lugna och börja köra traktor och plocka balar istället :p
Känns jobbigt att vilja hjälpa men man bara FÅR INTE! :/


***

***

PUSS & KRAAM <3

Kyrka & Bondgård

Ja, nu för tiden så är vi mer på Gården än att vi är hemma och bygger eller ens grejar med det vanliga..  Påbygget känns bara ha totalstoppat! :( Skönt att man är långledig ändå och inte behöver jobba emellanåt. Det tar på kraften och magen känns bara ivägen ibland när jag går och grejar i ladugården! :/ Jag har dock mest glädje av att ta hand om dom små kalvarna och mata dom :D En helt nykläckt söt liten sak :) Längtar så tills min lille kommer ut och vi får vara en riktig liten familj själva <3 Imorse var bi i kyrkan och magen var inte still en enda minut :p det bara grejade och rullade i den :) Har konstaterat att jag kan börja att försörja ett halvt fotbollslag med mjölk också.. Att detta skall börja redan nu?? Men det är väl bara att börja köpa inlägg och gilla läget ;)

Nej, nu får jag allt gå ut och klippa gräset och sedan kallar Djuren. Ikväll blir det förhoppningsvis lite grillning med Johns syster + familj :) skönt att kunna umgås nu när det känns så tungt! Men tur att man har något härligt att se fram emot nu till hösten. Dagarna känns lite lättare då och John får sig ett litet leende på läpparna ibland ändå :) Min älskade, jag finns ju alltid här för Dig <3

är nu i V 19 :D

***

***
Ha en underbar solig söndag alla <3

Älskade Svärfar

Efter timmar om timmar på Näl Intensivvårds avdelningen har vi nu tagit farväl av våran älskade far, morfar och svärfar! Det kom som en chock, som det oftast gör. Döden är förbestämd och i sig en självklarhet med ögonblicket man föds, men vi tycker oftast att det går för fort. Vi hinner  inte säga det vi vill säga eller göra det vi vill göra till/ med personen i frånga. Vi ångrar oss. Vi får helt enkelt inte förbereda oss, när det går så fort.

Läkaren hade konstaterad att inget hade hjälpt. Det var helt enkelt en för stor och kraftig hjärnblödning som var helt oförutsägbart och inte att lindra. Att se kroppen framför sig, som ändå ser helt normal ut, bortsett från kramparna, gör det svårt att förstå vad det är som händer/ har hänt. I väntan på ambulansen sent på nattetid, hålla hans hand och be om att det ändå skall gå bra är något av ett självförsvars beteende som kroppen har. Innerst inne visste min älskade sambo och jag att tiden för honom vår över. Men man skall ju aldrig ge upp hoppet.

Det blev en lång natt med 3 timmars vilotid mellan telefonsamtalen som ambulanspersonalen och läkare gjorde till oss. Till slut meddelade vi syskonet och då brast det. Verkligheten är fortfarande helt i dimman, men man är orolig. Orolig och rädd för vilket besked som väntar.

Tidigt, tidigt på morgonen ringer telefonen igen. Jag känner mig tom och bakfull. Vi skall komma in så fort som möjligt till Näl Avd 26! Det slog mig som en klubba. Att tala om det i telefon är inget sätt så självklart vill dom ha in oss så läkaren får meddels os dom tråkigt nyheterna. Väl framme får vi ändå se han - han sover, fin som en ängel, lugn och fridfull. Bortsett från alla slangar och datorer som var kopplad till hans kropp så såg han ut att bara sova. Han hede en fin solbrun hy och var varm om händerna, precis som alltid.

Med tiden vi väntade på röntgen och det definitiva svaret kom tårarna från och till. Hur många tårar går det att gråna egentligen? Och det är helt fascinerande HUR OLIKA människor reagerar på samma besked!
Dagen blev lång, även natten därpå. Vi började prata om annat emellanåt och tog små promenader.

Ja - för fort gick det för alla andra, men han kunde inte haft det bättre näl tiden väl var inne. Inga smärtor, inget lidande.

