Bepanthen Salva No. 2


Nu har vi provat Bepanten Salvan på mig själv nästan varje dag och min torra  hud på läppar och händer är nästan helt borta! Upplever dock att den salvan är alldeles för dryg och seg för att brukas som handkräm i vardagen, tar även lite längre tid tills den har dragit in i huden..

På William har vi smord i lårvecken och under armarna. Han har aldrig haft besvär med huden hittills men alltid varit lite röd på dom där små ställen.. Nu sedan vi använt Bepanten Salvan så är huden inte ens röd där en gång :) På pannan har hen varit lite torr, precis där näsbenet börjar mellan ögonen. Men sedan jag har använt Bepanten även där är det som bortblåst.

Jag har valt att inte lägga ut några kort då det helt enkelt inte gick att få till en skarp bild på alla våra experiment ställen.. Men jag som är så väldig känslig i huden är halt klart nöjd och kommer fortsätta använda salvan!

Färdigbuzzad för denna gången! Tack för att jag fick delta i undersökningen :)

Goa Ylva!

Natten har varit mindre bra då jag har haft ont igen. Undrar vad det är som spökar nu, men jag hoppas att det bara är smärtor man får av att det läker ihop där inne eller föratt jag har ansträngt mig lite fööör mycket?!

11 grader var det i huset - Brrr... kunde inte elda då jag inte haft ved här uppe :/

I alla fall kom min goa svärmor på besök och hjälpte mig att bära upp ved :) TACK!! Hon hade även med sig nåra godbitar från "Lolas Konfektyr" Mums! :) Sen så hade hon med sig gardinerna som hon skulle sy upp och vi satte upp dom med en gång! Blev super snyggt (bild sätter jag in imorgon)

Nu ska jag göra min lilla älskling sällskap och krypa ner till honom under täcket :)

Semlor

Efter att vi drog stygnen igår så åkte vi till Rebecka och åt en häääärlig frukost med hennes hembakade frallor :) (måste verkligen tjuva receptet ifrån henne alltså!) hihi :) Sedan var det lite allmänt babbel och mys som stog på schemat. Har inte sett tjejen på nästan en månad ju .. :( Hon har den stora äran att bli Gudmor till min underbara lilla Fis :) Han har haft äran att lysa i tisdagens Strömstad Tidningen ochså :)




Mot eftermiddan bakades det Semlor då och vi väntade på Lise & Malin som ville hälsa på lilla stora killen :) Något jag måste berätta är att William har igår för allra första gången skrattat sådär hjärtligt gott men en underbar glucksig röst :D Det var helt fantastiskt att se och höra han skratta så myc ket så han fick hicka :) Jag filmade detta men jag får inte riktigt in filmen i bloggen ännu.. ska försöka senare :) Tyvärr var jag lite seg och började filma först när han redan fått hickan och nästan redan var lite ske påt.. :p

Jag skulle inte alls stanna så länge men det blev så ändå och då fick jag även middag - Lasagne MUMS! :D



Väl hemma slocknade han som en sten och sov till klockan fem imorse :)

Ajajaj..

Det var då inte barabara att komma upp idag!! William var pigg som vanligt men ville inte riktigt vara med på noterna när jag stottade ner han i overallen klockan halv åtta på morgonen.. :p Väl innte på Mottagningen var det min tur med en gån så jag hann varken andas in och förbereda mig, eller ens ta kort på min ack så trasiga mage.. hehe får bjuda på ett kort jag tog nån timma efter operationen. Hoppar nog över bikinin i år och tar en badräkt :p



William är nått av det snällaste jag skådat! Han bara ligger/ sitter och är nöjd och tittar sig omkring medans jag ligger och biter ihop tänderna inför det som komma skall: en pingsett och en stor, vass sax som skall grejja på min mage - Ojojoj..

