Namntoppen 2011

Namntoppen 2011

Flicknamn:
Pojknamn:


6:e dagen före BF

Det har varit en sömnlös natt, i alla fall för mig. Jag vred och vände mig av smärtor från kl 22 till 4 på morgonen imorse! 3 timmars sömn blev det dock innan Fisen vaknade, dock kunde vi gosa nån timma i sängen innan vi gick upp och det kändes skönt :-) Jag känner mig inte särskilld trött faktiskt, trots bara 4 timmars sömn dom senaste nätterna.. Kommer ihåg att jag aldrig kände mig trött inför förra förlossningen heller. Jag hade all energi i världen och målade ju om vardagsrummet och bakade som en världsmästare, haha. Nu denna gången har jag planerat dagarna så det knappt hinns med toabesök känns det som, men det är bara bra. I alla fall för någon så otålig som mig ;-)

Jag har värkar nu med och känner att dom har ändrat karaktär sedan i måndags. Mer stickiga och gör rejält ont! Jag har en tid hos Barnmorskan i eftermiddag som jag faktiskt tänker släpa iväg mig på (om det nu är fysisk möjligt) och sedan får vi se vad hon tycker vi skall göra.

Till Dagen D har jag bestämt mig för att till 90% åka in med ambulansen, då jag har en väääldig stark känsla av att det kommer att gå ruskigt fort när det väl sätter igång på riktigt. Och då känns det säkrare att sitta med kunnig personal i samma bil (som får använda gasen & blåljus för att komma fram) än med en nervös och ikke blodtålig sambo ;-)

Så kan han köra iväg William till barnvakten i lugn och ro, packa om det inte har hunnits med och behöver inte komma hem onödigt tidigt ifrån jobbet! Perfekt, eller hur?
Nej, men mindre stressigt blir det för mig känner jag :-)

Och tiden räcker inte till..

för bloggen.. Men vad gör väl det? Tänker nu en del. Andra sitter och hoppas på en uppdatering. Jag vet inte var jag skall börja uppdatera :-) Men för att svara på några frågor så fattar jag mig kort :)

I skrivande stund så kommer jag inte ihåg exakt vilken dag men det måste ha varit onsdag eftermiddag som vi var tvungna att åka en snabbtur till förlossningen på NÄL eftersom jag hade haft ont i bebismagen hela dagen.
Och efter diverse telefonsamtal med Barnmorskan, Sjukvårdsupplysningen och själva förlossningen på NÄL så bestämde dom för att göra ett UL för att säkerställa att alltig var ok eftersom det kunde vara moderkakan som var på väg att lossna. Men allting såg bra ut och det var bara ett litet knä som på något vis hade fastnat på ett (för mig) obekvämt sätt, så därför har jag inte nämnt det. Det är lätt att bli orolig och då känns det bra att dubbelkolla en gång för mycket än en gång för lite :-)

Dock har jag sedan dess haft jätte ont och det verkar som att Liten i magen har skapat ett rejälv blåmärke där inne för det är så oerhört ömt så det knappt går att beskriva :-p

7:e dage före BF - Badhuset & Kalas

Vi Var iväg till badhuset, William, hans Gudmor & Jag. Himla roligt som alltid, och jag tyckte det var helt underbart att bara flyta omkring i Barnbassängen med kulan rätt i vädret :-) Dagen fick vi till att gå ruskigt fort med en fika efteråt, besök av morfar när vi kom hem och sedan åkte vi iväg på födelsedagskalas. Så skall dom sista dagarna se ut, fullproppade! Så att den evig långa sista väntan aldrig kryper på mig! :-)

Hej, vi lever!

