Lycka ♥



Och när vi, som idag, dansar och snurrar runt i var sin klänning,
tofsar i håret och skrattar så är livet bara helt underbart!

(Jo, även om du inte hade klänningen på dig. Men just idag tycker du att det är helt fantastiskt att snurra runt och se hur volangen bara svävar upp) :-)

Jag vill inte veeta vad du tycker om det här inlägget om 15 år, för nu är du bara ett år, bara 16 månader, så vad gör väl det om vi snurrar runt som två prinsessor här hemma en stund? Du tycker ju att det är kul. Och du är otrolig söt med dina ljusa änglalockar ♥

Mamma älskar Dig!

Sådan Far sådan Son ♥

Magbild v37

För två timmar sedan fick jag en liten skräckupplevelse som ändå gjorde mig aningen glad.
Jag trodde vattnet hade gått, har legat och försökt känna efter, men det verkar vara falsk alarm. Sammandragningarna är ingte hårdare än vanligt.
 Sist kom inte värkarna igång förän efter två timmar så det är säkert ingenting att oroa sig för.


Här är vi, magen & Jag

Det är nu 27 dagar kvar
Jag hoppas på bara 2 veckor till, sen så får den faktiskt komma ut!
Jag är så less på mina hormoner, min rygg, mina
exem
och att inte kunna sova på magen och 1000 andra saker därtill!

Nej, faktiskt så tar den mysiga gravidtiden fortare slut än själva graviditeten.
Och att då inte kunna ha peppande och förstående människor omkring sig gör saken till ett mindre helvete!

Några kanske känner igen sig!?

Idag var en sådan dag. Eller ja.. Egentligen har hela veckan gått åt att sitta deppigt i ett hörn och gråta för fulla muggar varannan timme. Livet är hårt, och då är det skönt att kunna glädja sig åt den lilla människan som då kommer till mig, petar på min näsa, kramar mig hårt och villkorslöst och säger "DaDa?!"

Jag undrar var jag får den energin ifrån som låter mig fortsätta hoppas på en bättre framtid?
Så många bakslag, så många besvikelser genom åren.. Men ändå står jag lika kraftfull, fylld av energi och hopp, och skriker ut: "Kom och ta mig om Du kan!!"


På sätt och vis. När tankar blir till ord blir det sällan bra på "papper", ialla fall när jag skriver..

Nu får ni sova så gott,
KRAMAR ♥



 En något tydligre bild

Smått till liten sak

Har för en tid sedan klickat hem små kläder till Liten i magen


Sockar - Lundmyr of Sweden


En supersöt grå, Åsnatröja - Fix


Två Bodys med traktor tryck - Småfolk
(den ena var dock en Bulldozer fick jag tydligt förklarat för mig av J!)

Den eviga längtan


..om att få leva ett lungt & harmoniskt liv!

Jag ger dock aldrig upp hoppet, någonsin.
En vacker dag lägger sig stormen som härjar och jag kan börja njuta igen.
Tills dess vill jag bita ihop
 I'll stand tall

Sol sol sol

Det har vi tankat massvis idag. Jag sprang runt i bikini större delen av dagen tror jag så varm var det. Eftersom vi har sån tur med det mesta så har givetvis vår termometer gått sönder efter bara 3 månader.. Så hur varmt exakt det var här hemma vet jag tyvärr inte, men högsommarvärme och gassande sol hela dagen klagar vi intge över. Inte ens som höggravid :-)

Lilla Fisen har vandrat runt på gården och inspekterad alla höbalar, lika spännande varje gång tror jag. Och traktorn, traktorn har han gått runt på ett X antal gånger så jag tror att den blev lite yr där ett tag :-) Härligt att kunna vara ute så hela dagen och leka. Min lilla älskade William! Jag blir så andfådd av att bara gå ner till brevlådan med all den foglossningen och sammandragningar som kommer så fort man rör på sig.. Slutspurten, det är bara 28 dagar kvar ;-) Så jag skulle helst vilja haft staket runt hela gräsmattan så fort som han springer ner till vägen hinner inte jag efter alla gånger..

Imorgon skall William vara hemifrån för första gången en längre stund, för att träna lite inför när förlossningen drar igång så vid 11 tiden kommer hans faster och hämtar honom. Är nog inga större problem skulle jag tro. Det är mest jag som måste försöka sysselsätta mig rejält för att inte åka och hämta honom redan efter två timmar, haha!

