Besök på MVC :)

Har varit på jobb idag igen :)
I eftermiddag så var det dax för det tredje besöket hos barnmorskan. John slutade tidigare så vi hade gott omtid på oss att åka in till stan :)
Lillen hade växt mycket och var pigg.  En snäll & lugn bebis tyckte Lotta så det känns helt fantastiskt! :D Nu är vi nog 80% säkra på vad det blir också, men svar får vi allt tids nog ;) Jag har fått lite järnbrist så imorgon blir det till att köpa tabletter på apoteket och äta lite mer järnrik mat som Leverpastej, Persilja, Svarta vindruvor... :)

Har ju varit lite trött och hängig länge tycker jag så det var nog pga det.. Livmodern hade växt den också så nu är den lite över
29 cm. Stor för att vara i vecka 28, men det gör inget :) Själv har jag inte blivit mycket större alls, men tyngre :p Väger nu ca. 73 kg, har alltså gått upp dryga 5 kg. Ändå så verkar kilona bara sitta i bebisen/ magen och brösten, för brösten, dom har växt enormt mycket!

Lite irriterande att inte få knäppt några byxor och bara kunna använda 2 stycken BHar.. att köpa nytt för bara en kortare tid känns lite onödigt, men vi får se hur länge vi orkar gå såhär ;) Nu när det blir kallare också så är det ju oftast bara mjukisbyxor som gäller. Men det är inte så jätte kul att gå med på stan :/ Nåja, det får gå ett tag till :p
Har fått som hemuppgift att skriva upp när och hur ofta jag får sammandragningar nu, eftersom det har vart så mycket och sammandragningar kommer rätt ofta om dagen. Inte föratt det är någon stor risk att det skulle bli något nu, men det är bra att ha koll menade hon IFALL ATT.. Hmm, ok :)



Föräldrargruppen börjar i slutet av September och dom timmarna ser jag verkligen fram emot! :D
Först och främst för Johns skull så han kommer lite mer in  i händelsen och även får träffa andra killar i samma situation. Kulikul :)
Sen har  Otto och jag satt datum för Gravidfotografering också så det skall bli spännande http://www.ottossonphoto.com/gravid.htm :D
Skall få detta i födelsedags present - och det lär nara en present man sent kommer glömma! :) sedan får vi inhandla lite gips igen för att göra ett nytt avtryck på magen <3
Har även köpt färg så imorgon skall det målas lister i fisens rum före jobbet! Tapetsera behöver vi nog inte göra. Den är så fiin och rätt könsneutral också.




Nu får det bli lite mys i sängen med lilla magen. Busfröt bara härrjar där inne nu så det är nog dax att lungna ner den  ;) Skall börja smörja in magen lite oftare nu också känner jag. Märker hur huden  spänner runt magen och det är lite läskigt.. Jag hoppas bara den håller ;)

Slänger in ett kort på min allra största skatt, bara för att Du finns i mitt liv <3





Älskar Dig så!


















Natti på er/ SanjaLilli

Gravid vecka 28

Att vara gravid


 


 

Idag går vi in i vecka 28! Fort har tiden gått och fortare kommer den att gå - bara 90 dagar kvar!

Det är drygt 13 veckor kvar nu tills den ska komma och vi lääängtar! :)  Fisen hjar hittat någorlunda raken / sova rutiner och det känns skönt. Som den är nu (livlig eller lugn, somnig eller pigg på dagarna/nätterna) så kommer den ju antagligen att vara sedan som bebis, person. Och som den är nu så gillar jag min lilla fis riktigt grymt mycket! Den sover långa stunder på natten och är vaken morgon (någon gång mellan 4 - 7) , middag och kväll. (senast 11.30 slocknar den), är pigg och glad när jag är det, dansar när musiken är på (sprattlar runt iaf) och tröstar mig när jag är ledsen :) Det är känslor jag har. Vi kommunicerar så fint med varandra så det är helt gudomligt <3
Har börjat att skruva ihop lite hyllor och sådant till rummet den skall få. Putsa fönster, kanske lägger jag någon färgklick på listerna här och där, men annars så är det bara att ställa in möblerna på rätt plats nu :)
Vi har även allt det andra fixat rätt så smidigt nu så egentligen kan den ju få komma precis när som helst :) Gött å ha allting klart nu och att BARA kunna fokusera på det som är  här och nu! Tyvärr så är ju ändå alltid djuren kvar på gården och dom kommer vi inte kunna göra oss av med förrän i MITTEN AV NOVEMBER har vi fått reda på.. Så det är bara att bita ihop och köra på!! P andra sidan så går ju tiden mycket fortare när man har någonting att göra ;) Förberedelserna för mitt lilla företag är i full gång och till våren smäller det! SUPRISE ;D


Fakta:

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Den har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna. Din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt!

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.


Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. - har dom gjort sedan v 20 - Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. - 3-4 kilo bara - En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern. - jag har fått en otrolig positiv och glad inställning till det mesta! Men mår inte riktigt som jag vill ändå -

Pappa John

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

 

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit glesa hittills kommer de att ske oftare nu. - Ska dit om 2 dagar -

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. - som jag inte följt hittills.. min är större än genomsnittet.. -

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov, blodvärde och/eller blodsocker. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Säkert får ni lyssna på barnets hjärta genom en ultraljudsförstärkare. - Jah! John följer ALLTID med! <3

Om din blodgrupp är Rh-negativ har du säkert fått reda på om ditt barn är Rh-negativt eller positivt. Bär du på ett Rh-positivt barn blir du nu erbjuden en spruta med Anti-D för att förebygga immunisering. Bär du på ett Rh-negativt barn föreligger det ingen risk för immunisering och någon förebyggande behandling eller ytterligare provtagning under graviditeten behövs inte. - Allt OK för oss här då ;)

 

Viktkurvan:


/ Sanja

Myskväll i med räkor och vin

Ikväll skall vi åka till Johns syster i Flöghult och kosa oss med Räkor, kex, ost och gott vin :)
Jaaa, jag har köpt alkoholfritt vin, och så är ju Carlsbergs Non-alc åxå rätt ok :) Det blir nog en fin kväll :) Bara det att jag är sååååå trött och slööö i kroppen idag åxå så egentligen vill jag inget annat än att lägga mig och sova NU! Men men..
Dagen idag har varit rätt jobbig! Alla har varit här igen och röjjt det sista från övervåningen. MEN, nu är det äntligten FRITT FRAM att möblera & inreda lille fisens rum <3
Det får bli imorgon eller nått. Vill inte förhasta mig och göra aallt för mycket. Skall ju ta det lungt -.- SNARK!!
Nej, nu får jag allt kamma håret och slänga på mig nått fint - så länge det passar så blir JAG nöjd ;)

Hejsvejs <3
Sanja

otrolig stark vilja att leva..

Imorse så hörde jag en rörande berättelse på radion. Den berättelsen handlade om en norsk kvinna som födde sin bebis - död :

En mor födde sin bebis - allt för tidigt! Bebisen vägde bara 900g och var då redan död. Mamman fick hålla sitt barn i famnen en stund för att ta avsked. Efter en halv timmes gos i famnen började bebisen rycka till några gånger. Läkarna blev helt förvånade, tog bebisen och försökte hjälpa att få igång andningen, med maskinerna på avdelningen, så fort som möjligt. Efter två timmars kämpande så andades lille bebisen helt själv och fick då börja sitt liv - tre timmar efter förlossningen.
Idag mår både mamma och den nu fem månader gamla bebisen jätte bra!

