Vad är en SuperKvinna? Är det hon som städ...

mms_img39010 (MMS)

Vad är en SuperKvinna? Är det hon som städar, bakar, lagar mat samtidigt som hon liknar någon TopModel deltagare? Förmodligen sitter barnet/barnen i bärselen under tiden, sover eller ugglar framför tvn?? Jag undrar verkligen var man har fått denna bilden ifrån, bilden av att vi kvinnor skall vara perfekta och fixa allt i hus & hem samtidigt som vi också skall vara bra mammor och förväntas Vara gladast och piggast i världen när partnern kommer hem!? Dagen har bara 24 timmar och jag undrar hur den perfekta kvinnan skall lyckas med att trolla ihop dagen sådär perfekt ? Jag har, av ren nyfikenhet, provat för mig själv att få ihop detta på något sätt. Men det funkar bara inte! Antingen blir tiden med William så kort att jag knappt känner igen han på kvällen, eller så är det disken, tvätten eller annat som blir liggandes.. Fixar jag hus och mat varje dag, dammsuger, tvättar, bakar städar, lagar mat 3ggr om dagen, fixar ute.. osv Då blir det VÄLDIGT lite kvar av dagen som man kan ägna åt Mamma-Barn-Tid.. Och det är väl viktigare än disken i diskmaskinen, eller? Jag skulle aldrig ångra 2 timmar extra med mitt älskade barn, men jag skulle ångra 2 timmar av städ eller bakning när jag ser att lillen egentligen hellre vill umgås med mig! Om inte annat är ju jag helt slutkörd redan 18 på kvällen så William i princip skulle kunna dansa på bordet utan att jag skulle bry mig.. Å vem gör jag allt detta för? Mig själv? Jag tar ju kol på mig själv av att stressa runt, och får knappast någon medalj för jobbet heller. Man mår inte bra av att inte ens kunna njuta av lite egentid när knodden sover, för då ska man ju 'passa på' med så mycket annat så ongen skulle behöva sova i flera dagar i sträck! Vem är jag om jag skall vara "The Perfect Mum" ? Vem skall ta över MIN roll och vara en bra mamma, en kärleksfull, avslappnad, glad person? Jag undrar vilken karl som har kommit på SuperMamman. Jag kan knappt bärga mig tills jag träffar Mister SuperDaddy! :-D Så, jag kan säga att jag har provat, men det är inget liv jag vill leva! Hellre har jag lite tvätt i tvättkorgen & damm under sängen. Eller en något längre gräsmatta (för den har jag helt prioriterat bort kan man säga) :-P så umgås jag gärna mer med min Bebis :-) eller vad han nu föredrar att bli kallad numera?! Jag är ingen SuperKvinna när det gäller regelboken, men jag är en fantastisk Mamma till min underbara Son och nästintill 99% nöjd med mig själv! Så kvasten får stå i skrubben och vila idag också :-)

Hur var det där med att precis ha blivit m...

mms_img33058 (MMS)

Hur var det där med att precis ha blivit mamma och att ha varit mamma ganska länge eller ett tag? Blir man avtrubbad, kärleksblind och van vid det underbara man har i hemmet, eller också redan har flyttat hemifrån? Det sägs att Vi förstår inte våra föräldrars kärlek förän vi själv har blivit föräldrar! På andra sidan undrar jag då ibland varför vissa personer behandlar sina barn, nära och kära, på det viset dom faktiskt gör. Borde vi inte visa dom var och varannan dag hur mycket dom betyder, hur tacksamma vi är och hur bra vi faktiskt har det!? Att få barn är inte för alla någon självklarhet. Men kan man någonsin "klassas" som någon rutinerad förälder? Jag menar, ingen dag är ju den andra lik, hur fina och välplanerade rutiner vi än har så går det inte att styra över våra små gryn! Och bara för att man "har varit med ett tag" är det väl inte så att man inte kommer ihåg den första tiden eller har glömt hur det var när vi själva precis blivit föräldrar!? Här var det en trött Bebis som somnade ifrån frukostgröten :-) eller ska man sluta kalla han för Bebis snart tro? Med alla småsmå nyfödda runtikring mig så känns det som att han inte är sååå liten längre, jag menar, han ligger ju inte lealös på golvet längre precis och vet för det mesta vad han kan göra med dom flesta av sina rörliga kroppsdelar.. :-) Jag känner mig som den där tråkiga rutinerade småbarnsmamman, jämfört med mina nybakta & gravida mammaväninnor.. Hon vet ju redan, hon har hunnit bli van, för henne är det inget nytt längre. Det lilla knytet som för sisådär 8 månader lades upp på min mage för första gången, helt våt och varm, lite klibbig och blodig om huvudet.. Ja, det var en upplevelse må jag säga. En upplevelse som är himla svårt att förstå att man har varit med om. För 7 månader och 3 veckor sedan.. 237dagar.. Nästan en hel graviditet :-) Det jag ville ha sagt var det att hur många barn man än har och hur gamla dom är är så glömmer en mor aldrig den känslan hon fick inne i förlossningssalen, ibland hemmet, bilen eller något senare.. Man blir lika varm i hjärtat när man låter tankarna flyga tillbaka, som första sekunden man officiellt blev mor till ett litet barn man länge burit i magen :-)