NEJ, det gjorde inte ont en enda sekund! :) Helt fantastiskt hur kroppen läker sig själv på Nolltid! :)

Babymassage No. 2

Tidigt har vi släpat oss ur sängen. J åkte såklart till jobbet vid 4 så då låg jag och halvsov till 6.. Plutten vaknar allt tidigare men ÄLSKAR att gosa en längre stund - Mammas gosegris

Ännu får jag inte lyfta tungt men jag har klarat mig hittills.. Är sjukskriven till den 27. Januari

Inne på öppna förskolan fick vi då träffa lilla söta Juni, hennes mamma och alla andra fina bebisar igen - mys!
Idag var den magen som skulle masseras (förra måndan var det benen..) och William bara ÄLSKAR det! (mycket han älskar)

På hemvägen delade jag ut inbjudningskorten till dopet, blev fast hos faster Iris och fick mig Lunch - GOTT! Väl hemma var det is kallt i Villan så vi satte oss framför Kaminen och värmde oss, men varmt blev det inte :(

Tryckte i mig lite kvällsmat och tar tidningen och tekoppen med under täcket. Nu blir det sängen. Upp tidigt imorgon och dra stygnen på magen :s

Grattis fina Mamma

Idag fyller min fina mamma, Williams MorMor hela 44 år och det firade vi Strömstadsbor med bulle & te här hemma. Tyvärr låg självaste födelsedagsbarnet hemma i Arvika med feber och förkylning.. Vi hoppas på att hon snart mår bättre!

Krya På Dej Mamma!

♥Puss från oss på "Ögårn"

Släppa taget

I eftermidags åkte jag och svärmor till Nordby för att köpa gardiner, och lämnade mina 2 älsklingar själva hemma för första gången. Jag blir så lycklig av självaste tanken - Nu sitter min familj, mina killar hemma och myyser

Visserligen satt dom inte hemma, dom var duktiga och var ute och gick en promenad i det fina vädret - åtminståne en av dom

Har för mig att jag har blivit något av en hönsmamma, hehe :p bara tanken av att gå ut eller vara hemifrån min bebis en längre stund gör mig gråtfärdig, samtidigt som jag tycker att det är en lättnande och befriande känsla att kunna andas och inte vara present dygnet runt hela tiden, när jag väl kommit ut eller J har kommit hem..


Jag är ju ändå något av en ensam mamma större delen av veckorna. Det är tufft, men det går :)

På kvällen fick vi besök av Christian och de tyckte lillen om :)

 

TRÖTT

Jag måste bara skriva av mig tröttheten såhär på morgonkvisten!!
Så ni som tycker att jag är egoistiskt: LÄS EJ!!

Livet är inte bara tuttinutti hela tiden och det är la synd, eller?? haha

William har varit vaken inatt i säkert 2 timmar och ja, tack för att man är själv om den lilla plutten!!
Morr!!
Finns inte många ord som beskriver min besvikelse och frustration!
Grrr..
Dessutom står frukosten på bordet sen en timme tillbaka och blir kall!! (Ägg & Bacon)
Är mäktigt trött att alltid bli bemött av OJ, ÄRRU REDAN VAKEN?? :-O
Jo, varje dag kl 8.00 kliver vi upp här på Kampetorp!!
Inte lätt å veta om inget intresse i de finns!!

Sometimes You Drive Me CRAZY!!





Det är såna här tillfällen som får mig att önska att jag vore 10 år igen och helt utan bekymmer!!
Haha :p

Det lägger sig väl snart igen, men tack för att Du finns, Bloggen!

Och ni som tjuvläser den var och varannan dag ;)
Kan jag begära lite stöd här eller??

Pjuhh - känns genast bättre! :)

Prästen på besök

Idag har då prästen varit på Kampetorp :) Vi fick planerat det sista inför Dopet, bestämde Psalmer och lite annat. Nu är det bara att skriva färdigt Inbjudningskorten :) Har köpt jätte fint, ljusblått glänsande papper och ska pyssla ihop dom själv :) Bild på de kommer senare. Vid 11 tog vi oss en fin promenad till Zelly och på vägen planerade vi lite vilt av vårat lilla stora projekt som om sisådär 5 år (om allt blir som vi fantiserad) skall bli verklighet :) Inget mer om det!! :p
Hemma hos henne fick vi smaka på hemmagjord blåbärskräm - mmmmh :) Lilla William sov så gott middag i sin fina vagn, han är så snäll så den lilla pojken. Men precis när vi klev innanför dörren hemma vaknade han och det var dax för mat! Det går verkligen att ställa klockan efter honom igen :) Gött!