Livet slutar aldrig att förvåna oss och naturen har sina egna små under :)

Jag började gråta vid frukostbordet - blev så rörd av denna berättelsen. Var så glad för hennes skull och lille bebisen. För tänk om det skulle hända mig den dagen jag ligger där..

Lille bebisen hade en otrolig stark vilja att leva!


/ Sanja

friends

Jag tycker att denna fina kampanjbilden av organisationen friends, på baksidan av SMAKIS' förpackningen, borde synas lite här och var i samhället och inte bara tilltala barnen, utan VARENDA människa i detta landet - ja i hela världen!

 

Jag själv ser denna uppmaningen, till att vara lite mer social, att bry sig om varandra, att möta andra - nya - människor, som en självklarhet! Visst är jag inte heller någon expert på detta, men jag försöker att tänka på det i alla fall - varje dag.
Man kanske inte borde umgås med samma gäng varje dag, sätta sig med samma  personer vid samma bord på lunchrasterna. Om nu på jobbet, i skolan eller någon annanstans. Men det blir gärna så, eftersom inte alla är öppna och beredda på att släppa in nya människor.
Men man kan inte göra mer än att försöka, om och om igen - och det är ett stort kliv, att försöka, i dagens sämhälle!



Om Friends

Friends arbetar för att barn och unga ska känna sig trygga och slippa utsättas för mobbning och andra kränkningar. Skolan har alltid varit Friends huvudarena men sedan ett par år tillbaka har vi även etablerat oss inom idrottsrörelsen. Sedan hösten 2009 har vi dessutom börjat utbilda i förskolan. Målet är att hjälpa dessa att få igång ett långsiktigt och seriöst arbete mot mobbning.

Läs mer om friends på deras hemsida:

 

http://friends.se/
http://friends.se/?id=1225


Ha en underbar kväll och va rädd om varandra <3
Sanja

Röjj - ingen myskväll på en fredag

Smärtorna kommer allt oftare nu. Har blivit väckt tidigt tidigt idag av buk- och ryggsmärta och otrevliga sammandragningar!! Dom höll i sig en halvtimme, skulle jag tro, innan tabletterna började verka. Efter detta somnade jag om igen - TILL HALV ELVA! Snacka om sovmorgon :p Men jag kände mig inte alls utvilad eller pigg i kroppen. Nej, som en klubbad Säl överkörd av en traktor kände jag mig ( och såg nog ut så när jag kom ner till Resten av familjen som höll på att röjja för fullt i huset. Jag hörde inte ett smack - så trött var jag.. Ja har i stort sett bara skete i å göre ett jävla dugg här hemme! Om man får lov å skriva så ;) Har ätit frukost i lugn och ro (försökte alltså att ignorerade allt folk och barnskrik), lullat runt lite här och där, gosat med katterna och bara inte gjort nått.. TILLS - killarna skulle in till tippen med all sump dom röjde ut från huset.. Jag skulle nämligen in till Stan och köpt mer medicin för magen, men köra in själv kändes inte så tryggt, ifall jag skulle få ont igen. Så jag följde med dom! Ååååh så jobbigt! Jag verkligen släpade mig från ena stället till det andra och såg väl allmänt bara helt genommanglad ut :p till slut så skulle alla ha en Pizza, så vi köpte med detta hem! Åh hemma så var barnen igång igen - Mitt huvud :s
Jaja - så är det. Man kan inte alltid ta det lungt när man vill det.. Alltid nått.




Nu på kvällen har jag bara slöat här framför datorn, kollat på kort och tänkt på hur jag nu skall inreda lillens rum :) Och det kommer jag nog småningom fram till skulle jag tro ;) Har en liten aning om hur jag vill ha det. Men inte helt 100 än då :)
Men med den risken att den kan komma tidigare nu så får man ju vara ute i god tid IFALL det skulle bli så.. Men vi hinner! No STRESS :) Mamma kommer nån helg och hjälper mig med lite saker <3 Det har hon lovat och det känns underbart att få träffa mammsen lite oftare nu!
Skulle ju så hemskt gärna vilja flytta till Värmland igen, men å andra sidan så har vi det ju ganska bra här nu..
Vi får se :
)



I alla fall så har killarna matat djuren för kvällen och kom sedan in för en liten fikapaus :) Efter den så var det dax å ta tag i att tömma brunnarna igen. Eftersom det har regnat så himla mycket dom senaste dagarna så har domfyllts upp rejält och det äääär bara så lessamt!! Nu har dom iaf höllt på att köra ut gödsel (koskit)  på gärden sedan 20.30 tror jag.. Så gött det kommer bli när dom sista Djuren blir borta i mitten av November så man slipper allt arbete - som man faktiskt inte alls har tid med egentligen..
Bondlivet i sig har jag inget emot ;) Hade det varit MITT JOBB så hade man ju inte behövt tänka på massa annat och då hade man gjort det så gärna och tyckt att detta är kul. Men nu när man har ett annat huvudjobb så är allt annat bara besvärligt!




Nåja.. Jag känner mig så glad och lätt ikväll så jag ser inget negativt med nånting för tillfället :) Sitter och längtar tills min lille fis vill komma ut och vi får vara en riktig liten familj - utan att behöva bry sig om nått annat utan att bara ha en vanlig vardag med all dess tristess :p hehehe nee, nu e de bra :)

Ryggläge på soffan och TVn får bli mitt sällskap denna Fredagskvällen <3

Söta mössor jag skulle ville ha till fisen <3

Natti på er / Sanja

 

Tillökning idag! :D

Idag har vi fått tillökning i våran lilla familj - Kitty fick 5 söta kattbebisar <3 svarta allihop med några vita tussar och tassar här och där - LOVE <3



GoNatt allihoppa, och tack för att ni läser min blogg <3


/ Sanja Lilli

Gravid vecka 27

Att vara gravid

Sanja Lilli

vecka 26 + 4

Näl - Antenatalavdelningen

Första dagen på jobbet gick inte som jag hade hoppats på.. Efter ca 6 timmar så var det raka vägen till Akuten igen - där man fick ligga i 2 timmar och åla och vända sig för smärta, innan dom bestämde sig för att skicka mig till Näl med Ambulansen. Så mycket folk som vet så lite men ändå jobbar som sjuksköterskor/ läkare på ett och samma ställe.. Hur får dom tillstånd att jobba?? Nåja. Dom insåg ju själva att dom var helt inkompetenta! Sorry, men sant!! Åter igen i samma rum på förlossningsavdelningen (med samma läkare som sist - TACK GODE GUD!) kollade vi så att bebben mådde bra - och det gjorde den! Hmmm... i en halvtimme låg jag och såg på dennes rörelser och lyssnade på hjärtat <3 Underbart att se skottet må så bra när mamma inte gjorde det. Sammandragningar blev registrerade - och DOM kändes!!! Men än var det ingen fara. OK - då vet vi det.. Puh :) Ingen vill föda i vecka 27!! Men på Antenatalavdelningen skulle jag ändå tillbringa natten - tyckte läkaren - men inte jag! Fisen hade åkt rätt så långt ner och magen också då.. eller om det blir tvärt om?? I alla fall så har den lagt sig längre ner där den egentligen inte skall ligga ÄN! Men som sagt så var det ingen fara ÄN.. Vila gjorde jag, John kom och på natten åkte vi hem. Jag mådde bättre igen och hade gjort det en stund då så jag längtade bara hem till min säng, Tiffy och katterna! Jag ligger hellre hemma bredvid John än att jag ligger själv på ett trist sjukhus - säg vad ni vill, men så är det!

