The only one






Den enda känslan man kan gå efter, är magens

Den enda rösten man skall lyasna på, är hjärtans

Den enda personen man alltid kan lita på, är sig själv

Dop & Kalas





Mysigaste dopet. Tack för att vi fick delta när Melker döptes.





Feb. 23, 2013









Just nu sitter vi i bilen på väg till Vänersborg där lille Melker skall döpas. Det tar lite på kraften och humöret att se till att alla tre killar får rena finkläder på sig, men nu har vi äntligen kommit iväg (om ändå osminkad..)
Jag kör på Natural Beauty idag ;-)

Glade Thor





Förra veckan fick Thor sin julklapp av J's faster och han blev väldig glad :-D

En liten hälsning





från lunchrummet :-)
Jag måste erkänna att jag mer och mer längtar till att börja jobba på riktigt med ungarna på dagis och så. Samtidigt vill jag egentligen inget hellre än att vara 'husmor' eller 'hemmamamma' (många M där) och finnas för barn och hemmet. Jobba hemma vore ju inte dumt heller då, eller?? ;-)

puss å hej så länge <3

Vila bör man, annars..

Har haft en super mysig förmidddag med fina M och lilla V. Fikat, promenerat i det fina vädret och bara haft det bra. Härligt med såna dagar :-)

Nu lämnar jag köket och byter städandet mot soffan och gos med mina små bebisar för nu står det två dagar med jobb framför mig :-)








Morgongröten

den tar vi oss snart. Efter en alldeles för lång natt fick vi en relativ bra sovmorgon (till kl 8..) hehe :-)

Vi skall mysa en stund till i sängen framför Nalle Puh iklädd min sköna pyjamas för sen blir det spännande för barnen när lilla V och hans fina mamma kommer. Thor är helt förälskad i lilla bebisen.





God Morgon alla <3

Piggelin

Här ligger jag vaken med en alldeles för pigg liten William.. Han åt nog för många av dom goda kakorna vi bakade förut







Innan så tog vi oss en gudomlig mördarpromenad runt populära Döltorp ;-) mätte denna gången och det är nästan exakt 1km konstant uppförsbacke den första biten.

Kämpade som en björn med syskonvagnen, full i 23kg kärlek genom det spåriga och hårdfrysta snöslasket. Hela rundan är alltså på ca 4km :-)
Gjorde jag även igår och det är nu första "träningspasset" sen jag kom hem från Thailand (ca7veckor)






Härligt :-)


Längst ner ser ni bilder på gladfisarna igår :-)
William skulle prompt gå ut i pyjamas och gummistövlar, att ta på sig kläder tar allt för lång tid tycker han.

Dock kom han in igen ganska fort ;-)




Thor är som vanligt glad och nöjd med det mesta :-) fick dock fundera lite över russin godiset han fick stoppat in i munnen av storebror ;-)






Och så stog det lite pyssel på schemat ikväll :-)



Godnatt nu (förhoppningsvis) <3

En ny leksak

Igår tog vi oss en tur till Nordby, barnen och jag. Jag bytte tröjan J fick på alla hjärtans dag då den var för liten :-S

Sen köpte vi en något försenad födelsedagspresent / julklapp till William (han fick pengar som vi skulle köpa något för istället) så det blev ett batteridrivet BRIO tåg, lyckligare kille har jag inte sett på länge :-)
Thor var mindre road men snälla var dom igår :-) inget skrik eller spring genom affärerna. Duktiga killar <3





och så köpte vi söta doppresenter till lilla M som skall döpas i helgen :-D

God morgon






"Mamma jojjof. Mamma, lia äta jojjof!" William väcker mig med ett stort leende och förklarar att har skall äta frukost nu. På en sekund vänder han sig om och ropar "Tofftoff" och springer ner. Han. fick nämligen ett batteridrivet Lok från BRIO igår. Det lekte han med tills djupt in i natten :-)

Jag tycker det är helt underbart att höra sitt eget lilla barn börja prata, och nu också i små korta meningar :-)


men nu är det dags att gå upp!
Ha en underbar dag alla <3

Fotbollsgolf & Korvgrillning





Jobbhelgen är över och det betyder att eksemen och klådan är/var som värst igår, söndag kväll.
Jag har varken tid eller tålamod att sitta lugnt och vänta ut läkningen av dem så efter ett saltbad och rikligt med återfuktande kräm fick jag till slut dränka kroppen i kortisonsalva för att kunna fungera här hemma och sova ordentligt

Jag gillar verkligen inte kortison eftersom det förstör huden annu mer men jag verkligen ingen annan utväg i sådana lägen.

Nog om dem






Upptäckte att kaffeburken nästan var tom nu när jag gjorde mig en kopp, den var då full i fredags. Betyder att någon var väldig kaffesugen och i stort behov av koffein, ensam med två barn hemma. Livet är lite hårdare mot vissa ;-)









I lördags stog det korvgrillning och FotbollsGolf på schemat, bollen jag köpte efter jobbet påminner lite om någon här hemma tycker jag, eller hur? ;-)

fredag

eftersom hela inlägget försvann tänker jag nu endast berätta dagen ibilder! Enjoy ;-)














Good Night <3

Brun är syndens färg





Choklad har jag stoppat i mig idag så det räcker för 4månader. Men när hjärtat ställer sig och rullar chokladbollar till mig före jobbet kl 5 på morgonen så är det oförskämt att inte äta dom. :-)


Dessutom så var dessa väl behövligt eftersom jag höll på att gå under av frustration några gånger här hemma. Älskade barn :-)


Alla mina tre killar har somnat före kl21 nu och jag skall snart göra der jag också, skall bara... ;-)
Nej, jag skall läsa boken i sängen, imorgon är det jobb kl8 som gäller :-)

God Natt på er <3

Tålamod..