Gonatt från lilla magen och mig, KRAM




Magen och jag ikväll - 36 fulla veckor igår. Hoppas på ett riktigt kort imorgon :-)

Fin prydnadskudde



Detaljer


Framsidan - färgerna blev inte alls rättvisa med den här datorkameran.


Baksidan - jag funderar på att sy dit en stor eller 2 mindre knappar sedan.

Tygen jag har jobbat med ser ni bättre kort på här nedan:
Det blommiga, det randiga och den breda spetsen.


 

I solväggen just nu..

Jag hoppas alla ni där ute har haft en strålande helg
och har mumsat ordentligt med våfflog igår! :-)



Här har vi suttit ett par timmar nu, lilla magen & Jag! Solat, lunchat och tittat på vad lilla William hittar på här ute. J var tvungen att lämna kvar traktorn här uppe på bilparkeringen eftersom lilla William är så glad i den att han hittills alltid har sprungit ner till ladugården för att se på traktorn så fort vi har kommit ur dörren.. Men nu behöver jag inte springa runt efter han längre tack och lov :) Det hade nog inte varit något som helst problem annars om man inte hade varit höggravid, ont av foglossningen och varit konstant kissnödig :-p Men nu håller han sig alltså här uppe vid huset det lilla busfröt ♥

Jag måste bara berätta fort att Citronträdet ni ser på bilden ovan, står vanligtvis i hallen och blommar för fullt just nu så det luktar ljuvligt om denna. På dagen står den numera ute här i solhörnet. Första varma dagen förra veckan ställde jag då upp dörren redan efter frukost eftersom solen var så varm. Tänkte inte mer på det då men efter ett tag så tyckte jag det var lite för tyst om William som skulle leka med sin traktor, och det brukar ju låta massa "brrrrrrr" om honom då. Men inte just då så jag gick ut till hallen för att sedan nästan få mig en hjärtattack!! Ett 20 tal Bi fyllde luften kring Citronträdet och fönstret var bokstavligen täckt av kringkrypande små Bi, och mitt upp i hela attraktionen stod då lilla William och bara gapade.. Hjärtat satt verkligen i halsen på mig och jag visste inte vad jag skulle göra!

Det var  inget mer än att ta tag i den stora tunga krukan och bära ut trädet och hoppas på att man inte blir stucken. Så från och med den dagen står trädet ute när det är fint väder och jag vill ha dörren öppen.. hehe :-)

Spännande :-)

Ha en underbar eftermiddag KRAM ♥

Lipton

Igår fick jag mitt Kampanj paket från Buzzador för Lipton som innehöll:

Buzzadorpaketet innehåller:
  • 2 pkt Earl grey pyramidte
  • 2 pkt Forest fruit black tea pyramidte
  • 2 pkt Green tea mandarin-orange pyramidte
  • 10 minifoldrar att dela ut till de buzzar med
  • 24 BuzzTrack-kort. Korten har en unik kod som mottagaren använder för att logga in på BuzzTracks hemsida där han/hon svarar på 7 korta frågor om Lipton. 


Earl Grey

Ett svart te som är en av de mest kända och populära tesorterna. Namnet kommer från Charles Grey (1764–1845) som var Storbritanniens premiärminister. Teet är traditionellt en blandning av Ceylon- och Kinateer parfymerade med bergamottolja som utvinns ur en slags citrusfrukt. Smakade annorlunda med väldig god. Gillar man Earl Grey Tea med lite smak så passar denna bra.

Green Tea Mandarin Orange

Ett kryddat grönt te utan bitter eftersmak. Den bjuder på naturens energi, hälsa och livskraft vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dig som är intresserad av att pigga upp både kropp och sinne; grönt te har en avslappnande effekt, ger sinnesfrid och balans. Teet är Rainforest Alliance-certifierat.
Smakade väldigt friskt och god, mycket fräsch mandarin smak

Forest Fruit

Ett kryddat svart tee med fruktiga smaker och fruktbitar. Teerna i produktfamiljen Lipton Fruit får sin smak från solen och naturen. De ger vidare sin energi i form av fruktiga och bäriga tealternativ. Teet är Rainforest Alliance-certifierat.
Man känner den goda bärsmaken mycket tydlig, uppfriskande, med en sockerbit blir det nästan som en värm bärfruktdryck




Vill du också bli en Buzzador?
Kika här klicka dig vidare till BLI BUZZADOR högst upp till höger :)

Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.