Antenatalavdelning

Antenatal betyder före födelsen. På antenatalavdelningen, som är placerad i anslutning till BB, vårdas de kvinnor som behöver sjukhusvård pga. graviditetskomplikationer.


 

Nu är jag hemma igen, med tabletter, UTAN sjukskrivning - lite magont skall väl alla tåla eller vadå!?!?!? - Skjut mig!
Men PIM är så himla underbar och har fixat så jag får stanna hemma under helgen iaf och inte behöver jobba! Det är guld värd min ängel och det tackar jag Dig för!! <3

/Sanja

Karl & Linnéa

Jag ville tacka er för ert intresse och vill försöka göra mitt bästa i att fortsätta hålla ert intresse uppe :) Men det kanske räcker med att vara gravid och blogga om det för tillfället ;) Bilder följer så klart ALLTID - om så lite efter ibland, men dom kommer allt till slut :)

Självklart hör vi av oss nästa gång vi är i Gbg!

Hoppas att lägenheten har blivit hemtrevlig, såg ju några bilder på Linnéas blogg.

Puss på Er / Sanja

Nadja Juslin

Att en god kompis - en go liten sötnöt som man jobbar ihop med har varit ute i stora världen skrämmer mig lite!
Men Nadja, det är kul att du är så duktig :) Håller tummarna för Dig!

http://www.youtube.com/watch?v=-d0tW9BHp-0

http://www.youtube.com/watch?v=_In-abNLIps

Libero?!

Viktkurvan

Ja, lilla Sanja har inte lagt på sig så mycket vikt än..
Jag brukar vara en väldig ordningsmänniska och göra det mesta precis efter läroboken, men Inte den här gången.. Jag följer helt enkelt inte tabellen..
Men gött ärrä att inte behöva banta bort kilona sänna ;) hihi



http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=13420

  • Första dagen for din senaste mens var 20-Feb-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 27-Nov-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 26+2 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 1011 gram. *
  • Bebisen är c:a 36.3 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 65% av graviditeten.
  • Du har 95 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 20-Feb-2010 till 21-May-2010
  • Din andra trimester varar från 22-May-2010 till 19-Aug-2010
  • Din tredje trimester varar från 20-Aug-2010 till 27-Nov-2010

* Siffrorna avser genomsnittsbebisen och bygger på medelvärden för ett stort antal foster. Ref: Lagercrantz, H. (2003).



/ Sanja

panik!!

Vaknade imorse av att busfröt vaknade <3 Det är så underbart så jag kan inte tröttna på att säga och skriva det!! :D Dock drömde jag oerhört konstigt. Träffade många gamla vänner på ett nytt hotell och pratade lite om allt möjligt med alla möjliga personer. MEN, dom personerna jag träffade har lämnat djupa spår i mitt liv på ett eller annat sätt.. Vad vill det betyda? Många har jag ingen kontakt till längre - vissa kanske på facebook ibland.. men det är inte mycket alls.. Får väl klura ut det - eller är det nån som vet eller har en aning vad det kan betyda?? Snälla, skriv det då. :)

För övrigt har jag inte hunnit med så mycket idag. Har inte heller planerat något större förutom att tvätta lite.. Städa orkar jag inte med ändå. Det går ju folk in och ut här som dom känner för det och dom tänker jag inte städa efter! åSSÅ kommer Johns släkt på fredag och röjjer i huset, vill säga om dom vill ha något av det som är kvar.. Resten vandrar ut på TRADERA!!

Nu ska jag jaga ut Kitty ur lillens säng och bära upp alla saker in till sovrummet. Är lite less på alla katt och hundhår överallt. Får tvätta det igen.. Tänk om hon får sina kattungar i den.. :s usch!!

Näh, nu får det hända nått! Är ju trots allt fint väder idag :D

Puss på er / Sanja

Sanja med sin fina jobbtröja från förra året ;) Det syns inte att man är gravid precis :p Gött däh :D

Gravid vecka 27

Idag har vi gått in i vecka 27. Mycket har hänt och ännu mer kommer det att hända :) Varje morgon väcks jag av lillfisen som ligger och sparkar glatt. oftast runt kl. 9.00 Nu när jag har haft semester/ varit sjukskriven så har det varit mysigt att bli väckt på det viset :) Men snart får det bli klockan som ringer på morgonna igen.. :/ Låt mig säga att jag börja känna mig som en liten anka som vankar runt, fram och tillbaka :) Varje gång jag går förbi en spegel måste jag stanna till och betrakta min kula <3 Tjöötigt men underbart! <3






Nåja, jag försöker att känna efter hur vi ska göra med barnrummet, vart det skall vara och hur vi skall inreda. Först och främst bör det dock röjjas i rummen så man kan börja tapetsera. Men folket tar det rätt så lugnt känner jag. För lugnt för min del, men vad har jag så bråttom till?? Hahaha ok jag får avvakta och se.






Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg

Jag

 

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.



Pappa John

Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.




Puss / Sanja

Mormor 66 år

Har varit fullt ös i Strömstad. Mormor fyllde 66 och hela släkten var här! :D huset hos dom har vart fullt och även vårt hus har varit fullt med besök :) Vi har firat och ätit gott :) Idag åkte alla hem igen och det har varit lite tråkigt, men alla fick ju iaf se/ ta på den efterlängtade magen  och fira lilla mormor (snart gammalmormor) hela nätterna ;) För mig blev det förståss inte så mycket kalas, inte John heller, eftersom djuren skall matas tidigt och sent.. Men det är väl smällar man får ta ibland. Syskonen har sovit hos mig så vi var hemma tidigt varje kväll och myst och haft det bra :) Snart så kommer dom tillbaka igen och hälsar på när lillen är född WIIIIEEEE!! :D Underbart att få hit släkten, för den är INTE värst!! <3

/ Sanja

Spännande fakta - vecka 26

 

  • Första dagen for din senaste mens var 20-Feb-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 27-Nov-2010 (Skyttens tecken)
  • Du är gravid i vecka 25+5 (läs mer).
  • Bebisen väger c:a 928 gram. *
  • Bebisen är c:a 35.2 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 64% av graviditeten.
  • Du har 99 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 20-Feb-2010 till 21-May-2010
  • Din andra trimester varar från 22-May-2010 till 19-Aug-2010
  • Din tredje trimester varar från 20-Aug-2010 till 27-Nov-2010

* Siffrorna avser genomsnittsbebisen och bygger på medelvärden för ett stort antal foster. Ref: Lagercrantz, H. (2003).

Katten Tudor


Tudor kom och la sig bredvid mig i sängen ett tag imorse, innan jag verkligen gick upp. Det gör han nästintill varje morgon. Han ligger bredvid mig, den gamla katten och pratar med mig, somnar och pratar sedan lite till. Han lämnar mig aldrig själv här i huset och följer alltid med och pratar.

Tudor är 15 år gammal och har bott på den här Gården sedan han föddes. Han blev ensam när Johns far gick bort och det var säkert inte lätt för honom att förstå. Han är en speciell katt. Inte som alla andra. Han har ett speciellt sätt att kommunicera då han är döv och med tiden verkar ha fått dålig syn. Är det kanske någon annan som pratar via honom?? Det är något mystiskt med gamle Tudor när han smyger runt i huset, tyst & svart som natten.