Sen så har vi en brandvarnare någonstans som vi har tagit ner efter vi sa upp abonnemanget, och den ligger nu inått hörn och tjuter 1-2 ggr i timmen eftersom batteriet tar slut.. MEN JAG HITTAR DEN INTE!! :p Liiite irriterande då :)

Hoppas jag hittar den snart.
Ha en bra kväll alla :)

Bara famåt

Hej igen :)
Ja, det känns skönt att det går framåt igen. Idag är det 6 dagar sedan jag opererades och det känns i kroppen. Jag får annu inte bära tungt och jag känner i magen när jag har stått upp för länge eller burit lilla William. Men det är då bara att bita ihop. Jag hoppas innerligt att J kommer hem ikväll, annars får jag hitta på ett sätt att få upp veden ur källaren. Annars blir det kallt i stugan.

Så småningom börjar jag verkligen längta efter varma sköna sommarkvällar med god grillad mat och ett gott vin till de :)
Jag brukar inte ha så ont av själva vintern och snön, det är mörkret som går mig på nerverna och trycker ner humöret betydligt. Men denna vintern hade jag något obeskrivligt stort att se fram emot!! :) För att få min vanliga dos med SOL har jag tidigare solat solarium 1-2 ggr i veckan, men nu har jag inte riktigt vågat gjort det annu.. Har av någon anledning fått för mig att det påverkar mjölken (vilket ju absolut inte stämmer, jag vet!) Men då tar det emot :p

Jag hade tänkt mig en tur runt gården med lilla William. Det är intget perfekt promenadväder, men frisk luft är aldrig fel :) Jag kom på att vagnen ligger kvar ute i bilen sedan i tisdags när vi var på Nordby så det var ju bara att glömma den promenaden.. :( Jag är riktigt rädd att såren skall gå upp och stygnen ska spricka om jag tar i för mycket.. UschUsch.. Ska bli skönt när allting blir borta på tisdag :)

Och förresten så får ni kika i Strömstad Tidningen på tisdag. Jag har äntligen fått in annonsen och en fin liten bild på William :)

Nu börjar prinsen bli ilite otålig här i vaggan bredvid mig så vi hörs senare :)



Hejsvejs/S

Trött mamma

Imorgon kommer Prästen på besök och vi planerar det sista för Dopet. Sedan blir det högtid att göra iordning inbjudningskorten under helgen och skicka iväg dom på måndag :) Jag hoppas även på att J verkligen kommer hem ikväll! William har varit en JÄÄÄÄÄTTE klängapa idag och ville inte vara ifrån mamma en enda sekund.. Stackarn har kanske fortfarande lite ont av sprutan?? Han fick ju världens skrikattack av den igår kväll när vi var på Nordby så jag höll honom hårt mot mitt bröst och sjöng för lillplutten hela vägen hem. Men så fort jag slutade började han gråta igen. Hmm..
Jag är rätt trött i kroppen av det iaf och ska lägga mig med han och gosa lite nu :)
Ha en underbar dag alla KRAM

BVC No. 7 & Sprutan

Tisdag är BVC dag :)
Skönt att J är Pappaledig idag också, men jag är sjukskriven till den 27. Februari så det hade varit bra om han kunde stanna hemma längre - men ikke.. Hur som helst så är det inte alls dumt att få lite avlastning med det mesta som rör William. Inte för att han är jobbig utan för att jag är SUPER nojjig och gärna går och bär på han och absolut inte vill lämna han själv, inte ens i babygymmet. Jag låser in mig totalt och hinner inte mycket av det som kallas hushåll -so what?! Det springer ju inte iväg presic ;)

Hur som helst!