Det är bara en tidsfråga - för alla!

Vi sörjer

Att vi fick en hel gård och ca 200 djur att ta hand om helt plötsligt - bara så där - gör inte saken lättare, med enklare att biarbeta. Det kommer bli några tuffa veckor med kroppsarbete det juridiska och allt det praktiska.

Vi vill hedra honom i Krokstrands kyrka på Söndag morgon - va med oss och låt oss minnas honom som den människan han var och är. En varm hjälpsam kärleksfull person, som dessvärre inte får vara med på sin dotters bröllop och inte heller får vara den underbara farfarn till våran bebis som han hade blivit.

Vila i frid

***

***

kalas

nu bär det av till B. på kalas och inflyttningsfest :D Flickan börjar bli stor ;) Men nu är jag så sen så bilder och lite uppdatering om dagens händelser kommer ikväll :D

Puss på er <3

***



***
Då var man hemma igen efter en mysig kväll med tånta och jordgubbar :) Den här buketten fick hon och den är ju så vacker så jag ville nästan behålla den själv ;) Köpte även en jordgubbsampel (jävligt smart för då äter inget kryp på dom mumsiga jordgubbarna) och ett välbehövligt presentkort ;)

***

***

Annars har det väl egentligen varit rätt så lugnt idag.. Dagen på jobbet har varit lite slitsam eftersom man i stort sätt fick jobba själv i fronten, men det får väl gå an ibland.. Åkte och fixade presenterna efter jobbet och åkte sedan hem. Hadde ingen stor lust (har jag för övrigt aldrig på sommartid) att åka in till Strömstad eftersom det är norskarna som har tatt över fina sommarstaden och det är ju nästan HELT OMÖJLIGT att

- finna parkering

- vara säker på att man inte bli påkörd (av kundvagn eller bil..)

- få ett trevligt bemötande eftersom man anses vara Turist i sin egen hemmastad eller bara ivägen

- betala med svenska kronor

- köpa något som inte är onödigt dyrt

 

Så att åka in undviker man helst!

 

Det går bra att handla utanför, precis vid Oslovägen, menredan där tar det stopp ibland

BECAUSE OF THE SYSTEMBOLAGET!!

Folk får tydligen sina körkort i flingpaketet dom köper på EuroCash känns det som!! Finns ju inte enn bagge som kan köra bil.. Parkerar mitt på vägen, vänder mitt i en korsning, backar istället för att köra framåt (eller tvärt om)

Jag är trött påt, och det kan ni läsa ;p

Men imorgon har det gått över igen!!

Nu ska jag parkera rumpan i soffan och zappa lite genom TV världen :) Senare blir det till att åka runt och titta till en söpen granne så han fortfarande lever. Har ingen som helst lust att ha någonting att göra med sånt, men att låta bli skulle ge mig dåligt samvete. Tänk att man alltid skall behöva ta hand om gamla dumma svenska gubbar som super och tröster sig med sprit!! Sörligt! Bläääh..




Ha en gosig kväll alla och låt bli supandet! Drick med måtta och njut av det goda <3

V 18 - sliten men glad

har haft fullt upp i några dagar nu. Jobbar 9 dagar i rad nu innan jag är långledig .. inne på den 6:e dagen idag vill jag påstå :) Jag har aldrig haft något emot att jobba, men jag orkar bara inte lika mycket som jag gjorde förut! Helt sjukt ju.. Jag blir bara trött och/eller får ont i magen när det gått för långt. Ont i höften har jag också igen. Arbetsskada DeLux - och är det värt det?? Nopp!! Menmen.. Är ju snart slut på detta :) Hur som helst så har det hänt en del på hemmaplan sedan sist. Har varit i Flöghult och passat lilla söta F. och L. för hundraelfte gången efter en stressig och helt kaotisk dag på jobbet, men det gick så bra så på hemmaplan ändå :D Vi lekte hela eftermiddagen och sedan så var det bara att blanda lite välling och så var NO. 2 helt utslagen kl 19.30 :) En halv timme senare deckade NO. 1 i fåtöljen (som absolut inte skulle sova före mamma och pappa kommer hem!!) ;) Söt då.