Nu har han fått en ny liten familj att vakta. Tiffy är jätte glad i honom, fast han är större än hon själv. Kitty däremot är dock lite skeptisk när det gäller hans närvaro. Men hon är inte så gammal än, ganska liten, dock tjock som en val just nu! Hon ska nämligen också bli mamma, precis som jag J Jag hoppas bebisarna mår bra när dom kommer och att dom inte blir allt för många!

Tudor kommer alltid att finnas här på Gården. Och dagen han blir borta kommer bli en tung dag.

Ett spöke på Gården - torsdag


Ja, så känner jag mig just nu! Har inte sovit mycket alls inatt. Vaknat hela tiden av att jag hade ont. Växtverk eller?? Vad skall man kalla det.. Ont runt on i hela livmodern och beckenet. Det är obehagligt. Och att inte kunna få sova ordentlig på natten gör mig slö på dagen. Efter många om och men så var John tvungen att gå upp och göra sig iordning för jobbet. Kl. 05:00 stog han och jag i köket. En kopp te fick jag i mig och så läste jag inte tidning när han åkte. Runt kl. 6 så gjorde jag ett sista försök i att sova liiite till, bara lite – och det gjorde jag! Hela 6 timmar och det var sååå skönt <3 Vaknade sedan av att pysen vaknade och det är en underbar känsla J

Skall försöka få igång internet så man kan lägga in alla inlägg, betala några räkningar och ta kontakt med kunderna på Tradera ;) Men nätet här i sverige är som det är när det är oväder.. KASST!!

 

/ Chop Soi

Strömstad - onsdag


Idag åker jag hem igen. Det tar emot, egentligen ville jag stanna längre och bara kopplaav, men det lyckades jag inte riktig med.. Här hemma ska jag inte göra ett skrutt!! Tvättar gör jag, men inte nått annat. Jag får inte riktigt in i mitt huvud att jag är slö och slapp varenda dag och att jag har ont gör inte saken bättre.. Sova hela natten igenom har jag inte gjort på många veckor och det tar på krafterna jag behöver under dagen! Exemen jag har fått gör inte saken bättre! Det kliar och svider så jag håller på att bli tokig! Och det finns inget som hjälper emot detta heller.. Ingen läkare som kommer fram till vad det är och ingen salva att få!

Har blivit bättre sedan jag har börjat plundra min Aloe Vera planta, men den är det lite synd om nu faktiskt :p Den har lite grann ta igen :p Men det hjälper mot kliandet iaf.. lite..







Dra stygn - tisdag


Ja,, då var det dags att dra tråderna ur brosans huvud.. Nej, ur örat!!

Stackarn fick lida en liten stund men det gick bra J

Efter det så tog vi oss en liten promenix genom Arvika, bort till fiskeaffärn. På väg tillbaka till bilen svängde jag inom life och köpte mer Graviditetsolja, te och lite sånt. Hemma igen blev det bar att slöa i solen.. Eric, Kusinen och hennes kille tog sig en liten fisketur. Mammsen och jag en promenad i skogen igen. 20 minuter, sedan deckade jag i sängen. Tidig kväll.

 



 





 

Mitt eget företag

 

Nu är det gjort!! :D

Gött att ha det gjort - ser fram emot min första dag

 



 



 

Sjukskriven - måndag

Mycket händer trots att man försöker ta det lugnt under semestern. Nu är man sjukskriven ett tag och jag ska inte göra något. Inte bry mig om att åka fram och tillbaka för att hälsa på folk hit och dit! Jag har alltid varit den som åker och hälsar på andra, men inte är det nån som tar sig hit och hälsar på mig. Varför skall alltid jag stressa runt genom hela europa? Varför skall alltid jag ta ledigt och försöka hinna med allt och alla? Varför jag? Jag hinner inte! Och nu, när läget är som det är när man är gravid orkar man absolut inte att sitta i bilen och gurka runt i hela länet! Men – om man inte hälsar på, ja, då är man plötslig en dålig människa.. Förklara LOGIKEN i detta för mig någon!!

Varför inte vara den som får besök för en gångs skull??

Nej, jag förstår mig inte på detta med att hälsa på vännerna och släkt när aldrig någon utav dom får upp rumpan och kommer hit!

 

OVER & OUT!

 



 

Vecka 26 - söndag

Nu går vi in i en ny vecka. Magen växer, pysen lika så och det känns helt underbart J

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma

 



 



 



 

Gipsmage & Kräftkalas!? - lördag

Idag var det då fint väder igen :) Solen skiner och gräset var fortfarande sjöblött!! Varmt var det iaf och John fick se var jag bodde en gång i tiden. Visade runt han på Backarna och det var så härligt att vara där igen :)

 



 

 



 

Sedan så blev det GIPSINPACKNING för mig och magen! Har alltid velat göra det och nu var det ÄNTLIGEN MIN TUR!! Det är bara helt underbart att ha fina minnen som man kan ta på och se på hur man har sett ut en gång i tiden. Har sett det en gång i tyskland när dom gjorde detta på en mammagrupp så sedan dess har jag alltid sagt att JAG OCKSÅ SKALL GÖRA DET! :D

Bra blev det och kul hade vi som man kan se

 



 



 



 

 

På kvällen då så tog vi fram kräftorna och mumsade i oss dessa. Fy va gott det va och himmel så mätt en blev! En riktig skön semesterdag har detta varit! Tyvärr så var hjärtat tvungen att åka hem igen så det blev bara en kort visit. Men jag åker ju snart hem igen J

 

/Pöss

Promenad & Ösregn

FREDAG MORGON        vaknade jag och bara ville ut i skogen och plocka svamp! Det är liksom det jag har saknat som mest – att kunna gå rätt ut i denfina skogen, ta ett djupt andetag och känner doften av mossa, svamp och skog. Vi fann massvis med kantareller som jag hade tänkt att torka, men kusin min lyckades att senare på dagen spraya massa getingmedel på dessa så dom vandrade in i soporna.. L Nåja.. efter en 3 timmars promenaden så blev det en snabbdusch och så bar det av till Charlottenberg. Jag kände verkligen inte för detta, men har man två stassingar på (oplanerad) besök så får man vara en underhållare och hitta på lite då och då, även om det sträver emot..

Vi köpte gips för att kunna göra ett stort avtryck av lilla magen! Mat inhandlades och så fick jag den finaste och underbaraste amningskudden som jag nånsin kunnat tänka mig - av min kära mor J Jag har tittat på den länge och ville beställa den på internet, men har tvekat lite eftersom den inte var billig precis. Men jag vet nyttan man har utav en sådan redan från graviditeten fram tills barnet är sisådär fem år J Mamma har haft en sådan kudde med mina två yngsta syskon så vi vet att den behövs .

 

På väg hem fick vi åka över Arvika då det var OVÄDER när  vi kom ut och det spöregnade så att gatorna stog under vatten och grusvägar blev bortspolade!! Hemma igen så var det inte mindre vatten för det.. HELA TRÄDGÅRDEN stog UNDER VATTEN och bäcken och dammen som annars är sisådär halvtorra vid den här årstiden, höll på att rinna över :p En syn för gudarna XXO

På kvällen kom då min underbaraste älskling ochhälsade på. Han tog ledigt från ladugård och snickeriet och det var helt underbart att han kom och va med oss <3!!