Williams okända tvillingssyster :-)

mms_img33056 (MMS)

Williams okända tvillingssyster :-)

Grönt är skönt:-) Någon som kommer att bli...

mms_img33055 (MMS)

Grönt är skönt:-) Någon som kommer att bli glad? Självklart :-) Idag ska vi prova något nytt: Ärtpuré. Absoluta Favoriten Morotspurén med Dill får backa upp nytillskottet ifall det inte skulle bli någon succé. Önska oss lycka till :-)

Häng och Frukost i Sängen! Hjärtat fixade ...

mms_img33054 (MMS)

Häng och Frukost i Sängen! Hjärtat fixade te och smörgåsar :-) Jag känner mig så platt och utmärglad som man bara kan bli.. Halsen är inte lika öm idag så det känns skönt. Jag hade verkligen hellre velat jobba än att hänga i soffan eller sängen, menmen.. Jag kan inte påstå att jag gett kroppen någon större chans att bli frisk heller.. Solen har ju varit framme dom sista dagarna så den har man njutit av lite,bakat och lagat mat, städat och plockat iordning har jag också gjort bara för att slippa känna mig lat och slapp..Så det är ju mitt eget fel! Och strax (om en timme eller två) åker vi till Nordby för att införskaffa oss några nya träningskläder :-D vill säga om J kommer ur sängen där han har somnat nu efter frukosten :-P William har börjat sova hela nätterna igen (vilket han slutade med när J gick på semester..) och det känns skönt. Amningen på morgonen fungerar fortfarande utmärkt, fast det ju bara är varje 24:e timme :-) jag är lite imponerad av kroppen att detta ens är möjligt, men tackar för det :-) Nu ska jag gosa lite med Prinsen innan jag hoppar i duschen!

Jag hinner ju knappt med tiden.. Jag umgås...

Jag hinner ju knappt med tiden.. Jag umgås VÄLDIGT mycket med min son! Jag äter dåligt pysslar inte med mycket annat än honom när han är vaken. Ända så lyckas jag att missa VARJE GÅNG han sätter sig själv upp, kryper eller ställer sig upp..

Ikväll har jag officiellt jobbat som Mary ...

mms_img33053 (MMS)

Ikväll har jag officiellt jobbat som Mary Kays Fristående Hudvårdskonsult och haft min allra första ordentliga SkinCare Class, och det har varit riktigt roligt! :-) Det är det jag har pysslat med och förberett mig på dom senaste veckorna, varit på möten i både Kungälv och Tanum. Det är enormt mycket att ta in i början, men samtidigt så himla kul och intressant. Hade proppat i mig en fel Alvedon idag så febern la sig ett tag och halsen gjorde inte lika ont, men rösten sviker ju ännu ibland.. Men nu får det bli sängen och hoppas på att förkylningen lägger sig något eftersom det skall bli en Hudvårdsklass imorgon också, på kvällen väntar utgång på Cod där underbaraste Maggio ska spela :-D Det får vi ju absolut inte missa ;-) NattiNatt PUSS

Vi är ute i skogen och plockar svamp och m...

mms_img33052 (MMS)

Vi är ute i skogen och plockar svamp och mumsar i oss massvis med blåbär :-) mmmh Mums

En GratisGåva jag kunde klara mig utan, lä...

mms_img33051 (MMS)

En GratisGåva jag kunde klara mig utan, lätt! Att bli sjuk i mitten av sommaren ser jag som väldigt onödigt.. Hostan jag har haft i 3 långa dagar har nu övergått till brinnande hals&öronont och även feber och rinnande ögon.. Jag skall jobba ikväll och inte minst börja med att måla om i köket! Vi får mysa ner oss i soffan med lite te en stund och hoppas att alvedon dämpar förkylningen lite grann för stunden iaf. Kanske ett tecken på att kroppen är lite mer än överlastad? Jag får varva ner och ta det lite lugnt nu istället, försöka iaf.. William är pigg och kry som alltid och är verkligen snäppet ifrån att krypa på riktigt :-D men han är hellre uppe och går vid handen (är för övrigt ovanlig duktig på det också för att vara 7månader!) eller traskar runt i sin gåstol som mer liknar en racerbil än något annat :-P Nu har han bajsat, 30minuter före vanlig tid men men ^^ Ha en go förmiddag :-)