***
Har fått en jädra ögoninflammation så jag ser ut som en skitnödig Chihuahua!! Buuäääähähähäh :p
***

SÖNDAG
Ja, söndagen var najs, jobb jobb och det var faktiskt helt ok med 172 utcheck ;) Det flöt på som bara den *ME LIKE* kvällen var planerat att tillbringa framför TV:n med gänget och spela BINGOLOTTO, men det var ju inget på söndag.. Blev film, midsommarplanering och provsmakning av Whisky istället :) däremot så skulle det ju vara Bingolotto idag, men det hann vi inte med! Dagen på jobbet var väl sådär.. Jag har varit otroligt optimistiskt idag och har höllt m´humöret på den övre delen nästan hela dagen Lunchade tillsammans med J. ute i solen, vilket som verkligen behövses!! :D Fick dock jobba över / igen!! Finally @ home var John och morfar redan igång och bara slängde ihop brädor och isolering, lätt somen plätt :) Så nu är det inte mycket kvar att bygga snart :) Har redan planerat inför inredningen, och det kommer bli så mysigt i det nya sovrummet så det bara MYSER OM DET <3 Mormor och jag yrade runt i trädgården och fixade i rabatterna, diskade och tog ett ryck i huset och städade. Kändes härligt med en hjälpande hand :)


***


BEBIS <3
Bortsett från allt det tråkiga som händer i vardagen så måste jag själv påminna mig om att jag ju väntar en liten busing :) Är ju nu i vecka 18 :) Jag fullständigt glömmer av det ibland när jag är på jobbet! Skumt, men det är väl föratt man inte känner något vissa dagar. Eller åt minstånde inte tänker på det i alla fall när det väl är.. Men när jag byter om och och skall åka hem så ser och känner jag det och då känns det bara underbart :) Har ju fått en liten synlig kula nu och tycker att det är irriterande att INGA byxor passar (utom mysbyxor) tröjor är för korta och linnen ständigt åker upp över magen!! Jag har inte lust att köpa massa nya kläder för bara några månader. Trodde det skulle bli hur roligt som helst, men det tycker jag inte alls nu :p Som det kan vara :) Ullis kom faktiskt imorse och petade lite på magen med orden "Nu jävlar börjar magen synas!" Och då blir man ju lite glad ;) Har inte gått upp i vikt ALLS ö´förresten och väntar förtfarande på att det skall gå åt rätt håll.. 4 kg mindre nu än vad jag hade i Mars och än så ligger jag under den vikten som barnmorskan registrerade i April.. Inte konstigt med tanke på att jag knappt behöll en banan i magen.. Men nu jävlar har jag börjat äta vanliga portioner igen! (nästan i alla fall) :)

***


Jag skall försöka att lägga ut några kort på bygget, magen och lite annat. Men det blir nog imorgon!

Skall för övrigt på Födelsedags- och Inflyttningskalas imorgon kl. 18.00! Ja, jag för visserligen hålla mig nykter och säkert köra, men det skall bli kul att åka till Rs nya lya och bara vara :D

Till slut vill jag gratulera D & Göbben till lilla Bebisen! :) Jätte söt och så himla lik far så det går ju inte att gå miste om ;) Lycka Till i framtiden, hoppas man får träffa Dig och knödden snart :)

Nu skall jag laga varm Choklad till John & mig och kosa ner mig i soffan innan det blir läggdax igen :)
Börjar inte förän kl. 8 imorrn så det blir sovmorgon! :D

Ha en underbar kväll alla och glöm inte att handla mat&dryck inför fredagen (FÖRE ALLA ANDRA) så ni slipper köa! ;D
Pusselipuss*

a never ending story..

har kanske bara talat in mig det för att situationen skall kännas bättre, men ärligt talat så är jag så trött på allt just nu! Har varken lust eller ork att kämpa vidare för nått som känns helt meningslöst! Allt jag än försöker med går rätt åt SKOGEN! Och det är inte värt det känns det som. Det kliar i fingrarna att ställa sig i bostadskö igen och bara lägga allt bakom sig.. Men vad skall man hoppas på?? Bättre tider?? Det har man ju gjort i många år!! Det känns meningslös och jag orkar inte hålla uppe masken längre och låtsas som att allt är bra! Förtvivlad är jag, förtvivlad, trött och ensam :(

Orka gör jag, men hur länge till??