 



 

 

 




 

30 inlägg eller? :p

Det blir nog bra ;)

Bloggar från mobilen

Nu har vi grillat färdigt! Det blev fläskfilé och massa grönsaker. Gott gott :) Igår har vi då landat i Fredros runt halv sex på kvällen! Kul att äntligen komma hem igen. Mycket har hänt sedan jag var här sist.. För tillfället bor vi i den lilla gäststugan jag bodde i innan jag flyttade hemifrån. Allting i huset ser precis ut som när jag åkte härifrån. Visserligen har bror min sovit där några gånger, men alla bilder och målningar på dörrar och väggar är kvar. Gamla gamla fina minnen :) lägger ut några kort när jag är hemma igen. Kommer ihåg att när jag sist tittade på mig i spegeln i badrummet såg jag en liten tonåring som var tokkär i en viss person och hade stora planer för livet. Den lilla tjejen med dom stora förväntningarna om livet, kände jag till viss del igen, i den lilla spegeln. Men nu var hon äldre, mycket äldre! Hon har gått igenom en hel del sedan dess, både ont och gott, gjort en del misstag men alltid kommit på rätta banan igen. Hon har mognat på många sätt och blivit en stark kvinna. Nu väntar hon en liten bebis, skall förbereda sig för att själv få en liten familj att ta hand om - att bli mamma! Ändå ser jag en glimt av den lilla osäkra tyska tjejen som precis flyttat till sverige och försöker hitta sin plats i samhället. GUNNARSKOG är inget lätt samhälle att leva sig in i, men inte heller lätt att komma ifrån! :) Jag saknar mycket här och längtar alltid tillbaka. Den känslan av hemlängtan har jag alltid längtat efter att få. Tråkigt då att när man väl kommer tillbaka hit så väcks alla dom dåliga minnen först.. VARFÖR?? Det finns en mening i det också tror jag. Gunnarskog finns alltid i mitt hjärta. Nu kan jag inget mer än att tacka för mig, önska alla en god natt och säga att det gick utmärkt att blogga från mobilen ;) vi hörs imorgon. Ni kanske ställer till med kräftskiva till helgen? Låt mig veta hur ni firar! PUSS

Värmland - here I come!!

Har försovit mig imorse! Gick upp kl. 11.00!! Men det behövdes och jag tänker inte stressa. Har ont och det känns som att John har kört över mig med traktorn, men det kommer och går. Fick bra tips av Lotta igår på MVC hur jag kunde underlätta liggandet så det var nog därför jag sov REJÄLV GÖTT!! ;D
Har ätit frukost och packat det sista så nu får jag vänta tills kusinen kommer tillbaka från sin promenad så åker vi <3

John får stanna hemma då han jobbar! Första gången vi är ifrånvarandra såhär länge och det känns inte bra :( Grina som fan igår - ja, nästan som en liten bebis grät jag mig till söms.. Tycker inte om att vara utan honom! Men jag har ju mamma och så kommer hjärtat upp under helgen så det lär då gå bra hoppas jag :)

Barnvagnen får vi köpa när jag kommer tillbaka, men det är kanske lika bra :)

Nu får ni ha det - jag kommer sitta i bilen i några timmar nu :p

Bloggar från Värmland igen!

Puss & Hej så länge <3<3<3


klart att denna skall med hörrnini!!! ;D

Besök på MVC

Har nu idag äntligen varit på MVC för att få Moderskapsintyg och allt dedär :) Roligt att lyssna på lillfisens hjärta och John var helt med och pratade och frågade ut Lotta mer än vad jag gjorde :p Kul att se han gå in i papparollen <3 Har även fått en tydligare svar på vad det var som hände i onsdags, men vi får ändå vänta på provsvaren!
Livmodern var 27 cm så det var mer än normal :p men INOM kurvan och det är huvudsaken. Gått upp har jag nu alltså 3kg! och det är åxå OK. Kunde vara mer, men nu är man som man är :p



Efter det blev det en tur till Nordby Shoppingcenter där vi handlade lite sånt som mamma ville ha som inte finns att köpa i Arvika :@ FINNS DET?? Johodäh :p hihi
2 timmars shopping gör mig inte piggare precis. Helt otroligt vad man har tappat kondis så snart blir det en tupplur i soffan kan jag lova! :)
Har även vart inne på Babyproffsen förut och kollat in BRIOvagnen JAG VILL HA - dom har ju massa REA nu så den skulle bara kosta dryga hälften av ordinariepriset + tillbehör!! Ibland lönar det sig att vänta ;D
Får nog köpa den snarast!!!! :D
IN MY ASS med secondhand vagnar som andra barn har dreglat i!! Jag får mitt första barn, då skall jag köpa det jag vill! :p Dom andra får göra precis som dom vill. PUNKT
Har även beställt en Babybjörn som borde vara på väg nu - om den inte redan kommer imorgon!? Men det får vi se.
Jag behöver inte spara på den fronten känner jag, däremot så har jag ju dratt ner på min Trädgårdssysselsättning. Men snart så är mitt egna företag igång så då rullar det in lite extraknäck ;) Har släpat på detta i 2 år nu men NU när man ändå inte gör så mycket senna runt höst & vinter så har jag tid att sitta med det! Känns skönt att förverkliga en liten dröm :)

Nej, söv och TV får det bli i nån timme. John klippar gräs och kusin har gömmt sig i sängen hon med. Senare blir det att packa då det bär av till mamma och fiina Fredros imorgon!! Längtar* <3<3<3


/ Tjohejjjj*

Besök på Ödegården!

Nu har det varit mycket besök här på gården!
Halva tyska släkten är här känns det som och det känns UNDERBART att ha dom runt sig nu i en viktig del i mitt liv - om inte den mest omtumlande tiden också! :D

Har riktigt svårt att ligga i sängen så det är kudde under magen som gäller! Kan inte heller röra mig så himla smidigt längre så det blir oftast ganska lugnt ochsakta när jag skall göra något - känns som slowmotion ;p
Ryggen/ svanken, bäckenet och benenvärker lite till och från och det drar och sticker i livmodern ibland. Lillen trycker ner mot bäckenet och sparkar mot "utgången" och blåsan - och detta är riktigt obehägligt!! Men det är ju inte länge till ;)

Lägger ut ett fint kort på lilla familjen som kom och hälsade på mig hemma idag. Vädret var fint och vi satt ute hela dagen :) Lite för varmt kanske, men det vill jag inte klaga på! :)

Från vänster:
BIG FAT ME, Syskonen Ronja&Marit, Kusin Melli, Morfar med Tiffy, Kusin Vincent, Mormor och bakom kameran Ramon - Mellis Sambo :)



Imorgon väntar MVC och onsdag bär det av till VÄRMLAND!!! <3 Wiiiieee :D

/ Tjing*

vecka 25!

Nu har vi gått in i vecka 25 och det betyder att det  är sidådär 15 veckor kvar.. Wiiee :D


 

Väger nu 70,2kg - vill betyda att jag gått upp hela 2,2kg sedan inskrivningen - och har legat här i drygt en vecka nu. Undrar om vågen har stannat, men det märks imorgon då vi skall till MVC och kolla värden och lyssna på bebisens hjärta :)

Jag har än inte fått några bristningar och det är jag VÄLDIG glad för!

Det ligger visserligen inte i mina gener då varken mamma, mormor eller gammalmormor har fått det men en del kommer kanske allt eftersom ändå..

 

 



 

 

Utdrag ur: http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=12579

Från och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet (förkortas i din journal SF-mått). Måtten kryssas in på en kurva i din journal, man får ett så kallat gravidogram.

