Hallonsufflé


Den här sufflén liknar mer en glass, och det vill jag kalla den för :-)
Otrolig smarrig, sommrig & fräsch!
Gjorde den igår kväll tillsammans med min vän C och det tog nog inte mer än 20 minuter att röra ihop alla ingredienser. Men den skall den ju stå i kylen i ca 6 timmar sedan.
Perfekt att bjuda svärmor på i helgen, tycker inte ni?! :-)

Den här varianten skall också provas med blåbär, jordgubb och lingon inom en snar framtid :-)

Jag har kopierat både bilden och receptet. Allt hittar ni även här

Antal portioner:4
Ingredienser

2 äggvitor
500 gram frysta hallon
2 dl socker
1 msk citronsaft
3 dl lätt vispad grädde
Färska jordgubbar till servering


Gör så här

1. Vispa äggvitorna hårda i en stor skål, smeten expanderar.

2. Tillsätt hallon, socker och citronsaft.

3. Vispa hela tiden i 15 minuter.

4. Rör ner den vispade grädden.

5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, täckmed plastfilm.

6. Ställ i frysen.

7. Vid servering delas jordgubbarna och lägges ovanpå.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0