<3

mår inte bra idag..

har haft sjukt ont i huvudet i 3 dagar nu och inte har det blivit bättre. Idag är iofs den första dagen som alvedon tar på mig lite grann och det har kännts bra att slippa bultandet i huvudet något. Fick ändå stanna hemma från jobbet idag! Men jävlar vad det är obehagligt att inte kunna göra nånting åt detta :/ har inte fått i mig någon bra mat heller på dom två dagar.. 1 äpple, 2 ägg, lite chips och någon muffins.. är så slapp så jag vet inte annat än att ligga i sängen och halvdö känns det som :p Nej, men allvarligt, det är inte lätt idag!

Skall försöka att slänga ihop lite man till John så han slipper börja med detta efter jobbet. Fyllda, ungsbakade paprika med Ris :) Love It, men det blir nog inge för mig de ändå.

Har kommit fram till att det inte är så länge tills semestern börjar :) i alla fall den första veckan :D och så är jag ledig några dagar innan också och lite komp timmar så det blir en fin sommar trots allt :) Så mycket som jag trodde att jag skulle jobba iår.. Tror inte att jag orkar med den stressen på jobbet nu när jag är gravid. Känner redan ibland att jag bara har lust att ställa mig och börja stoorgrina inför alla bara för att dom skall sluta fråga massa dumma frågor!! :p Eller försöker hitta lösningar på problem som inte finns.. Serviceglädje?? JA! :) Hitta.se/ Strömstad info?? NEJ!!

Aop.. BIL var det - mycket akut behövligt till hösten! En kombi så man kan trycka in en hel barnvagn, barnstol, John, mig och någon mer :) Den lille Golfen har gjort sitt och får tas över av John :)

Är favoriten!
Är andra altanativet..
Blir det om inget annat finns!


Pengar?? Jo dah :) Lönen e inte stor och sparandet har gått sådär, men nu efter skatten (och förhoppningsvis äntligen skadeståndet) så lär det räcka gott och väl till en ny fin bil :D HoppasHoppasHoppas :))) Det gruvar mig ändå inför alla kostnader som kommer med den lille.. Kläder, säng, bilbarnstol, barnvagn + tillbehör.. Nåja, mycket går att ärva, men ändå.. Puh.. jaja - sånt är livet säger vi :)

Nu skall jag sussa vidare en stund så man är lite piggare till eftermiddagen och hoppas på att huvudet slutar dunka helt någon gång. Jobbet kallar ju faktiskt imorgon igen!

Storhandlade

till ett helt fotbollslag såg det ut som.. :p men mat skall det vara! :)



Igår har varit en underbar dag :) Efter en god frukost och handlandet har grejat med mina blommor och grönsaksplantor som bara den, och hoppas på tomater, vattenmelon, paprika och jordgubbar snart ;) kulkul* John och morfar har byggt hela dagen. Efter det åkte vi till Rebeckas nya hus och tittade på det. Hur fint och stort som helst ju! Blir nästan lite avis ;) hihi





Det blev en sen kväll för älsklingen som ska upp tidigt till jobbet idag, men så är det. Själv jobbar jag bara 15-21 idag :) Gött det för jag har haft så ont i höft och rygg igår och förigår igen så det är inte sant! Kanske borde överväga sjukgymnasten ändå.. :/