William väger hela 6540 gram och är 63,5 centimeter liten. Han har gått upp 2875 gram och växt 12,5 centimeter 11 veckor och 5 dagar! "En sådan vikt- och längdkurva borde alla barn ha!" Strålade E :) Ja tack, jag är glad att han gick upp trots trasslet med ersättningen i 2 veckor! :) Samtidigt var det även dax för Spruta 1 & 2, Fisen skötte sig jätte bra i pappas knä när han blev stucken och blev bara liiite ledsen när hon stack honom i andra låret.. Det var mest mamma och pappa som fick tårorna i ögonen :p typiskt!

Jag har fått otroligt ont i ryggen efter operationen (vilket tydligen var helt normalt efter galloperation..) Men nu när det börjat släppa har jag fått en annan typ av ryggont av att jag går framåtlutad, ihopkrympt som en apa :p Det gör ont i såren att sträcka på sig, och plåsterklistret är annu värre..

Nästa vecka fredag tänker jag unna mig en ryggmassage om det finns tid (och jag då kan ligga på magen vill säga)

Babymassage

I LoVe it!
Tidigt på måndag morgon (J hade fixat frukost) åkte vi till stan på öppna förskolan för att delta i våran första Massagelektion. J fick massera lilla William på benen och fötterna. Och det såg ut som att han ÄLSKADE detta :) Vi var runt 10 bebisar har jag för mig.. Roligt att träffa några tjejer från föräldragruppen med dera små bebisar som ju tidigare har gömt sig i våra stora magar :) Sååå många olika bebisar, från 6 veckor till 6 månader, en saaaling och härlig blandning! Helt fantastiskt att se så många olika åldrar på en och samma gång. Och alla små liv var så intresserade av varann :) Helt otroligt hur fort dom utvecklas på bara så kort tid! Och alla har redan sin egna lilla personlighet :) Gudomligt söta allihop (men lilla Fisen är våran ängel)

Bilder följer senare..

Mot ljusare tider!

Från Torsdag till Söndag


Torsdag - William är 11 veckor idag :)
Jag vaknar med en vevande William bredvid mig
Mamma, jag vill gosa!


Åker in akut till NÄL på torsdag kväll, väntar på OP!
Lyssnar och fördriver natten med P3 och
väntar på J & William som får stanna hos mig
Tack Randi


Fredag morgon - I HAVE A NEW LIFE!
and a pocket full of stones
Får jag skämta?
JAG ÄR STEN RIK!! XD


Lördag - svårt att sova med 4 titthål i magen
Nyhetsmorgon är ett bra tidsfördriv

Sängen fick vi låna på BB
Kanske den han har legat i för 2½ månader sedan??? :)



Söndag - hemma igen
Härligt men besvärligt!
Iris kommer med en blomma :)


Jag tvingar mig ut i det fina vädret där mormor går runt med William i vagnen
John & Morfar har åkt och isfiskat.. Ganska värdelöst med 80cm tjockt is att borra sig igenom :p

~

Jag måste bara säga att jag är otrolig glad över
att jag äntligen blivit av med det som har gjort livet till ett rent helvete det sista halvåret!

Jag har varit stark, otrolig stark!

Men ändå så skär det ner självförtroendet otroligt mycket!!
Utseendefixerad?
Vet inte, men min mage ser ut som en trasdockans..
Vad har jag gjort för ont i livet för att bli straffad med allt dehär??
:'(

Jag är inte bara en mamma, jag är även en tjej
En tjej som vill vara fin!
Jag vill känna mig vacker, snygg och
oemotståndlig
när jag ser mig i spegeln,
precis som jag alltid har gjort!
Jag vill vara fin,
fin för min son,
fin för min sambo,
fin för MIG SJÄLV!
Ärrat för livet, det är vad jag är..

~

William!

Du är min ängel!

Du lyser upp min dag!

Du är mitt allt!

Inga ord kan beskriva hur lycklig jag är!

Du, mitt lilla kärleksbarn,

tack för att Du finns!