I denna vecka är SF omkring 23 cm. Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av barnets tillväxt

 

Graviditetskalender Teckning: Bodil Knutsson

Graviditetskalendern visar hur fostret växer under graviditeten samt vilka besök och kontroller du går på. Siffrorna i ringarna visar graviditetsveckorna.  "BM-besök" står för besök på barnmorskemottagningen.


I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.

Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor.

Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka. Läs mer om fostrets utveckling!


Om ni inte gjort det tidigare, anmäl er till en föräldragrupp, de brukar börja någon gång mellan vecka 20-30. Ni anmäler er på mödravårdcentralen. Att träffas i grupp ger ett bra stöd. Den ger dig som blivande pappa hjälp att förstå din roll vid förlossningen. På många platser finns det även pappagrupper.

Kontroller och undersökningar

Det är dags för nästa besök hos barnmorskan. Hon kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett måttband mäter hon symfys-fundus-måttet. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, din urin och ditt blodvärde.

Bebiskläder, Strömstad & Grillkväll

Efter att fyllefolket kvicknade till i söndags kunde dagen börja (runt kl 14..)

Vi har promenerat lite genom sommarfina Strömstad och fikat på Kaffé Doppet!
Har hämtat ut några paket - skickade efter supersöta bebiskläder ^^

Sötaste overallen EVER!
Svensk handarbete med gott samvete -
Köpte supersöta gosemjuka saker på "LÄRA&LEKA"
leksaker, filt och snutte i ekologosk bomull
så lillen kan suga och tugga på dom så mycket den vill
utan att få i sig onyttiga färgämnen.
Rekomenderas!
<3

























Sedan på kvällen var det grillning på G - men eftersom vi var helt uppe i bebiskläderna så glömde vi köttet på grillen  :s Gjorde inget - för det var gott ändå! ;)



/ Pöss

Hål i taket och BiBo i skorstenen

Ja, det är väl det som hänt/ händer idag. När jag gick upp imorse såg jag en stor mörk ränna längs med tapeten på väggen i sovrummet.. DET REGNAR IN!! Åh shit, alltid något :/ Snacka om att ta det lugnt - hahaha.. Ja, för att se var det läcker in klättrar John upp på taket och på vägen förbi skorstenen - surr surr surr - BI ÖVERALLT! Ja, dom har flyttat in i skorstenen, en hel svarm och tjockt med honung däri.. Hålet i taket var lättlagat - Insekterna var ett annat problem..
För att fatta mig kort så la vi upp en dammsugarslang i skorstenen för att inte döda dom utan bara suga upp dom och släppa ut svarmen någon annanstans. Under tiden får vi försöka elda upp boet och stänga för hålet så dom inte hittar tillbaka. Vi får se hur det går..

 

 



 

Kusin min som ju kom i torsdags från tyskland med sig kille är ute och promenerar just nu.
Efter en 2 timmars promenad i skogen igår och 1 kg kantareller, ville hon utforska andra sidan av skogen och stövlade iväg med en liten plastpåse :) Hennes kille är flitig och hjälper John i ladugården med all vete och mat till djuren :) Skönt att ha familjen nära nu när man skall ha barn, och att man har lite hjälp här och där :)

På tisdag är det besök på MVC som väntar, då vi skall lyssna på lillens hjärta <3 :) Onsdag bär det äntligen av till VÄRMLAND!! <3 Alla tre skall vi åka upp till mamma i förhoppningsvis 2 hela veckor!!! John jobbar så han får stanna hemma, men kommer säkert upp under helgen om han har lust. Men det får han bestämma själv! Jag skall iaf ha semester och SLAPPNA AV OCH VILA! försöka iaf ;)

Annars händer det väl inte så mycket idag.. Skall ta en tur till Tveten till Rebecka ikväll på ett inflyttningskalas och grilla lite. Inte långa stunden, då jag känner mig trött och slö i kroppen. Trots bra frukost och promenad imorse har jag haft dunkande huvudvärk  sedan i onsdags nu.... Vi får se :)

Söndag då kanske det får bli en tur in till Strömstad och hämta ut paket och fika lite. Kanske även ta en tur till Koster :) Hade varit skönt tror jag.
Vi får se vad helgen erbjuder helt enkelt. Men något partaj på Cod med SALEM AL FAKIR blir det dessvärre inte :/ Men det kommer flera sommrar ;)

Nu skall jag gå och fortsätta rensa och torka mina kantareller :)
Ha en trevlig dag alla så läses vi imorgon igen! Då går jag in i vecka 25 och skall lägga upp en ny bild på Bullen - som för övrigt har blivit rätt stor :s hihi

***

***

 


 

***

***



/Puss

Förlossningsavdelningen i Trollhättan

Ja, där har vi vart ett helt dygn kan man väl säga. Från onsdag till torsdag eftermiddag.

Aldrig trodde jag att jag skulle känna som jag kände då, tänka som jag tänkte då - aldrig har jag kunnat föreställa mig att jag skulle kunna vara så rädd som jag var då!

Det hela började med att jag, som så många andra dagar, sitter vid datorn och bara tar det lugnt. Har ju semester och vädret var inte heller det vackraste just då så vad skulle jag annars göra.. Jag började känna en otrolig hetta stiga upp i kroppen och ansiktet kändes glödhett. När jag då skulle hämta ett glas vatten kände jag en otrolig smärta i bröstet, ryggen och buken. Jag fick svårt att andas och kunde inte röra mig. Att ligga ner gjorde ont, sitta eller stå var också helt omöjligt så till en början vred och vände jag mig som en Ål på golvet.

Efter bara fem minuter ringde John för att tala om att han skulle vara hemma om 40 minuter. Jag fick inte ur mig mer än det viktigaste - ONT - SJUKHUS - INGEN LUFT - BEBIS - och det var det.. Men han fattade direkt, så om smärtorna höll i sig tills han var hemma skulle vi åka in till sjukhuset bestämde vi! MEN - så blev det aldrig! Efter bara 10 minuter till så gav jag upp och ringde 112!

Varför tveka?  Varför vänta?  Varför riskera ett liv??  Jag var ju så rädd att det skulle vara något med den lille!!

Så klart skickade dom en ambulans med en gång. Grannen lyckades kliva innanför dörren precis när jag lade på luren. Han skulle egentligen bara komma med en liten blomma och hälsa dom nya grannarna välkomna till Kampetorp.. Men den stackarn fick en syn som inte många här i livet får. Som tur var hade han jobbat som sjukvårdare i lumpen så han visste väl lite grann hur han kunde göra väntandet lättare för mig - även om jag inte var någon bra patient är jag väldig tacksam att tillfället ville att jag kom förbi och jag inte längre va själv. Och fort gick det tills ambulansbilen kom. En känsla av lättnad och trygghet strömde genom kroppen och jag verkligen spran ut till hallen för att möta dom. Det var dock inte så smart då jag bara fick mer ont i kroppen.. Jag hörde mig själv skrika och vädja om att få smärtstillande - men det kändes som att jag själv var långt, långt borta från själva händelsen - som att jag stod bredvid och såg på mig själv och allt som hände runt ikring. Under den tiden hann John komma hem - och det jag såg i hans ögon var inget jag någonsin sett förr.