Igår hörde jag världens gulligaste kommentar om mej och min graviditet - som kom från min lilla älskling (vem annars) :p "Det märks verkligen att du älskar att vara gravid!" Och vet ni, JAG GÖR DET! :D

Nu skall jag gå ut och sola :)
Ha en bra dag alla, och tack för Ditt intresse ;)
Puss*

v 17 Det växer så det knakar :D

Vecka 17
Du: För många börjar magen synas ordentligt nu. Men det är väldigt individuellt och om din mage inte syns så ska du inte oroa dig - den kommer.
Fostret: Barnet är ca 17 cm långt och väger ca. 135 gram. Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Det bildas ett värmereglerande fettlager på ytan av fostret som kallas vernix.

Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

Pappa/partner

Dags för ultraljud. Nu kan du få se ditt barn för första gången. För många blir det en aha-upplevelse och först nu förstår man vad som faktiskt försiggår i den växande magen. För pappan känns det otroligt att där finns ett litet liv som ni skapat tillsammans. Vid en del mottagningar får man en bild eller video att ta med sig hem.

Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt faderskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Så mycket info och alla säger olika om vikt och längd.. hur skall man hålla koll?? :S

***

Har imorse när jag vaknade registrerad att min lilla mage inte sjunker ner längrenär jag ligger ner, utan helt enkelt stannar och putar rätt upp i luften. Och inte lite heller :s Haha :p Lite konstigt att se och känna på. Men nu märks det mer och mer att det händer något med kroppen (som man faktiskt kan se tydligt)
Det har ju varit lite overkligt hela vägen hit, även ultraljudet har varit spännande, men inte riktigt som förväntad. Sitter ju här nu och känner små små rörelser i magen :) Mysigt är det.
Du lever inne i min mage, helt ofattbart att det växer ett liv där inne :)

Ja, idag är jag ledig och jag har stor lust att åka till Gunnarskog och hälsa på Mor och syskon! Men tyvärr så är det allt för mycket att göra här hemma..
En liten shoppingrunda i Karlstad hade inte heller suttit fel ;) Men det får helt enkelt vänta.
Vika tvätt och sortera bebiskläder står på dagens program. Har fått lite smått från olika håll, ja även köpt själv på H&M ;) SÅ SMÅ KLÄDER.. Ska man tro på att det är min bebis som skall fylla dom tygbitarna en gång i tiden?? Nej, redan i November! :D John skall köpa en liten pepparkaks-dräkt sa han, gulligt :p

*Längtar så* <3


***


***

Jobb, Barnkalas & Matknas

Dagen på jobbet igår var ingen annan lik och jag hade ju nästan glömt bort varför jag älskar mitt jobb ;) Helt totalt överbemannade i receptionen men det fattades folk i restaurangen (where I once started) så det var bara att dra av sig skjortan och på med den gamla goda uniformen och rusa in till tjejerna där ;) Och så roligt va har haft det :) Mina söta tjejer hade jag saknat :) Sprang allt fram och tillbaka mellan receptionen och restaurangen hela dagen i stort sett för att hjälpa lite här och lite där. Flickorna i repan gjorde faktiskt ett fantastiskt jobb måste jag säga :) Härlig dag helt enkelt :)

***


***

Efter jobbet så bar det iväg till Flöghult, där vi firade Linnéa som fyllde ett år den 12/6 :) Så söt hon var i sin prickiga klänning ;) Och nöjdast av alla så klart. Efter Korv med bröd, tårta, godis och ostbågar mådde min mage dock inte så bra.

Hemkommen sjönk vi ihop i soffan och såg på en jätte bra film på 5:an, Den utvalde.
Skit bra!

***


***

Nånstans när det hade gått halvtid så var jag tvungen att lämna tillbaka kvällsmaten till civilisationen, precis som när vi åt på Mc Donalds. Jag kom till slutsatsen att det är KETCHUPEN jag inte tål!!