Upp och Ner!

Igår var en sådan dag!! Ingenting blev som planerad förutom svärmor som kom och blev bjuden på gott :)
William var fortfarande präktigt förkyld och hade ett humör som inte var från denna jord. Och eftersom han har varit snorig och gnällig hela veckan så avbokade jag Gravid & Familjefotograferingen som skulle ägt rum imorse kl 10.. och håller fortfarande på med att hitta en ny tid, vilket verkligen inte är det lättaste med en virrpanna som mig.. Pjuh..

Hur som helst..

Han snubblade över allt och ingenting så vimsig och borta var han, slog i huvudet på dom omöjligaste ställerna och när han till slut slog i huvudet så hårt i gångjärnet vid köket (av alla ställen) precis innan vi skulle åka, så brast mitt tålamod och det slutade med att både jag och han satt i soffan och grät för kung och fosterland!

Med en kylbag vid tinningen (stavas?) och snor över hela ansiktet somnade han i min famn (eller det som är kvar bortom magen)
Jag tog 3 djupa andetag och ringde J om att han skulle komma hem så jag kunde åka till frissan, eller så måste jag avboka denna också..
Det slutade med att jag stannade hemma och försökte samla mig genom att spela Harpan på mobilen.
Härligt att efter en sådan dag bara kunna lägga upp fötterna sådär och verkligen SK!T@ i allt en stund! Han sov bara en timme men den timmen i soffan var verkligen guld värd! Såna stunder behöver man ibland.

Vips var det kvällen och både svärmor och J kom och humöret kröp sakta men säkert upp igen :)
Jag passade på att bjuda på lite LIPTON TE till glassen.





Nu är William och J ute och åker traktor igen = Lyckliga Killar!
Själv skall jag snart hänga upp tvätten ute och sedan plantera några vårblommor ute i krukan :)
För något Babysim blir det då inte idag med denna snoriga lilla grodan.
Ha en finfin dag KRAM ♥

Tygkorgar


Helt underbart att äntligen ha fått sparkad igång min alldeles egna Husqvarna Viking jag fick i födelsedagspresent (för 5! månader sedan)
Och tyget jag köpte på Stoff & Stil är jag så otrolig nöjd med så det kunde inte blivit bättre! :-)
Den här korgen är långt ifrån perfekt, men det blir säkert ett par stycken till så efter 3 eller 4 stycken borde jag ha fått in rätta svängen i detta. Inte illa för att vara den allra första.

Och här då ifrån andra hållet. Imorgon gör jag en till, sedan skall båda pryda min pysselhörna och gömma alla små saker man inte vill se men ju måste ha ;-)

Nästa projekt är nu vimplar till Williams rum och någon kudde. Äntligen, som jag har längtad :-) Detta får avsluta en händelserik dag.
KRAMAR ♥

Bloggpaus igen? Vad vill ni läsa?

Det lutar emot det. Jag har ingen lust att enbart skriva och inte kunna sätta in bilder över huvudtaget! Jag har inte en enda fungarende kamera i mina ägor.. Jag tror nämligen inte på attt mitt liv är såpass intressant att det skulle ge mig något att varje dag skriva om det som hänt. I alla fall inte det jag vill berätta.. Självklart händer det allt för mycket varje dag och jag skulle kunna skriva flera inlägg om vad jag faktiskt går igenom just nu, men jag är då ingen "hänga ut mig själv och tyck synd om mig" person. Livet är som det är! Den svåraste dagen hittills är nog faktiskt just idag. Ibland undrar jag hur livet hade varit om jag inte hade varit en sådan enorm känslomänniska..?!

I eftermiddag skall jag till frissan igen och få färg i håret, det skall bli skönt. Sedan får jag avboka vår planerade Familj & Gravidfotografering som vi skulle gjort imorgon. William är fortfarande snorig och hängig, det gör sig kanske inte så bra på bild och är inte alls kul när man är sjuk. Sedan finns det faktiskt inte så mycket till familj att fota om jag skall vara ärlig. Som så ligger det till.