Gravid kvinna i vecka 24 - starka buksmärtor och krampar - gränsen till hjärtinfarkt - WHAT?? Bland allt det lugnande och morfin jag fick i mig hörde jag i dimman vad ambulanskillarna pratade med Akutmottagningen om i telefon. Jag hörde varenda ord, men kunde inte röra mig eller ens svara på deras frågor. Jag var fånge i min egen kropp. NU, nu var det dax att skärpa sig, Sanja. VAKNA - tänkte jag!!
Ambulanspersonalen ringde till sjukhuset igen och förklarade läget - Skall vi åka till Akutmottagningen eller Förlossningen direkt? FÖRLOSSNINGEN - vi förbereder allting direkt - hörde jag henne säga på andra sidan luren.. OH SHIT! NEJ, nej, nej tänkte jag. Det här får inte vara sant!! Under hela färden ner till Förlossningen höll jag fast tag om min mage med båda händerna. Jag kände hur lille plutten sparkade och höll på därinne. Jag kännde ingen skillnad mot förut , så VARFÖR i all världen skulle vi ner till Förlossningen??

Bilen saktade ner och vi kom fram. Under tiden hade jag hunnit lugna ner mig, eller om det var grogerna?? Vi kom in up till Barnmorskan och med en gång gjordes det ett ultraljud. Hjärtat slog - ungen var pigg, TACK!!! SO WHAT?? Vad skulle vi göra här? Några prover här och där. Inget var på G och allting var normalt - helt plötsligt! Jag fick ligga och vila i ett rum - några prover till skulle dom ta - jag såg ut som en YUNKEE med alla nålhål i armarna och en slang i armen..
Efter ett tag kom John, lite panikslagen men ändå lättad. Barnmorskan hade förklarat läget för honom. EKG på mig och barnens hjärta blev undersökt - resultatet kunde inte vart bättre! Eftermånga om och men så fick vi till svar att VI VET INTE! Barnet mår bra. Mina värden var helt normala - lite högt glukosvärde (vilket betyder att jag åt lite mer godos än vanligt) så jag fick godisförbud för att undvika graviditetsdiabetis! Men OK!! Vad händer nu då? Inget. Du får stanna över natten för observation, prover skulle tas imorgon bitti och en läkare får bedöma om hur det skall fortsättas.
Jag sov - sov så djupt och gott som jag inte gjort på länge! John fickstanna hos mig hela natten.

Dagen därpå gjordes det ett ultraljud till och allting såg helt normalt ut. Ingen bebis på väg ut, inga konstigheter över huvudtaget.. Ingen kunde förklara sig vad egentligen hände.. förutom min mamma <3
Efter att vi kom hem stog det 58 tjurar i stallet och väntade på mat så John var tvungen att gå ut med en gång. Jag blev bannlyst från Stallet och in på soffan - VILA - jao, vad är det?? Ta det lugnt och gör INGENTING! Jaha, ok :)
Mamma ringde och vi pratade ganska intensivt om vad som hade hänt. Hennes slutsats var den att min kropp helt enkelt sa ifrån! Det har varit allt för mycket dom sista månaderna. Jag kan inte göra allt detta jag vill och har gjort innan jag blev gravid.
Ända sedan första månaden jag blev gravid har det varit fullt ös (inte att glömma att det varit jobbigt innan åxå!!)




Februari
:
Renoverar fortfarande men har blivit färdigt med det mesta - Hyresvärden kommer och talar om att vi måste flytta eftersom hans dotter vill köpa huset. Så då var vi tvugna att panikflytta så vi köpte ett litet hus längre bort. Samtidigt har det vart full fart på jobbet med jobb nästintill dygnet runt, jag jobbade och partajade - fråga inte hur jag hunnit med allt detta, men det gick!! Var uppe i Värmland tre gånger över bara nån dag för att uträtta några ärenden och mådde allmänt lite dåligt pga den j@vl* vintern som vart!!




Mars
:
Lika mycket jobb och partaj, flytt från Rellen till Valex, vintern håller i sig och får mig att må ännu sämre. Ordning i hemmet ?? Kaos överallt. Kartonger och grejer i hela huset. Vad vi nästan glömde: SEMESTERN vi hade bokat redan före JUL! En tripp till tyskland i 2 veckor så då var det bara att packa/ slänga ihop kläderna som gick att få tag på och åka. Dagen innan vi åkte hann jag med en tjejkväll på QSRS och blev såklart DYGRAK i skallen!! Efter några timmars somn så blev det alltså raka vägen ner till tyskland - med bil och morfan köörde!! Ja, då kan man ju bara bli åksjuk!! Bakfull i baksätet när han kör - INGEN BRA KOMBINATION! Efter 13 timmar anländer vi i Berlin och jag är fortfarande "åksjuk"!!
Den åksjukan gick aldrig över och den tiden vi hade tänkt oss att slappna av, träffa gamla vänner och släkten gick åt till att ligga i sängen och spy!! Lite sightseing hann vi väl med, men illamåendet gick aldrig över. Jag mådde python THAT'S IT - Berlin IN MY ASS!! ahaha





April
:
Hemma igen så var det fullt ös på jobbet igen! Tjöt om att äntligen börja få ordning på husets inre och vårt förhållande turades om. Måste erkänna att det var krisligt mellan oss ett tag och det tog på krafterna det med!! I väntan på inget så kom John på att jag hade blivit någon annan, sur och grinig och helt jävl@ bitchig. Såg ut som ett vrak och var helt j@vla sliten!! Var är din mens?? STRESS tänkte jag, men så småningom kom tankarna igång och Sanja gick och köpte ett GRAVtest - ett digitalt så man slipper krångla med några sträck som inte syns men ändå finns där.. GRAVID 3+ OH SHIT!! Detta förklarade en hel del och tankarna snurrade ännu fortare!! Vad skall vi göra?? Exakt hur vi gjorde vet jag inte längre, men det vi kom fram till att VI BEHÅLLER BERNET!!





MAJ
:
Jobbet tar mycket energi, har det alltid gjort och kommer det alltid att göra! Trivs jag? NEJ - Men pengar behöver man ju.. Berätta för familjen att vi skall bli föräldrar - rätt så påfrestande - psykiskt - med tanke på att vi inte varit tillsammans så länge, men vi bestämde oss för att vi skulle kunne klara detta TILLSAMMANS!! Så det får dom andra bara acceptera :) Dom flesta tyckte VÄL att det vaR ROLIGT (jag vill bannlysa ordet VÄL och NOG ur svenska folkets hjärnor!!!) Det är inget ord utan bara ett j@vlä uttalande att gömma sig bakom när man inte vågar / vet vad man skall säga / tycka!! Nu börjar alla tjata om att MEN HÄR KAN NI JU INTE BO!! Nej, det fattar vi. Men när vi köpte huset var det i panik eftersom vi var tvungna att flytta från det andra så himla hastigt! Och HADE VI VISST OM ATT VI SKULLE FÅ BARN, hade vi nog valt ett annat hus!! Men nu var det som att MIN familj tvingade oss att bygga ut! NO MATTER WHAT alla säger - dom tvingade oss, tjatade på oss tills vi började riva och bygga - till en början! Pengar behövs men finns inte - bekymmer över allas öron! Jag hade bara lust att dränka mig eller alla andra!! Så tyckte nog John åxå - FLY IFRÅN ALLT DETTA OCH BARA MÅ BRA! Men ikke!! Alternativet var att börja bygget efter midsommar, när John har semester, men vissa andra tyckte inte lika så..