***

***

Äter det ju inte annars så RIGHT NOW så klarar jag mig bra på Ägg, Keso och Fetaost allra BÄST! Några jurdgubbar, persikor och gurkor emellanåt, men det är väl det jag lever på just för tillfället. I stort sett. Allt annat jag får i mig kommer tillbaka :/ även godis och choklad - MEN ikke Nutella ;) Mumms <3

***


***

Varför skall det vara sååå knasigt med maten?? Har någon annan än mig /haft/ dom besvären -- så länge?? Tycker det är jävligt onödigt iaf :p och det är ju inte konstigt att man fortfarande inte lagt på sig ett enda gram. Har gått ner 3 kg sedan graviditetens början och håller vikten STADIG! Kul på ett vis, men JUST NU siktar jag ju faktiskt inte på detta.. :/
Det för ju med sig att jag är så slapp och trött hela tiden, fryser mer än vanligt och är stött på lite halvdålig humör.. Det skall vara värt det :)

Lille Bullen är ju ändå redan 15 cm lång men väger (enligt fröken på sjukhuset) bara 77 gram.. Får hoppas att den mår bra där inne och växer och gror som bara den nu :D
Jag är så himla nyfiken på HUR DU SER UT :) Lille bebis <3

Magen nu på söndag, imorgon går vi in i V. 17 :)


***

***

Nu får jag ta ett ryck och hjälpa John där ute med bygget. Sedan bär det av till jobbet :) Ser fram emot veckan som kommer och längtar efter att få skriva mer och Bullen <3 Ha en trevlig SÖNDAG :)

Chokladkakor

Idag har jag sovit fram till halv tolv. Då vaknade jag av att mobilen ringde. Tid till Barnmorskan fick jag! :) Men inte förän i Augusti?? Jaja :p Jag fullkomligt HATER när mobilen ringer under min lediga dag! Det finns inget värre. SMS går fint hörrni ;) Är det bråtskande kan man ju skriva RING NU! ;) Jag är knasig, jag vet :p
Hur som helst gick jag ju upp och började laga Lunch med en gång för John skulle ju komma hem från jobbet vid ett tiden.. Ungsstekt Lax med Ris och hemmagjord kall senapssås MUMMA!! Löve it :) - vanligtvis.. men idag fick jag i mig en halv Laxbit, lite sås och ris AND THAT'S IT!! Nåja, efter ett tag blev jag sugen på gottigt och bakade kakor

***

***

Men åt inte mycket där heller..

Soffläge och *whupps* väck var jag.. tills nu ungefär. Men det blir att borsta tuggisarna och nanna kudden snart igen känner jag. Skall jobba imorgon men är sååå slapp så undrar hur detta kommer gå. Imorrn efter jobbet blir det då 1 års kalas för lilla Linnéa, Johns gudbarn/ systerdotter :)

Hoppas ni haft en mysig dag i detta vädret och att ni får en bra helg :) Detta är min jobbhelg så mycket blir det inte gjort för min del, förutom tvätta och vika den efteråt kanske.. KANSKE sa jag ;)
Ha de gött nu alla ni :)
Gonatt*

Grattis CHEVY!!

Idag fyller Emmas och Jannes lille prins Chevy 6 månader och det firas här i Strömstad, med Saft och Glass!! :D
Hoppas ni har lika fint väder som vi här nere och ha en underbar dag mina snoosar <3


***

***

V 16 - Ultraljud

Nu har vi fått svar! Det är en liten bebis jag har i magen - en livlig sådan :)
Vad det var ville hon inte tala om (det går ju ändå inte att påverka - Barn som Barn) var hennes ord! KÄRRING!! Ja, hon förstörde all min glädje just med dom orden skall ni veta! Det var inte alls kul längre och jag ville bara springa ut därifrån. Det största som händer i mitt liv just nu kan bara förstöras av en enda liten person som jag ser en gång i hela mitt liv och aldrig mer??!! Med vilken rätt?? Detta handlar inte om att Jag inte fick svar utan hur hon uttalade sig och behandlade oss, blivande föräldrar, fulla av förväntningar, glädje och hopp. Bara slår en klubba i huvudet på oss och markerar tydligt att "Ni är ju bara barn!" Ja, hon kunde lätt vart min mormor, men hur vågar hon??!!
Uddevalla - Never more!!
Vill jag veta så är det MITT beslut, och inte hennes. Borde respekteras. Men som jag förstått så är reglerna så här i sverige.. Stort MINUS. Fritt land ?? *gapskratt*