Mammas kropp är svag, men viljan den är stark!

tredagars..

Ont har jag, så förbannat ont!!
Sen i söndags..
Har behövt så otroligt mycket smärtstillande så jag har inte vågat fortsätta med amningen!
Jag pumpar och häller ur det i slasken. Det svider i själen.
Tusentals barn svälter, mammor kämpar för att få igång minsta lilla av amningen, och här går jag och häller bort det pga att jag måste ta massa läkemedel..
Livet är inte rättvist!!

Ja, William har ju tatt detta ganska bra. Flaskan är inget problem och han verkar tåla ersättningen också så det får jag tacka gudarna för att han är så snäll!!
Kan inte sluta säga det helt enkelt :)

Jag är så otrolig glad och tacksam för att Du finns!
Tacksam för att Du är den snälla lilla söta Bebisen Du är!
Tacksam för att Du lyser upp mina trista gråa dagar!
Tacksam för att vi fick en frisk liten William!
Jag älskar Dig

Av hela Mitt Hjärta!


Men att ge honom flaska var 3:e timma och pumpa efteråt/ eller innan gör att jag sitter upptagen med "mat" i 2 tjocka timmar.. då blir det inte mycket tid över till annat och jag dööööör av smärta!! :'(

Som tur har mormor tillfälligt flyttat in hos oss nu ch är ute och går med William och byter på han och lagar mat till mig. Jag vet verkligen inte hur jag hade klarat mig annars nu när J veckopendlar..

Ja, livet är ingen dans på rosor.. :(



Saltö

Igår bestämde vi oss för en tur till Saltö, som en liten famljeutflykt.
Våran lilla familj har på nått sätt blivit lite bortglömd bland alla gallstensanfall,
besök och över huvudtaget allt som ska fixas och göras hela tiden.. tyvärr..
Men nu ska vi ta oss den tiden och njuta av tillvaron - tillsammans!!
Kallt var det, men mysigt med en liten fika vid vattnet :)









Dagen slutade dock mindre rolig.
Jag fick åter igen gallstensanfall.
Där rök den kvällsstämningen :(
Imorgon åker hjärtat ifrån oss igen.
HUR ska jag klara mig själv??

Flaskmat

ensam hemma.. nåja, nästan :)

Älsklingen åker till grannen tidigt för att pressa hö.. (sånt man inte hinner med på sommarn får man fixa när det hinns med) haha :p
Jo, mammis, William, Flickorna och jag myste och åt frukost sent och läääänge :)
Vid lunchtiden åkte dom hem och det var lite tråkigt :(

Jag saknar mina små flickor så mycket!!
Syskon är att det bästa som finns :)

Dom 2 år jag har bott här har gått så himla fort, men när jag tänker på mina syskon borta i Värmland känns det som om jag har bott här nere i tiotals år!! :( *snyft*

OBS!!

William dricker för första gången ur flaskan!!
Och har gör det riktigt bar :D
(eftersom jag skall opereras så får jag inte amma 24 timmar efter så det är bra att börja träna!)
Jag hade pumpat ur ca 120 ml (jag brukar ha ganska mycket mat..) och allt detta tryckte han i sig på noll tid :)
Inte en min drog han angående flaskan.
Maten var ju den samma, men nappen är ju absolut inte lika varm, mjuk och god som tutten
♥ snuttis är idag 10 veckor och 2dagar ♥



Den här köpte jag på Apoteket!
Sååå bra

Bilden har jag snott på hemsidan.
Vill ni veta mer så klicka bara på bilden :)

Långpromenad ♥

William & Jag sov länge idag MYS
Medans J var ute i skogen och lekte med traktor, motorsåg och gud vet vad.. :p
Sedan komm Hanna & Barnen på besök och vi tog oss en långpromenad runt Valex i det härliga soliga väder :)
Makaroner & Köttbullar fick mätta våra hungriga magar efter ca 2 timmars slit med barnvagnar på isbanoarn :p

Kvällen satt vi bara och myste men mamma & flickorna och mumsade i oss tappas (stavas??)
MumsMums så gott :)

Fullt hus!

