Härligt väder & Eksem

Det är jag nog inte ensam om att tycka :) Men för att vara ärlig är det en halv mardröm för mig (min hud) att gå ut i detta kalla vinterväder. Vilket gör min så frustrerad och irriterad inombords. Thor tycker ju inte att det är vidare kull att sitta ute i vagnen och stirra medan William leker rövare i snön, så det är väl både på gott och ont att inte kunna gå ut.

Dom två veckorna i Thailand gjorde verkligen underverk med min hy. På bara 3 dygn fanns det inte ett spår av eksem på min kropp och efter 6 dagar, när jag hade fått färg på kroppen så var dessa ställen fortfarande vita. Men det gjorde mig inget, dom ställen där jag hade eksemen blir ju som stora ärr och dem blir inte bruna de första 3 åren. Jag brukar vara vitprickig på somrarna kan man säga, men hellre det än brinnande, svidande och kliande eksem.

Saltvattnet och solen gjorde så himla gott :) Och att luften var så fruktansvärd fuktig var ett enormt pluss i kanten :)

På väg hem kännde jag direk när vi kom ut från planet att huden stramade till över ansiktet och halsen (där eksemen brukar vara som kreftigast) och efter bara 6 timmar på den här sidan jordklotet var precis varendaste eksenj*vel tillbaka och jag kunde inte annat än att deppa ihop en stund..

Köpte då en luftfuktare (som för övrigt kommer ta död på varenda fönster pga all kondens som blir) och då blev huden genast bättre igen.

Men nu är dom tillbaka igen. Nu har jag börjat att bada i och badda eksemen med Havssaltvatten (som går att köpa på apoteket & på nätet) Det har blivit något bättre. Nu gäller det att hitta den RÄTTA krämen att dränka kroppen och ansiktet i. jag har provat 3 olika hittills men ingen av dem ger någon vidare bra effekt i längden tycker jag..

Fortsätter senare..

Natti :)

Skärpning!

Longtail boat at Poda Island  Dec. 2012
 
Nu har jag legat på latsidan med bloggandet igen :s
Men lat har jag verkligen inte varit! 2 Barn tar verkligen all tid som finns, aldrig sover dom middag samtidigt och egentid är något man får önska sig av Jultomten (som inte finns..)

Men nu har jag ju faktiskt precis varit på en 2 veckors semester i underbara Thailand tillsammans med min kompis och hennes föräldrar, så tid har jag ju haft egentligen ;)

Jupp, barnen och gubben lämnade jag hemma (och gissa om jag njöt.. ;))
det var faktiskt J som unnade mig denna resan så mycket, att han betalade den åt mig. (Nej, jag tror att han behövde lite semester ifrån mig egentligen, haha)

Nu är jag dock tillbaka i vardagen. Eller ja, mer i verkligheten än i vardagen. Men det ordnar sig nog snart :)

Välkommen tillbaka säger jag :D

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0