Jag vill be er alla som har kikat in här sen förra tisdag så hemskt mycket om ursäkt att ni fortfarande möts av en kulig rund mage när ni söker er hit, men jag har haft häcken full hela förra veckan och helgen så jag har knappt kunnat tänka på att jag ju faktiskt går in i sista gravidveckan imorgon.. hehe :-) Jag ville bara höra av mig lite snabbt medans William sover. Jag skall försöka hinna ta hand om tvätthögen som lurar i hörnet och sedan hoppa in i duschen själv. Vill säga om jag inte slöser ännu mer av min "egentid" (bestående av 2 timmar) framför datorn... ;-)

Om ni vill så får ni kika in här ikväll efter nio, då tänker jag att jag har slängt ihop en liten veckouppdatering :-)
Kramar så länge ♥

Liten & Jag i vecka 39 ♥


Denna fina magen får avsluta den här dagen!

Som jag längtar efter Dig, som ligger där inne.
Vem är Du?
Hur ser Du ut?
När tänker Du komma till oss?
Tryggare kan ingen vara

Sov gott, alla ni där ute ♥

Duplo & Fika



♥ Mammas lilla Teskedsgubbe ♥

I eftermiddags tog vi oss en tur till Nordby. Jag fick för mig att William behövde mera Duplo, och detta idag! Han har ju inte mycket alls så det tyckte J också var på tiden eftersom vi under helgen upptäckte hur gärna han bygger nu för tiden. Och han har blivit riktig duktig på att stapla klossar. Så det fick det bli :-)

Men dagens bästa idé var det trots allt inte! Detta med Nordby, höggravid, foglossning/ ömma ljumskar, värmevallningar och en ganska så bestämd liten fis är verkligen ingen bra kombination. Lägg till att mitt kort (när vi väl hade kämpat oss fram till kassan) inte fungerade så efter många misslyckade försök att få tag på kontanter ur automaten och ingen hjälpsam personal på telefonbanken så bestämde jag mig för att åka in till Strömstad och låna J´s kort! Så en enda liten piktill idag hade nog fått mig till att tappa humöret totalt.. haha

Men till slut fick William sina leksaker och jag en stor kopp te och lite fika :-) Lyckligare än han kunde ingen vara idag. Dock fick han bara packa upp en bil och en liten grävare idag . Resten får sparas till att ge honom någon annan gång framöver så han inte blir allt för bortskämd på en och samma dag ;-)

Jag tänkte att det kan vara bra att ha något att ge honom i samband med lilla Bebisens ankomst, då får även han något roligt när det kommer besök med massa presenter till lill* No.2?!

Lägger in en liten magbild senare också.

KRAMAR♥

Bristningar



 Även en trasig mage kan vara vacker



Bristningar, det är något få klarar sig ifrån efter en eller flera graviditeter. Jag själv har varit himla glad över att jag så långt in i graviditeten inte hade fått en enda bristning, tills... Ja, tills vecka 36, då den första dök upp, och sedan blev det bara fler och fler med varje dag som gick. Jag mådde dåligt länge över dessa, och har än idag inte riktigt accepterad min kropp som den ser ut idag, men tycker själv att jag gjort stora framsteg.
Att magen denna gången inte är lika stor som med William är kanske ett litet plus i kanten, men jag har förra veckan (v38) upptäckt 3 små nya bristningar :-)

That's life

14 dagar kvar

Igår kväll/ i natt kom värkarna igång, inga fjuttiga sammandragningar längre, dock bara förvärkar och vid 4.00 kunde jag äntligen få sova, fram till kl 8.00 i vart fall. Det känns som bebis aldrig vill komma ut, precis som det var förra gången :-) Man står och väntar och räknar dagarna. Men ut kommer den ju till slut oavsett. Det är mer allt runtomkring som jag vill skall falla på plats (någorlunda iaf)

Rummet till bebis liknar fortfarande mer ett förråd än ett barnrum och sängen ligger fortfarande i småbitar i kartongen.. Inte minst för William hade det varit kul att få tillbaka en mer rutinerad vardag känner jag. Min trötthet gör mig till en soff-/ sängpotatis, emellan vilopauserna är det lite lek, matlagning, tvätt eller städning som gäller. Det tar mig också en bra stund på morgonen att komma ur sängen. Men lilla prinsen blir lätt rastlös när vi inte kommer utanför dörrarna innan 12. Självklart är det kul att vara ute, men inte just nu, Bara tanken av att springa efter honom där ute bland allt som han vill men inte får vara nära och leka med..  Det känns som ett enda stort krig vissa gånger. Den viljan den lilla människan har är då inte från denna jord tror jag :-)  Låter säkert som ett invecklat i -landsproblem, dock är det ett stort för mig just nu.