Oavsett ifrån denna händelsen har det varit helt underbart att se att jag bär liv inom mig. Och det går bara inte att förklara med ord. Ni som har barn vet vad jag pratar om och jag förstår vad ni menar med att det är värt illamåendet och besvären :)
Ni som inte vet, prova själv ;)
Också har hon mätt och räknat runt så jag är bara i v 16 istället för v 18, men det spelar ju ingen roll. Bra att vi har fått svar på det nu äntligen och vet den den skall komma. 27. November och det är helt underbart :D Bara du är frisk och pigg när du kommer så är vi glada :)

Jag kommer att lägga ut en bild på bebisen, men det kommer förmodligen vara den enda.

Inte ens född och redan ute i allmänheten :)

Detta är sååå spännande <3

Bygglov - Riva altan..

Bygglov behövs ej!
Då är det ju bara att sätta igång!
Sagt och gjort! :)



GÖTT å äntligen ha börjat kan jag lova!! :D

Är i stort behov av inrednings inspiration!!

Detta skall ju bli sovrummet till oss och lillen




Grillning efter arbetet! :)

Ledig Helg - SÖNDAG 6/6

Sveriges nationaldag firades inte hos oss. Däremot så firade vi min älskade Sambo som fyller den 6. Juni - ja, det är kul när hela sverige pyntar och flaggar när man fyller år ;)

Jag bakade Brownies, lagade frukost till honom och han fick precis det han ville ha - LUGN & RO - ett tag iaf :p



Vi åkte en sväng till Nordby för att inhandla en liten present till Linnéa som fyller den 11/6 och så lite annat på Rusta och så.. Jordgubbar och en liten blomma att ha på fikabordet på kvällen :)
Mysig var den dagen också och vi bara njöt av vädret :)

Sedan var det dax att fixa resten av tårtan som John faktiskt har gjort HELT SJÄLV ;) Det var inte dåligt tycker jag, eller hur? En kille som bakar sin egen födelsedagstårta :) Aldrig sett förr. Men han kan han :)



Kalas på kvällen - eller Kaffe Rep.. :p



HUR FIRADE NI Sveriges Nationaldag? :)

Ledig Helg - LÖRDAG

Den dagen har bara varit SKIT!! Mina hormoner spöker och driver mig in i vansinnet!!!! FY
Och imorgon så åfyller John år, känner mig som en jä*la skata som har förstört hela denna fina dagen :/
VARFÖR måste VI gå igenom sånt ?? Vad är det för vits med att bli helt tokig på ingenting när man är gravid?? Någon som kan förklara detta för mig??? Allting är helt upp och ned!! Ingenting stämmer o ch allting känns går emot en..
JAG VILL VARA NORMAL IGEN!!!!!  Gaaarrhhh..

Men som det är så lugnar man ner sig till slut. Synd bara att kararna inte riktigt förstår hur det känns och att det inte är lätt att vara gravid just när man tänker på humöret. Uff..

Vi kom iväg och köpte lite grann till tårtorna imorgon och lite kaffe.. Tänk att en hel dag försvann pga detta :_(


Blääääää!!!

Ledig Helg - FREDAG



Härlig solig dag som vi tillbringade hos Johns far tillsammans med hans syster och hennes två gullungar. John hade gått upp hur tidigt som helst och bakat en kaka <3 söt :) och klippt gräs runt om i bygden ^^ Har man tid så har man och hjälper grannarna :)

Har inte så mycket att berätta från just den dagen utom att den bara var varm och helt mysig :)

Linnéa gillade mina pilots

Felix gör som mamma och morbror ;)



Lär tösa från första början!!