Förmiddagen stressade mamma, flickorna, William & Jag runt i stan och fixade massa!
Eftermiddagen var det då dax för skaran att komma till Ödegården :)



Morfar lagade till en god Älgstek som jag hade grävt fram ur frysen, vi spelade kkort (LOVE IT!!) Jag visade upp mina förstorade Gravidkort som jag skall sätt upp och vi bara njöt av varandras sällskap!

Sent kkom älsklingen från jobbet! Ack så skönt att få hem mitt lilla underbara stön

♥ Älskar Dig av hela mitt hjärta!

Bepanten!

Nu har jag fått mitt första Gratis paket från Buzzador.

Paketet innehåller 1 stor och 10 små tuber med Bepanten Salva som jag (och andra)
skall prova på våra barn och oss själva.


Utdrag ur BuzzadorUppdraget:

KAMPANJIDÉ
I den här kampanjen får du och dina vänner lära känna Bepanthen som en riktig allround-salva för hela familjen. Ni lär er också hur ni på bästa sätt förebygger röda rumpor på era små bebisar.

Smörj in ditt barns rumpa med Bepanthen varje dag, som en del av den dagliga rutinen. Genom att smörja dagligen förebyggs röd och irriterad hud. Prova också att använda Bepanthen på andra sätt: på fnasiga läppar, torra händer, lindrig solsveda efter vinterresan...



Lite snabbt bara så känner jag Bepantensalvor sen tidigare och har hittills varit rätt så nöjd med prodikten.
Vad som var nytt för mig var den barnvänliga varianten och det är ju roligt nu när man själv precis har fått barn!
Jag måste tillägga att jag nog inte hade tackat ja till kampanjen som testperson om jag inte hade sett att dom använder denna salvan på BB på NÄL!

Vi får se hur det går för oss och jag kommer uppdatera mer om detta :)

Mammi är här

igen :)
Denna gången tog hon med sig Williams söta 2 mostrar :D
Som dom har lääängtat efter den här dagen - och nu äntligen fick dom träffa sig fina lilla systerson :)

Resten av dagen tillbringades i Anneröd med resten av släkten!

En tur till NÄL!

Idag är dagen då vi ska planera för OP - på riktigt!

Iris kommer tidigt på förmiddagen och följer med mig hela vägen ner till Trollhättan..
Tur att smärtan gick över annars hade jag inte kunnat köra.
Jag är så tacksam, varenda dag, att jag har fått en så snäll lite bebis!
Hade han inte varit det hade jag nog gått in i väggen för länge sedan med tanke på hur ont jag har haft..

Vi pratar med en leg. ssk. :p och bestämmer oss för OP så jag blir av med den onda gallblåsan och äntligen får börja leva igen - utan droger!! (som visst påverkade min lilla bebis!! han blev ju helt groggy och blasé..)
4 - 6 veckor var väntetiden MEN IKKE sajag!!
Ska jag gå och ha ont och vänta på en tid i 4 - 6 veckor till??
Proppa mig full med tabletter som "troligtvis" inte påverkar barnet när jag ammar???
Dessutom är jag själv hemma. Hur skulle man kunna ta hand om en liten bebis samtidigt som man vill vränga in och ut på sig själv av smärta och helst av allt vill dö??
Gallsten är värre än att föda!!
TRUST ME, I KNOW WHAT I'M TALKING ABOUT!!
Förlossningen är inte alls länge sedan och jag tog INGEN bedövning!!
Någonstans glappar det ibland i hjärnorna inom den svenska sjukvårdet!!

Så, nu fick jag ut det, Tack :)

Iaf så lovade dom mig att det skalle dröja 2 - 4 veckor innan jag fick en tid.. Ok, vad ska jag göra mer än att stå och gapa som en kärring..?? :p

På hemvägen svänger vi in på en Kaffe hos Gerd & Bengt i Rabbalshede.
Mysigt värre :)

Nu blir det bingen för lille gullegrisen min och MIO

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0