Ha en underbar dag i vårsolen så skall jag gå och tvätta tvätt, packa kartonger och vårda en sjuk ettåring!
KRAM♥

MVC vecka 35 + 1

Jag fick lämna William på jobbet hos sin pappa den lilla stunden jag skulle in till BM och det var otroligt skönt att få vara där själv för engångs skull ;-) Dock gick det förvånansvärt fort måste jag säga. Alla värden var hur bra som helst (vilket dom har varit hela denna här graviditeten igenom tack och lov!)

Hjärtljuden låg återigen på 140 som dom har gjort ända sedan första dagen vi lyssnade. Det är en liten bebis som gömmer sig där inne i magen :-) Jag känner själv att jag absolut inte är lika stor om magen nu som jag var med William!



Men vikten däremot har ökat markant de senaste 5 veckorna! Hela 4 kilo har jag gått upp. Men J skyller på vattnet så jag får intala mig det jag också :) Hittills har jag alltså gått upp 18 kg, och med William var det 14kg under hela graviditeten. Men BM säger att jag inte alls får räkna så.

När jag blev gravid med William vägde jag 69kg redan, gick då ner till 66kg pga illamåendet och började först komma ikapp i vecka 23, och slutade sedan på 83kg..


Dom försvann ganska fort. Redan 2 ånader efter förlossningen hade jag tappat alla mina 14 kilo och efter ytterligare en månad hade jag klarat att gå ner 10kilo till och slutade på 59. När jag slutade amma blevv jag gravid direkt efter 2 veckor och hade efter 2 månader redan gått upp 8 kilo igen.
Jag vill påstå att amningen (ammade fullt i 6-7 månader) gjorde susen för den snabba viktnedgången!! Kroppen producerar ju mjölk utav kroppens reserver och det fanns det ju gott om att ta av :-)

Jag är hemskt nyfiken på hur det blir efter Liten nummer 2, jag har ingen viktminskningspanik eller något liknande. Jag fascineras mest över hur naturen sköter det mesta själv och att jag förhoppningsvis slipper att springa benen av mig bara för kilonas skull ;-)

39,1 är ingen semestertemperatur

utan tempen på lilla William. I alla fall imorse kl 6 när jag gick upp. Fram tills nu har vi legat och rullat i soffan, jag med värkar och han med feber och slapp som aldrig förr. Nu har det sjunkit till 38,9 men det är ju inet att skryta med. Alvedon vill jag avvakta med eftersom jag tror att den lilla kroppen får lära sig att jobba lite själv och bygga upp/ stärka sitt immunförsvar. Självklart är det inte så att jag låter han lida och ha ont. Just nu har han ju bara feber och sover korta stunder här och var på soffan. Äta vill han inget, inte ens vårsolen lockade ut honom idag. Dricka får han inte heller riktigt i sig 1 deciliter har han druckit skulle jag gissa på så där får jag nog vara lite mer observant på att han dricker mer. Så sakta men säkert börjar jag också känna hur värmen stiger  i kroppen och huvudet känns som om det skulle sitta i en MC Hjälm.. Jag skall ändå försöka mig på att äntligen få inviga min fina Husqvarna Viking och sy en tygkorg av något utav dom här olika tygen - det är det jag hade tänkt mig idag i alla fall eftersom fisen inte vill gå ut.
Ha en underbar dag ute i vårsolen ni som kan njuta av den, KRAM ♥

Frasvåfflor med Chokladpudding



Ja, så kan en gravidmiddag se ut :-)

Recept på frasvåfflor:

1. blanda 3dl vetemjöl och ½tsk salt med 2dl kallt vatten & 2msk mjuk smör
2. Vispa 3dl grädde i en separat bunke tills den är lagom fast och blanda sedan ihop med smeten
Steka - KLAR! Tadaaa :-)

Chokladpudding:
Se recept på förpackningen ;)

Ett litet Hej en söndag morgon!


Livet är ingen dans på rosor!
Ser ni dom enorma ögonringarna??