VeckoMöte med Pärlorna i Tanum imorse. Him...

mms_img33050 (MMS)

VeckoMöte med Pärlorna i Tanum imorse. Himla inspirerande och alltid lika trevligt :-) Är riktigt sugen på Seminariet i Göteborg i Augusti, men det tål att tänkas på då det ju inte är gratis.. Nu har vi precis avnjutat en god PannkakeLunch i Krokstrand i alla fall så snart vankas det planering och sedan en barnledig kväll. Middagen får vi äta själva ikväll, men den skall väl smaka lika bra för det :-)

It's a mess! But it's nice :-) Slänger in ...

mms_img65314 (MMS)

It's a mess! But it's nice :-) Slänger in ett livet hejvilt Kaos, men ungefär såhär ser det ut nu och kommer att förbli, delvis :-) får bli lite mer ordning och system i prylarna.. Och alla växter ska finna var sin plats. Jag är fortfarande supernöjd med min fondvägg jag målade veckan innan Prinsen föddes :-) var väl kanske det som gjorde susen eftersom han kom före beräknad datum :-P Hur som helst så var det ett vågat färgval. But We Still Love It! :-) Nu får jag hälsa Gonatt

Suuuper taggat! inför veckans händelserik...

mms_img65312 (MMS)

Suuuper taggat! inför veckans händelserika dagar! Har hunnit färdigt med allt i trädgården och vardagsrummet under helgen. Företagsmöte imorgon förmiddag, gårdsplanering & Middag med bästaste P&R på kvällen. Lite jobb och Några klasser under veckan och sedan blir det att ta sig an köket och måla om lite där. Jobb och sånt några dagar däremellan också och sista JuliVeckan bär det hem mot vackra Värmland igen för lite mys och Lek med dem bästa! Under tiden får vi absolut inte glömma att NJUTA av det underbara familjeLivet vi faktiskt har :-) Den här månaden blir kanon! Dock är jag väldigt besviken och jätte arg att inte internet fungerar (klart, jag skulle ju sitta vid datorn så varför skulle det fungera då??) så får ju inte lagt ut något vettigt nu ändå men jag hoppas ni nöjer er med det lilla jag skriver här via mobilen :-) Men någon vacker dag ska jag väl få ordning på Telias Bredband igen, så då kan jag bloggandet på riktigt igen :-) ha nu en underbar kväll alla, hoppas dagen var bra. Våran har varit solig, effektiv och helt underbar (bortsett från Datorn då) med TrädgårdsPyssel, inredning och hemmaJobb. Nu är gubben och ställer iordning traktor, maskiner och fyrhjulingen inför veckans jobb :-) Kramar från oss, Skees yngsta Familj & Gårdsägare!

Årets första Dopp är avklarad, igår kväll ...

mms_img74873 (MMS)

Årets första Dopp är avklarad, igår kväll i Flöghulttjärnet :-) Uppfriskande, svalkande och helt underbart :-)

Då var det FikaDax igen efter att vi har S...

mms_img65311 (MMS)

Då var det FikaDax igen efter att vi har SLITIT hårt i trädgården igen :-) Bilder på det, Renoveringen och uppdatering om barn & utveckling lägger jag in i eftermiddag när jag sitter och ändå ska jobba vid datorn. Känns skönt att kunna skriva annat än bara dagboksinlägg :-)

Kreativa Gränser finns det inga i min värl...

mms_img74872 (MMS)

Kreativa Gränser finns det inga i min värld så nu har jag börjat med alla detaljer (det som oftast tar mer tid än själva renoveringen!) hihi

Ett gott skratt förlänger livet!