Skiner solen och man har lite fantasi så...

Mitt Liv!

Han fick för sig att börja riva i huset runt åtta på kvällen när vi kom hem.. ja, tur man var ledig dagen efter för det blev ingen sömn den natten kan jag lova! Haha :)

Hela väggen försvann och panelen blir borta. Matsal IT IS! :)


Min Trädgård

 


 

Torsdag - Kurs hela dagen

I torsdags har PIM och jag varit på kurs hela daagen.. Serviceglädje & Kundbemötande.. VERRY intressant. Eller ja, för dom som inte är trygga inom serviceyrket är det säkert ett jätte bra sätt att lära sig på. Men när man redan gör allt som sägs och vet hur man skall göra sak och ting var denna kursen tyvärr dåligt investerade pengar.. Sorry, men sant!
Hade hoppast lite mer på

Hur hanterar jag en arg gäst på bästa sätt utan att börja storgrina inför alla andra gäster..

Men så var inte fallet.. Vi hade kul ändå och njöt av allt från Frukost, Lunch i "Trädgården" och Fika :)

Mums, Mumms :p


Kursen i sig var ju helt suverän så sett! Mycket bra berättat och förklarat och allt. Men som sagt, inte det jag hade förväntat mig.

Så negativ jag känner mig :p Men så många utvärderingar som jag skulle göra om allt jag har gjort och sedan blir det inget av nånting.. Känns inte som att man behöver engagera sig alls längre. Undrar om det bara är snack och tomma ord. VI LOVAR - men inget händer!
Nej, dax för lite mer personlig utveckling! Ja, även i arbetslivet! Kan bli ske påt!

***

***

Solbränna

Förra årets Solbränna jag fick i Maj...                    sitter kvar!!!  Syns lite dåligt på bilden, men den är TYDLIG!! :p


Maj 2009                                                                                  Maj 2010

Första bilden på magen > In Public < v. 15

 

Behövs det några ord ?

<3

Trädgården

Igår efter jobbet åkte jag till mormor och morfar för att lämna tillbaka en sak han glömde hos oss sist dom var hemma hos oss och planerade för tillbygget. Som vanligt kom jag precis rätt till middagen ;) Pannbiffar på fisk (Gädda som han hade fångat dagen innan) och Mormors goda potatissallad :) Det slog mig som en blixt när jag låg i sängen att man ju inte SKALL äta insjöfisk när man är gravid!! Men det går inte att göra nånting åt nu.. Jag blev mätt, mådde bra och maten var god. Dessutom så känns miljön runt sjön helt ok :p Men det som regnar in kan man inte göra så mycket åt.. det får jag ju även på mig när det regnar isf och jag bara ÄLSKAR att få varm sommarregn på mig :) Nå, en gång är väl maximum och det får då helt enkelt inte hända mer. Är inte så rutinerad ä graviditeten än. Om man ens kan bli det.. Idag undrade jag om jag verkligen gräddar en bulle, eller om det bara är inbildning.. Kände precis INGENTING när jag vaknade ich gick ner.. Men sedan så kom jag på det igen när jag borstade tänderna.. Ja, som tur var hade jag bara hunnit dricka vatten så det var ju inte såå farligt :p


När jag skulle åka hem från morföräldrarna då så lastade dom in en stor plastkartong med stora Gräslökbuskar.. Ja, bra att ha nu till midsommar tyckte hon.. Men vart fan skall jag plantera detta då tänkte jag. Arrived hemma satte John och jag igång direkt och byggde en liten rabatt mellan Krusbärsbusken och Rabarbern ;)
Och jordgubbarna fick stoppas ner också med en gång :)



Nu skall jag jobba!
I eftermiddag blir det att åka in till Nordby och Shoppa lite på H&M, 10% rabatt nu 31/5 - 2/6!! Lägligt nu när jag FAKTISKT MÅSTE köpa en ny BH :p

Ha deeee gött och NJUT AV VÄDRET FÖR F@N!!

Puss <3

 


home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0