Jag hoppades slippa sådant denna graviditeten, men ikke. Gårdagen var nog den hittills sämsta dagen i denna graviditeten! Förvärkar utan dess like. Jag har, inte ens  med William upplevt en sådan smärta. Men alla är ju olika. Natten var något lugnare men absolut inget att skryta med! Det är 5 veckor kvar av denna 40 veckors perioden men själv tror jag på runt 3 veckor.. Klockan 5 imorse knäppte det till och jag var klarvaken. Hade av någon anledning fått lite panik om att något inte låg rätt till så jag gick runt lite i huset och kollade, kikade in hos William och stoppade om honom igen, en sväng på toan och fyllde på min vattenkanna som jag hade placerad vid sängen, och även hunnit tömt.. Jag dricker som ett odjur och igår kväll stoppade jag i mig det mesta jag fann i köket som var ätbart.. Uh så konstig jag kände mig i kroppen.
Men idag känns det lugnare även fast jag känner rätt hårda sammandragningar..
Men i eftermiddag skall jag och William åka och hälsa min mormor & morfar välkomna hem till sverige :-)

Om man får välja själv så..


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

hade dettahär varit ett altanativ..
Men med helvita gardiner skulle jag tro i så fall :-)

Något jag alltid har vetat om,


men aldrig har fått det mer bekräftat än idag/ igår.
Senast av en dum applikation på kära lilla Fejsbok..





Varför tänker jag på Yoghurt??

Proaktiv
Betyder: Förutseende, ser att problem kan komma.



Utklipp: (...) Proaktiv innebär att du formar världen efter det sättet som du vill ha den. Det är det motsatta av att vara Reaktiv.
Det innebär alltså att du tar ansvar för allt vad som händer runt dig och i din s.k yttre värld och bestämmer själv hur du reagerar på det här.

Att tycka synd om sig själv är något av det värsta man kan göra. Det handlar om att ta ansvar för alla de yttre faktorerna i ditt liv och välja att vara framgångsrik, glad, positiv osv. Folk som skyller på de yttre faktorerna och använder de som en bortförklaring för att de inte är framgångsrika. Well bu fucking hu!

Lets face it! Ofta så suger livet hårig balle. Det går inte att mäta vem som har det värst. Blev du våldtagen som 8a åring eller blev du misshandlad av din farsa hela livet? Eller så kanske du aldrig hade någon mamma eller pappa. Eller så sitter du kanske i rullstol? Det enda du kan säga säkert är att ja SHIT HAPPENS. Det du måste inse är att ditt liv, no matter hur mycket skit som hänt så är det ingen bortförklaring eller hårdare än någon annans liv. Alla har det jobbigt. (...)


Proaktiv Betyder: Förutseende, ser att problem kan komma.

vilket mig i stort sett bara har gett mig problem, massvis med problem, egentligen. Men det beror inte på att jag är proaktiv utan hur jag lägger fram min problemlösning! Inte minst i mina närmsta kretsar har jag stött på problem för att jag har yttrat mig (kanske inte tillräcklig empatisk) om saker jag trodde skulle hända eller vilka resultat andra människors handlingar ger.. Jag har dock, som så ofta, haft rätt i mina antaganden och i efterhand lite tyst påpekat "Vad var det jag sa?!" (vilket inte heller alltid är så himla smart..) och då fått en kraftig snäsning rätt in i ansiktet: Du tror alltid att du har rätt! eller något liknande..
Jag skrattar alltid lite lätt åt mig själv och dom andra för att jag precis vet vad jag har gjort för fel och att den andre oftast inte vill medge att jag faktiskt ändå haft rätt :p

Inte minst gäller det min egen familj. Vi sitter exakt där jag för ungefär ett år (även bara några månader igen) har trott att vi skulla ha hamnat.
Nämligen
Strax före förlossningen,
åter igen ovetandes var vi skall bo,
hur vi skall göra och
när allt detta skall ta slut..?!

Och det är inte alltid så att jag tycker att det är kul att jag har haft rätt, NEJ! Herre gud, Tänk om jag kunna ha haft fel gällande min egen situation, bostad etc. Tänk att då hade jag faktiskt blivit positivt överrastad och varit otrolig glad :-)

Och min andra familj och deras framtid har jag också av någon anledning sedan flera år tillbaka alltid kunnat förutspå. Och dom sitter i exakt denna lilla sitsen dom gör i precis detta nu. Vilket jag, konstigt nog, alltid har kunnat ana att dom skulle göra.. Så jag undrar, var kan man lära sig att kommunicera på rätt sätt??