Att inte få lyfta honom gör inte saken lättare.

Jag hade fått order av MVC i torsdags om att ta det så lugnt der bara går på grund av min allt jobbigare foglossning som bara inte vill ge med sig. Och för att inte få några bestående skador efter förlossning & graviditet skall jag gå så lugnt och sakta som möjligt, inte vrida höften och inte bära tungt.. Med bara 2 veckor kvar känns det som att jag skall klara det utan några problem. Men att inte få lyfta William, det har varit jobbigt. Jag undrar hur det hade varit om vi hade bott i lägenhet, där man hade varit tvungen att gå ut med hunden minst 2 ggr om dagen, en ettåring  och höggravid..?? Nog ingen höjdare skulle jag tro.

Nu börjar faktiskt min mage att kurra så det är dax för andra frukosten känner jag. William står och gungar vaggan så snällt och vet inte vad som väntar honom om bara några dagar ♥

Jag får skärpa mig med att skriva romaner i bloggen. Det var ju inte riktigt tänkt så ifrån borjan.. Men utan vettig kamera blir det svårt att berätta i bilder ;-)

God Morgon på Er! KRAM ♥

Det här med att bli vuxen..

"Vi förstår inte våra föräldras kärlek förän vi själva har blivit föräldrar"
Tänk, jag förstår den ännu inte idag..

"Barn föraktar sina föräldrar tills de själva fyller fyrtio. Då blir de plötsligt likadana som sina föräldrar. På så sätt bevaras systemet."
Gud bevare mig!!

Detta är två ordspråk som jag reagerade jätte mycket på! Gud i Himmelen må hämta mig innan jag bara ens kommer i närheten av att likna någon utav dem! Och nej, jag förstår absolut inte deras kärlek eftersom jag själv har blivit mamma för 16 månader sedan!! Jag undrar hur dom tänkte/tänker än idag..

Det kokar i mig av bara tanken - min morfar har alltid sagt att "vänta tills du själv är vuxen och har barn så förstår du dina föräldrar" varje gång jag grinade över dem som liten..
Håll i hatten gubben! Jag förstår fortfarande ingenting!! Idag fick jag bekräftad det återigen att mitt hjärta bara svämmer över av ren kärlek och värme till min prins och hans lilla syskon, att jag aldrig någonsin ens skulle komma i närheten av det mina föräldrar har gjort! Jag kommer aldrig att förstå, vill det inte heller. Det skulle göra mig så otroligt arg och ledsen.



Hårda ord? Men sanning!
Jag behövde få skriva av mig detta. Och idag kändes det som en perfekt dag att avsluta detta kapitlet med detta inlägget :-)

Fläskängrar

Har precis åter igen hittat en sådan här äcklig sak!!



Först ramlar det ut en drös med snuskiga Bokskorpioner  ur J's dammiga Kalle Anka samling vi flyttade in i gardinskåpet (som för övrigt är överfull av dessa kryp nu..!) Och nu blir det allt mer fläskängrar i detta huset.. :s Jag har märkt att hur mycket jag är springer och städar, packar in all mat i lufttäta burkar och torkar ur skåpen och städar köket så är det lika stö´kigt och äckligt i köket dagen efter.. Jag kan inget annat än att ge upp kampen mot allt kryp och stök här hemma känns det som.. Så less som nu har jag inte varit på länge. Och att stå bara några dagar inför förlossningen gör inte dagarna roligare..

Ge mig energi!

Jag har för övrigt bestämt mig för att bryta kontakten med alla människor som ger mig dålig energi. Där spelar det ingen roll i vilken relation jag står till dessa personer. Jag har det fullt upp med mitt eget liv och den lilla familjen så då känner jag att jag verkligen bara vill vara med dom som jag kan vara mig själv med och som inspirerar mig mest. Jag skall starta ett litet projekt med mig själv, så att säga. Men mer om det i ett annat inlägg.