..tränar magmusklar och sisådär 300 andra muskler i ansiktet! Så ni som skrattade gott om min lilla stora felstavning här om dagen, känn er vältränade och kalla er livsnjutare! :-) Visst blir det fel ibland, inte minst när man tippar in på en mobil med touchscreen.. Fy så pilligt och så otrolig opraktisk när andra handen sitter djupt inne i Barngröten, Skitblöjan (ja, denna gången skall det stå SKIT :-D) eller bara skall dirigera barnvagnen åt rätt håll.. Hur som helst skrattade jag gott åt mig själv när jag läste texten jag skrev och kommer nog göra om det ett antal gånger med. Det får jag bjuda på :-) Nu ska jag sätta igång igen, när lillen slumrar så gott i sin vagn, och SLITA vidare i vardagsrummet. Fast vädret egentligen skriker efter ett första Dopp i Havet idag.. Men själv vill jag inte åka! :-)

Sista listen.. För idag... Rustas Fönsterf...

mms_img74871 (MMS)

Sista listen.. För idag... Rustas Fönsterfärg är för övrigt riktigt bra tycker jag! :-) Puss å Gonatt

Nu har grävmaskinisten/ Familjen Olausson ...

mms_img74870 (MMS)

Nu har grävmaskinisten/ Familjen Olausson åkt, jag har varit hos läkaren och spenderat flera hundralappar på krämer och tabletter som tydligen skall göra underverk (fniss) och lillfisen sover en liten lur.. Vad finns det kvar att göra än att ta tag i penslarna igen nu när det har börjat regna? Jäpp, på Söndag fick jag planerat in lite egentid så då hoppas jag på att kunna sitta vid datorn ett skvätt och lägga in bilder från renoveringen. Tänk så mycket det ska hittas med på bara 24 timmar.. Pjuh :-p

Idag grejar vi ute! Har beställt hit Kroks...

mms_img74869 (MMS)

Idag grejar vi ute! Har beställt hit Krokstrands Gräv (tror jag det heter) :-P så det ska bli lite ordning här i trädgården. Just nu ser det väl ut som ett bombnedslag på framsidan av huset, men det blir att bra till slut :-) Dagen idag kommer gå efter planerna, förutom i eftermiddag då jag ska till Vårdcentralen pga mina eksem som bara blir större och värre.. Jag hoppas dom kan självklar mig lite idag. Så renoveringen inne i vardagsrummet pausar vi från idag och fortsätter imorgon :-)

Finns det något bättre än att fixa till en...

mms_img74867 (MMS)

Finns det något bättre än att fixa till en god saftig SommarFika när man skiter hårt!? :-) Tyvärr var vi tvungna att sitta inne då det precis kom en något större skur.. Men nu har mormor och morfar ute och går med lilla Fisen så ska jag ta mig an taket för (förhoppningsvis) en sista gång :-) Lägger in bilder ikväll ang. renovering. Ha en gosig eftermiddag allihopa :-) KRAM

Världens goaste efterrätt

mms_img56596 (MMS)

Världens goaste efterrätt

Just nu: Renovering pågar för fullt :-)

mms_img33817 (MMS)

Just nu: Renovering pågar för fullt :-)

Dagens Lunch - snabb å enkel, egen skörd f...

mms_img27672 (MMS)

Dagens Lunch - snabb å enkel, egen skörd förutom fiskpinnarna :-)

Söndagsmys - Sill & Potatis avnjutas med e...

mms_img27671 (MMS)

Söndagsmys - Sill & Potatis avnjutas med ett glas rött. Gott! Och det lilla gröna på min tallrik är resultatet av den egna gröna lilla odlingen, Mangold :-) Mys på mina kära, Gonatt!

Svar på frågor! Det har blivit en del fund...

mms_img27670 (MMS)

Svar på frågor! Det har blivit en del funderingar kring det ena och det andra, men eftersom jag inte prioriterar att sitta vid datorn utan kör helt och hållet på SMS-BLOGG så ser jag inte alla frågor/kommentarer direkt. Blir också lite svårt att skriva långa SMS när tiden inte helt räcker till. Men nu ska jag väl få till det, på min lilla rast :-) Amningen: Jag har inte direkt varit tvungen att sluta amma, jag ammar fortfarande men bara på morgonen och valde själv att göra det eftersom jag ville börja jobba, helgjobba. Jag har inte fått komma tillbaka till mitt tidigare jobb (ännu?!) så jag letade själv och hamnade på Gamla Sportshopen på Nordby och trivs med mina timmar så länge. Jag har inte varit riktigt redo att lämna ifrån mig William mer än varannan helg :-P Kurserna: Jag har lust att jobba hemma och har länge funderat på HUR jag skulle kunna lyckas med det så sen Februari har jag haft något i tankarna. Vill ännu inte säga mer än att det har mycket med hudvård att göra eftersom mitt intresse där är jätte stort. Jag har ju en del problem med min egna hud, exem, och allergi och allt som går att få tag på helt gratis ;-) Till sist den lilla fina Tårtan Camilla gjorde var en DaimGlassTårta gjort i en HelloKitty kakform :-) Nu får jag återgå till jobbet! Ha det gött alla PUSS

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0