Väskorna är packade..


och om jag kommer ihåg att packa in även denna boken, garn, sticknålar och virknål, så skall jag försöka mig på att börja sticka eller virka något till bebis eller William, om tiden finns vill säga :-)

så nu ska jag bara placera allting systematisk i bagaget så resesängen också får plats! Det blir en spontan liten tur upp till lilla Arvika för att ta hand om sjuka syskon i några dagar. Så jag var tvungen att hoppa över Tjejkvällen i Uddevalla som jag faktiskt hade sett fram emot en längre tid. Helt utan barn å gubbe, men det kommer fler tillfällen får vi hoppas :-) Tyvärr får pappa J stanna hemma och jobba. Men det njuter han nog av, lite egentid hemma på kvällarna ;-)
Alltid lika trevligt när mina syskon får träffa sin lille systerson William :-) Det är ju tyvärr inte så ofta.. Men nu måste jag skynda på lite eftersom tiden verkar springa iväg nu. Tidsoptimist som jag är hade jag tänkt mig att åka vid 11 tiden, men det blir nog närmare 12 skulle jag tro nu när jag ser vad klockan har blivit. Behövde bara ta en liten paus från allt packande och springande i alla trappor med en vild bebis i magen och sammandragningar som aldrig vill ge sig. Så det får bli en liten kaffekopp innan jag fortsätter :-) William har vevat igång tvn i sovrummet och ser på pappis favoritserie "The Big Bang Theori" under tiden :-)
Ha nu en underbar dag alla så kanske vi ses ute på vägarna, KRAMAR

En omskriven förlossning

Det siktar vi på! I alla fall om det blir som man har tänkt sig :-) Jag kan, om ännu lite försiktigt, säga att vi förhoppningsvis kommer att synas i en tidning framöver i samband med förlossningen! Vilken tidning det blir vill jag ännu inte avslöja. Ja, hur ska jag skriva.. Om förlossningen sker på hemmaplan eller i ett av dom närliggande sjukhusen är ännu oklart. Men mycket är på gång nu. Det är ändå bara 6 veckor kvar nu och om två veckor är det dax för gravidfotografering igen :-) Underbara veckor av planering ligger det alltså framför mig! Och det ser jag fram emot :-)


Vi minns Gravidfotograferingen den 29. Oktober 2010 med William i magen - helt underbara bilder blev det!

Så fort mamma vänder ryggen till så...




Behöver jag säga mer?
Älskade unge :-)

Hallonsufflé


Den här sufflén liknar mer en glass, och det vill jag kalla den för :-)
Otrolig smarrig, sommrig & fräsch!
Gjorde den igår kväll tillsammans med min vän C och det tog nog inte mer än 20 minuter att röra ihop alla ingredienser. Men den skall den ju stå i kylen i ca 6 timmar sedan.
Perfekt att bjuda svärmor på i helgen, tycker inte ni?! :-)

Den här varianten skall också provas med blåbär, jordgubb och lingon inom en snar framtid :-)

Jag har kopierat både bilden och receptet. Allt hittar ni även här

Antal portioner:4
Ingredienser

2 äggvitor
500 gram frysta hallon
2 dl socker
1 msk citronsaft
3 dl lätt vispad grädde
Färska jordgubbar till servering


Gör så här

1. Vispa äggvitorna hårda i en stor skål, smeten expanderar.

2. Tillsätt hallon, socker och citronsaft.

3. Vispa hela tiden i 15 minuter.

4. Rör ner den vispade grädden.

5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, täckmed plastfilm.

6. Ställ i frysen.

7. Vid servering delas jordgubbarna och lägges ovanpå.

Drömkylskåpet!


Såg något jag fullständigt föll för när jag var på Nordby idag!
Elgiganten på Nordby har just nu en liknande (babyblå) till kampanjpris, men jag vill ha denna. Tur att vi ändå måste köpa oss en ny snart då den aktuella är från tidiga 80 talet (om inte äldre) så den är antagligen något oekonomisk och slapp i kablarna..
Helt gudomlig snygg ju!
Denna kostar dock lite mer och den hittade jag här

I BBväskan..


Nu är det bara 7 veckor kvar och jag har redan packat väskan till en liten Vårbebis, på bara 2 minuter..