Varför är man lat??

Jag har aldrig förstått mig på latheten, lata människor och allt vad det innebär. Ok, att vara lat, låta dagen rulla på och koppla av en stund är det absolut inget fel på. Men att Dammsuga runt stolar och soffa föratt det är för jobbigt att flytta på, att inte byta kläder på sig själv eller barnet för att man måste hämta nya först, att inte torka efter sig, att inte låsa dörren, att inte plocka med sig skräp vare sig till papperskorgen eller soptunnan, städa ur bilen eller ta av sig skorna innan man går in (föratt snabbt hämta något man glömt) att inte bädda, att skura runt fåtöljer och mattor istället för att lyfta/ flytta på dem? Listan kan göras låååång, att inte göra sådana sysslor är helt oförklarligt för mig.. Är jag bara gravidknäpp, petig eller helt normal??

MVC vecka 37+2..

kl. 13:30 på en Skärtorsdag i Strömstad.. Det tog mig 1½ timma från att jag åkte från gården tills jag äntligen kunde parkera på Karlsgatan.. Vilket vanligtvis brukar ta max 20 minuter. Ändå så tog jag södra infarten.. Väl framme (räknade såklart med alla dessa fina norska och svenska raggarbilar så jag åkte i gooood tid och hann ändå in på Doppet och köpa mig en smörgås..) så hade jag fem minuter kvar tills det var min tur, men jag fick vänta i 40(!)minuter - IGEN, tills det var min tur.. Precis som förra och förförra gången.. Varför Varföa Varför har jag alltid den turen att alltid behöva vänta så så länge??

Uppdatering:

Vikt: 81,5 (på tok för mycket men detta rättar vi till vid tillfälle..)
sf-mått: 34
Blodtryck/ Järn: "suveränt" (tror hon menar att det är sig likt, alltså bra..)
Bebis hjärtslag: 145
Foglossning: Ett H-vete (nu har jag till och med fått order om att absolut ta det så lugnt som det bara går när jag rör på mig och att INTE lyfta tungt, inte enns William, för att slippa bestående skador..) KUL!!
Huvudet: Rörligt



Idag har bebis fått för sig att möblera om där inne tror jag minnsan för det har verkligen varit rena cirkusen där inne precis från att jag slog upp ögonen ändå tills nu. BM var tvungen att måta LM flera ggr om eftersom H*N inte ville ligga still där inne..

Har by the way otroliga sammandragningarf hela hela tiden och ont som attans i rygg, bäcken och låren. Jag tror minsta lilla smärta är ett tecken på att det NU, NU är det dax!! Men jag får verkligen komma på andra tankar snart, annars blir jag tokig av att tro så hela tiden.. :-P Men mycket sömn känns det inte som att det blir..

Nu skall jag spela nägot spel på nätet för att fördriva tiden tills jag somnar.
Natti på er KRAMAR

Och så var det det där med sömnen..

hur skall det kunna vara så svårt att somna före 00.00 nu för tiden?? Jag var sååå nära att somna förut när J kom hem från jobbet och nära att sätta tändstickor i ögonen för att kunna se på Greys på 5:an kl 21, men efter det blev jag så pigg så jag har sett på allt och inget på tvn just nu tror jag.. 

 Hade av någon anledning hoppat över min dagliga tupplur (brukar sova en timme när William sover) och fått för mig att putsa fönster istället.. Hade dock aldrig i livet trott att detta skulle vara såpass ansträngande att genomföra som höggravid, så jag får ta ett fönster om dagen ;-) Det är så pinsamt att se varenda flugskit på rutan så fort solen gått upp!

Nej, det var inte ens meningen att skriva nu vid den här tiden, har inte redigerat något kort heller så..
Gonatt på er ni som är vakna ;-)
KRAM

Liten & Jag i vecka 38


Nu sägs det att idag om 3 veckor jag skall kunna hålla dig i mina armar  ♥ Du min lilla Vår Bebis.
Du kanske blir ett litet Påskägg? Vem vet :-)



Jämför denna magen med Williams graviditet, jag tycker det är en jätte skillnad på storlek och form!
Eller vad tycker Ni?