JUNI
:
Jobbet äter upp mig!! Behöver man säga mer än att John fyllde år och några veckor senare dog hans far! Alla som känner till detta vet att med den dagen förändrades ALLT!! Det går inte att räkna upp allting och det kommer man aldrig kunna förstå om man inte har varit med! I och med att han gick bort lämnade han efter sig en HEL BONDGÅRD MED KÖTTDJUR! 160!! stycken tjurar + några kvigor på gärden. Fort fick man ta över, alla som ville hjälpte till alla som kunde stannade kvar och hjälper ÄN IDAG!! Jag bryter ihop bara jag försöker skriva om detta! Så mycket allting har förändrats.. Jag önskar att jag aldrig hade flyttat hit utan hade stannat kvar hos mamma i Arvika och jobbat i hennes affär!! JAG VILL HA ETT NORMALT LIV! Men som det är här i livet anpassar man sig till det mesta! John är den mannen i mitt liv och ALDRIG skulle jag lämna honom - även om det hade kännts gött ibland att komma ifrån allt det anadra - men att lämna honom, själv med allt detta?? NEJ!! Då gäller det att hålla ut och gå igenom vått och tårrt! För så skulle jag åxå ville att han gjorde för mig. Offra.




JULI
:
Jag säger upp mig!! Jobbet tar så oerhört mycket energi att jag kommer hem och gråter mig till söms VARJE DAG!! Ledig är man aldrig och ingen bryr sig verkligen om hur man har det.. Semester semester står framför dörren för John, HELA JULI, men gården tar upp all tid och energi ur mannen min och såmed åxå ur mig!. John har slut på semestern och jobbar igen.. Upp tidigt och hem runt kl. fem. Äta mat - mata djuren och upp i sängen för att sedan återgå till jobbet tidigt kl fem igen.. en jobbig ond cirkel mad bara bara jobb och aldrig vila!! Vårt lilla barn?? Har helt hamnat ur fukus.. :(




AUGUSTI
:
NU HAR JAG SEMESTER! Jag är ju gravid - har aldrig tatt det lugnt eller ens tänkt på den mer än lite då och då.. Ur bokstäverna är det inte så lätt att få fram några känslor så ni får tänka er in i vissa situationer.
ORKAR JAG MER?? NEJ!! Och det såg vi hur det gick med i onsdas!



Jag skall vara lat - sa mamma till mig! Lägg dig och vila lite, läs en tidning, sov eller pilla på datorn.. Bara jag tar det lugnt.
Då tänker man sällan på att hjärnan ALDRIG tar det lugnt!! När får den semester? När får den lugn och ro?? Det återstår att se..

Jag har skrivit av mig och det känns helt otroligt skönt! :)
Om jag fick med allt?? Vet ej !
Är det så viktigt?? Vet ej !
Jag försöker ju inte att rättfärdiga mig här på bloggen inför någon. Jag bara skriver, skriver det jag vill och behöver!

Har du läst ända hit tycker jag att du är värd en belöning och skall få ett litet tack av mig :)
Lämna bara ett kommentar med ditt namn och mail så kontaktar jag dig! :)

Skönt att bara kunna skriva ibland :)

Jag känner mig såå lättad :D

Lillen och Jag mår bra <3

Ta hand om er och va rädd om varandra*

v 24 och livets funderingar <3

Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad,  men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett.  Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern.  Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl.  Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda,  så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt. :)

Jag - har gått upp till 70kg.. Wehoo - Man får ju tänka lite på vad man trycker i sig, men matlusten har försvunnig igen.

 

  • Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade stripor på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga stripor åtminstone där. Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striporna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.
  • - NEJ!

 

  • Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar.
  • - NEJ!

 

Jag smörjar magen varje kväll med en speciell mamma olja som hjälper huden att hålla ihop och bli mer elastisk. Detta har jag gjort sedan vecka 16 och kommer fortsätta med det sålänge jag är gravid. Vissa dagar så smörjar jag lite extra, då lägger jag mig på soffan och smörjar mage, bröst och lår med en lotion som också förebygger bristningar och hjälper huden att få en mer elastisk styrka.

Om allt detta hjälper eller inte återstår att se. Men själv tycker jag att det är en fin ritual att ligga och smörja in magen innan sovdax och bara känna att den där inne mår bra. Att be John att ta över rutinen och smörja in min mage ibland ger honom möjlighet att bygga upp sin helt egen relation till den som kommer och behöver inte känna sig utanför. Det är en fin liten stund tillsammans som familj redan nu och stunden blir den man gör den till! Jag älskar att se John smörja in magen och känna hur lillen reagerar på hans närhet och röst. Det är nu man kan bygga upp ett band mellan oss och barnet, redan nu. En liten familj <3

 

 

Jag har tagit ur piercingen nu - är lite rädd att jag fastnar med den i kläderna och river ut den.. Hur som helst så är det inte långt kvar nu! :D Det är det aldrig iofs :p men den stora dagen börjar ju närma sig mer och mer för varje dag, om man vill eller ej!

 

Grejen är den att jag har börjat inse att man borde njuta mer av situationen som den är nu - att gå med en växande mage och njuta av varje minut men lillen som lever, växer och sparkar i den!!

Varför längta så mycket till förlossningen?

Den dagen kommer ju ändå till slut. Och kan man njuta av livet TILLSAMMANS som familj :) Men nu är det en tid som aldrig mer går att komma tillbaka till - min första graviditet - bara Du & Jag som utvecklas tillsammans, lite mer, varje dag.       Jag borde stanna upp och lära mig att jag kan uppleva och känna det Du gör HÄR & NU och njuta av det, ingen annan kan. Är inte det helt otroligt fascinerande!? :)             Jo, det är det!  En oförglömlig känsla att känna när den sparkar, hickar och väcker mig om nätterna genom att bara vara, rulla runt och utforska sig själv där inne :)                 Visst är det energikrävande att inte kunna ligga si eller så, sova ordentligt, stanna upp föratt den verkar sträcka alla armar och ben ifrån sig och trycker på blåsan lite här och där.           Men ärligt talat så gör det mig inte ett dygg!                  Jag får känna, lära känna och vara med mitt underverk hela tiden. Precis som att den får vara med mig - överallt! Jag anser inte "problemen" som ett problem utan som otroligt viktiga signaler att fokusera mer på mig och skrutten i mig. Man MÅSTE vara lite mer egoistiskt när man är gravid. Ego mot alla andra och säga ifrån när jag känner att Nu behöver Vi (bebisen & jag) lugn och ro! Vilket oftast resulterar/ kommer ut i tårar, men det är MITT sätt att uttala mig.                    Och det borde accepteras och respekteras av omvärlden.  Vi måste ta hänsyn till varandra.     Jag är två.    Alla har sitt eget sätt att kommunecera och att visa känslor på.              Och dom flesta utav oss har så många känslor inom sig just nu så det oftast bara är ett sätt att få ut alltihop - att gråta :)

Det jag ville ha sagt var det att DU skall njuta av tiden som är NU, fokusera på det som ÄR.                 Så fort du vänder dig om ligger du på förlossningsbordet och lillen är född.                 Aldrig mer kan du komma tillbaka till tiden Du befinner dig i nu   -   att vara gravid för första gången!            Några veckor senare längtar man  tillbaka till graviditeten, kännslan av att bära något inom sig som bara tillhör mig.          Visst går det att få fler barn, men det kommer aldrig att bli samma upplevelse - då har du redan ett barn.        Du vet hur allting går till, det är inget nytt längre.            Det är visserligen lika omtumlande varje gång att  bli/ att vara gravid   -   men det kommer ALDRIG mer att vara - första gången




Njut av livet och va glá

 

 



 

 

 

 



***

/ Puss från mig och mina tankar :)

***

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0