Kläderna är köpta på KappAhl (Newbie kollektionen)
Sockarna är köpta på H&M

Sist tog det flera dagar och väskan stog redo redan 2 månader innan BF. Jag planerade länge, gjorde listor, lusläste sidor på nätet om rekommendationer, bloggar och annat trams. Till och med J skulle dubbelkolla fem gånger om att den innehöll allt som "är bra att ha med"!
För er som är nyfikna hur den första BBväskan såg ut kan kika här :-)
Men nu när man vet att man inte behöver mer än 1-2 klädesplagg föratt man får blöjor, olja och vårservetter för hemvägen på BB, så gick det betydligt snabbare ;-)

Men viss var det en otrolig upplevelse att få packa den allra första BBväskan helt själv! :-)

Syskonkärlek


Vad jag älskar när min lilla groda pussar så på magen :-)

Det är så att han nog inte riktigt förstår vad jag menar med "Pussa på Bebisen" men han tycker min navel som ploppat ut är otrolig rolig att peka på. Och jag brukar peta på hanses och pussa massa på magen när vi byter blöjan så han härmas nog mest. Men mysigt är det.

Också har han börjat reagera när det är en bebis på tvn. Inte för att han förstår utan mer föratt jag suckar djupt och med en enormt längtande röst varje gång jag ser en bebis, så det är nog det han reagerat på, att dom små knyten har någon sorts betydelse för mammi :-)

Nu får jag Skryta lite också över honom:
Han har gått lite mer än en timme helt utan blöja (på egen begäran) och har varit jätte stolt. Han talade även om när han skulle kissa men dit han jag då inte med pottan eftersom jag precis då pratade med J i telefon.. Och då skedde det en liten olycka. Typiskt!
Men vad gör väl det? :-)
Bara att torka upp och försöka hålla bättre koll nästa gång.

Men nu är alltså pott träningen på G eftersom det sägs att bästa tillfället att börja är när dom själva visar intresse för vad som händer där nere och hur det fungerar och det har han haft nu i ca en vecka.
Roligt Roligt :-D

Liten & Jag i vecka 34



Nu börjar det sakta men säkert dra ihop sig :-) Nästa vecka blir det kontroll hos Barnmorskan igen.

När tre blir fyra..



Jag har ännu inte haft några större tankar kring detta, men hur blir livet som tvåbarnsmamma egentligen?

Och hur förändras allas statusar, uppgifter, dygnsrytmen, kraven på mig, J och William.. Och den lilla bebisen? Eller förblir dom exakt som dom är?

Jag vet med mig att många, om inte alla, har ställt sig den frågan och fått svar på den med tidens gång. Dock tror jag att jag har helt andra funderingar än vad dom flesta brukar ha.

Jag kom på det precis nu när jag såg att det börjar närma dig 30 dagars gränsen.. Jag börjar ärligt talat att bli riktigt nervös inför "komma hem" tiden! Ingenting är färdigt (det kan det iofs inte ens bli hur man än vrider och vänder på pinnen..) Några kläder har jag ju köpt, ett babygym och en bilbarnstol. Och där tog det slut. Rummet står fortfarande helt tomt, vaggan står i sovrummet. Där ligger det en liten hög med bodys och en av mina gravidmagar som ännu inte kommit upp på väggen igen efter renoveringen i sovrummet.. Åter igen befinner jag mig några veckor inför förlossningen och här hemma härjar det ett ogenomskådligt kaos a la Flyttlass (eller inte) Kan ni tänka er hur psykiskt påfrestande det är att i 1,5(!!!) års tid inte veta om man skall "landa" eller packa??! Det är väl också därför jag aldrig har kommit tilrätta här i huset eftersom det alltid har talats om flytt men ändå inte, så JAG har inte haft lust att lägga ner energi på att göra mig hemmastadd och sedan behöva flytta igen,, som vi redan har gjort 2 ggr tidigare år 2010! Det måste få komma ett slut snart, annars bosätter jag mig i en koja i skogen och kommer aldrig mer ut! :-)

Allt detta ger mig en olustig känsla av att jag kommer att vilja vara kvar på sjukhuset med lilla Bebisen så länge det bara går för att fly kaoset här hemma. Mot min vilja dock..