Ha en go dag ♥

21 dagar kvar..

och jag bara går och lääängtar efter att det skall dra igång någon förlossning snart!! Just i skrivande stund är det visserligen 21 dagar kvar, men mer än en vecka till klarar jag faktiskt inte av att bita mig på läppen längre. Idag har jag till och med tvingat iväg mig till Badhuset med plutten i hopp om att det kanske skulle påskynda något.. Tillsammans med mina morföräldrar och en kusin heda vi en jätte trevlig förmiddag. Det har varit hur kul som helst tyckte lilla prinsen som plaskade i en och en halv timme i barnbassängen ♥ Men det känns att jag har varit väääldig aktiv precis hela dagen minnsan. Har så ont i ljumskarna och det känns som om jag tappar bebis mellan benen vissa gånger.. Jag är stor och osmidig, humöret går i vågor så jag själv knappt hänger med och William har världens tråkigaste morsa som leksällskap (med mycket kort stubin dessutom!) Jag tycker synd om alla som måste stå ut med mig just nu.. Jag har så ont så jag skulle kunna klättra på väggarna ibland!! Jag längtar så efter att få ha min kropp för mig själv igen så det finns inga ord!

Såg på någon Sjukhusserie förut idag och såg en förlossning, då satte längtan igång på riktigt kan jag lova er :-) Jo, jag längtar till att få åka in och sitta där och ta i för kung och fosterland :-) Men det som blir efteråt, när man kommit hem längtar jag faktiskt inte så mycket till.. Men det är ju bara att fortsätta att bita ihop för allas trevnad! Tänk att kanske kunna få bo i ett felfritt hem någon gång i framtiden.. ♥

För att vara lite rolig kollade jag in förra graviditetens: "21 dagar kvar.." och OJJ så lika vi kände då, Sanja nu och Sanja då ;-) Ta en titt

Nu tackar jag för mig och klubbar ner mig i sängen, så får ni en "Vecka 38" Magbild imorgon :-)
KRAMAR ♥

♥ Gravidfotografering ♥

Jag hoppas alla har haft en bra helg! Min började hos frissan och resultatet ser ni här nedan, en hel vecka försent men bättre det än aldrig. Dock resulterade ett missförstånd mellan J och mig till att vi fick hoppa över Babysim - IGEN! Detta har hänt allt för ofta och nu har jag för första gången blivit ganska frustrerad över att ha lagt ut dom pengarna kursen faktiskt kostar.. man är ju inte rik som mammaledig trots allt..

Lördag var det då äntligen dax för Gravid- & Familjefotograferingen. Nyfiken på fotograf och modellerna? Ta och kika in här :-) Det var superkul och spännande. Vi höll på att fota och prova olika saker i ca 3 timmar, efter det var det verkligen bara mat och soffläge med sammandragningar som gällde resten av dagen ;-)




Källa: wilsen.se



Dessa höll i sig hela natten, men inget att jubla för. Så jag spontanbestämde att en tur till IKEA i Gbg på söndagsmorgon, och hoppades lite på att detta skulle få igång någonting på riktigt, men ikke! Inte blev jag tröttare av det heller.. Medans J såg ut att somna vid ratten när som helst på väg hem och även William hade tackat för sig redan på parkeringen vid packningen så var jag piggare än någonsin.. Typiskt :-) Vi handlade endast det mest behövliga till Plutt i magen och några hyllor till Williams rum så det kommer att behövas någon kompletteringstur till IKEA igen, men detta behöver inte ske före Bebis kommit ut så nu känner jag mig lite lugnare i kroppen. :-)

Idag har William och jag putsat 2 fönster och sedan bara myst och haft en mamma-barn-dag (så mycket det gick med mage & sammandragningar) och nu ligger jag här och lyssnar på hur han pratar och skrattar i sömnen. Vilket underbart litet mirakel man har fått ♥

GoNatt på er, KRAM!

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0