Ifrån allra första början hade jag en dröm om att få föda hemma i en pool. Det har alltid varit en stor önskan. Men det var inte att tänka på eftersom vi bor långt ifrån sjukhuset, inte hade kommit tillrätta här hemma då och jag inte kände mig hemmatrygg här heller. Också har graviditeten varit lite orolig och främst av allt var jag förstföderska. Så denna här gången hade jag övervägt att ändå prata med BM om detta lite mer detaljerad och det såg lovande ut gällande hemförlossning.

Utklipp: Du måste bl a vara omföderska, tidigare förlossningar ska ha varit normala, din nuvarande graviditet måste vara normal och det får inte finnas några medicinska riskfaktorer. Det är t ex inte tillrådligt att ha en hemförlossning om du tidigare förlorat mycket blod efter förlossningen eller väntar tvillingar. Men förutsatt att graviditeten är normal finns inga bevis som säger att det är mer riskabelt för kvinnan eller barnet att föda hemma.

Men det stödet jag hade förväntat mig fick jag av ingen mer än min BM så där försvinner en stor dröm, en önskan jag haft sedan jag visste vad "föda barn" var för något, ut i mörkret.. Det kanske är bra också, jag vet inte. Tänk om man hade någon som kunde svara på alla ens frågor.. :-)

Så jag undrar, hur blir det när vi 3 blir 4 när så många inblandade redan styr mitt liv och mina egentligen egna val?

Älskade TYG ♥










Vårnyheter från Stoff & Stil som inhandlades i Gbg i söndags.
Jag är suuupernöjd :-)


 

Plats till vingarna

Jag har i 23års present fått min efterlängtade Symaskin! Detta var i oktober.. Ännu har jag inte haft möjlighet att sy en endaste millimeter tråd i tyg!! Hemskt. Men när skulle jag hinna med att packa upp och lära känna skönheten? Ens sitta och sy i lugn och ro.. ? Förmodligen när jag blivit pensionär.. Nej, så illa får det väl inte vara. Det kittlar i hela kroppen varje gång jag tänker på min stackars symaskin som står så snällt längst ner i bokhyllan och väntar på mig.. Ni anar inte hur mycket jag längtar efter någon egentid!! Men det blir det nog dåligt med framöver också då det bara är sisådär 6 veckor kvar tills Liten No.2 skall titta ut :-) Jag längtar samtidigt som jag känner mig så instängd som aldrig förr när jag tänker på dom kommande månaderna. Knepigt läge, men det är nog bara att härda ut antar jag, som med allt det andra jag måste ta itu med, varken jag vill eller inte. Det kändes så fantastiskt skönt för inte alls länge sedan. Allt började ljusna, bitarna föll på plats och energin kom tillbaka :-) Men på något sätt så är det alltid någon eller något, inte alls stort, som tar andan ur mig snabbare än snabbast, och gör att jag släpper allt jag precis hade hunnit plocka upp igen.. Ni anar inte hur mycket jag hade önskat mig två bekymmersfria graviditeter.. Det (för mig) allra allra största i livet har blivit så otroligt överskuggad av så mycket annat tråkigt bôs så jag bara vill gråta när jag tänker tillbaka på den tiden, fast jag tycker att detta har varit den härligaste tiden i mitt liv. Jag undrar när jag ska få vara mig själv, bli förstådd, sedd och lyssnat på igen.

Jag är inte deppig, bara otrolig trött på att inte kunna få sträcka på mina egna vingar!

Baby & Barn 2012

Imorgon bitti hittar ni oss i Göteborg! En dag senare än planerad men till Baby och Barn Mässan skall jag iår i alla fall! :-) Jag har fortfarande lite svårt för den nya/ gamla kameran. Jag får den sällan att fungera (hur får jag in korten på datorn??) Inte heller har jag tid att i lugn och ro syssla med det heller tyvärr.. Penslarna och rollern har gått varm i flera dagar och man får passa på när energin finns tillgänglig :-) Jag hoppas dock att få ordning på detta och kunna bjuda på en del kort i början på veckan. Tills dess får ni ha det så underbart och njut av det underbara vårvädret! Puss

Newbie

"Åka hem" plagg till en liten VårBebis

 

KappAhl online shop - Overall

Givetvis har William också fått en fin uppsättning av "Bli Storebror" kläder.
Body, Hängselbyxor och en snygg stickad Kofta.

Men som sagt så är detta med kameran ett mysterium så bilder på kläderna kommer senare :-)

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0