Det är inget någon av mina föräldrar lärt mig så mitt tålamod testas och utvecklas nu i Williams underbara 'utvecklingsfas' som det så fint heter. Så både jag och han utvecklas just nu, tillsammans..
Hur det går??
Inte något vidare bra tror jag så han får ju ofta som han vill till slut ändå :-P men jag jar blivit bättre på att stå på mig och vara hård men samtidigt lugn och sansat.
Biter ihop och räknar till 10 (läs 50+..) och förklarar för honom för femtioelfte gången att
toalettpappret skall vara kvar på rullen, var försiktig med Thor, inget godis, ingen mat i vardagsrummet, inte borra med borrmaskinen i väggen, va snäll mot Thor, inte leka med vattnet, låt blommorna vara ifred, inte stå på bordet, sluta klättra i hyllan, låt bli dammsugaren, vi dricker endast i köket, måla inte på tvn /väggen eller Thor, sluta hoppa i soffan, låt bli kuddarna, stäng kylskåpet, bara ät en frukt i taget SITT INTE PÅ DIN BROR!!!..... så går det ju dagarna i ända :-)





Här har Thor hunnit trycka i sig min fika innan jag gjorde det :-) Mums!

Förresten så hittade jag min kaffekopp, halvdrucken och kall stog den på byrån i hallen.. Bra att man har ihop tankarna, tur huvudet sitter fast ja ;-)



Glad Alla Hjärtans Dag

Vill vi önska er alla :-)





J och jag gav varandra blommor, det stod en sats med negerbollar i kylen och nu äter barnen och jag hjärtformade pannkakor, igår åt vi finmiddag som jag lagade. Fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng Mums! Anledningen till att vi gjorde det igår var för att han kommer hem så sent som åtta ikväll och då är det oftast nattning av barnen som står på schemat. Och så fick han sig en god matlåda idag :-)

Snart tuffar vi iväg (igen) denna gången till BVC. Imorgon börjar min jobbhelg *puh* denna veckan har gått fort.

Feb. 14, 2013




Idag har vi varit runt lite överallt. Bland annat har vi varit hos fina M och V och lekt och busat.
Igår uttalade jag mig (ganska stolt) framför John om hur nöjd jag är med min kropp och dess former. 64,4kilo nu och jag trivs!
"njah, fem kilo kan du väl tappa till tycker jag!"
Heh, tack där ;-)

Nu är jag så trött så jag inte vet var huvudet mitt står.. Har tagit eb tablett mot klådan (eksemen är borta nu men klådan är kvar) och den blir man väääldig trött av. Otrolig trött så jag kommer att sova som en bebis inatt. Imorgon väntar BVC

DESSUTOM ÄR DET JU ALLAHJÄRTANS DAG IMORGON :-D hur firar ni? :-)

Kondens i gamla dubbelglas fönster

Det är ett ständigt och inte så ovanligt problem i galma Hus. I höstas läste jag i någon tidning hur man kunde få bort kondensvattnet. man skulle ta en bit linne tyg, lägga ca. 1msk vanligt ris på och knyta ihop till en liten påse. Sedan skall paketet läggas inuti fönstret. Alltså emellan inner och ytterfönster.

Gjorde då detta endast i Thors rum (till höger) och INTE i Williams för att kunna se om det blir någon skillnad. Rummen ligger nämligen bredvid varandra och åt samma håll.




Ni ser resultaret blir kanon :-)

Den evig långa väntan. ..

på nya inlägg från mig kommer aldrig ta slut ;-)Men nu har jag fått vardagsrummet på kort. Väldigt, väldigt svårt att få det att se lika bra ut på bild, men det får duga :-)





Än är jag inte klar, som ni ser står tvn framför fönstret, vilket den alltså inte skall göra. Skåpet skall flyttas, taket skall målas (och senare skall det sitta en dörr istället för det lilla fönster) altan ur mot solsidan blir väl bra eller? Vad tycker ni? :-)

sleepless again..





Jag vet inte hur vi bär oss åt men det med att få ungarna att somna om utan att bråka verkar hopplös. Hade jag inte haft ett jobb att gå till varje helg hade jag inte haft något problem med att ta barnen själv när dom vaknat. Men jag blir lite uppgiven och frustrerad när jag natt efter natt, helg efter helg sitter vaken med barnen medans andra sover.

Under veckan när jag är mammaledig så kräver jag aldrig av J att han ska gå upp på natten om det inte är absolut nödvändigt..

Så det borde vara tvärtom när jag jobbar på helgerna, eller tänker jag fel??

Tur jag börjar sent idag.

God Natt igen, eller God Morgon??

no more eksem!

Hoppas alla ni är friska och glada där ute :-)
Uppdatering mitt i natten.. De översta bilderna är tagna innan jag tog ut staven i torsdags och de tre nedersta är tagna nu ikväll, lite drygt 30timmar senare :-)

Äntligen är dom borta!! Mina vidriga eksem. Ett tag nu hoppas vi :-)



Köpte mig en (ganska dyr) fuktcreme i torsdags också "en creme som hjälper när ingenting hjälper" enligt dem själva. Jag tycker den är ok men klarar inte av min huds fuktbehov. Måste smörja in ansiktet flera gånger om dagen, jag får bli duktigare på att dricka mycket vatten istället ;-)







:-D

God Natt och klia inte ;-)

Frukost time igen

Idag skall ni få se resultatet av rums bytet hade jag tänkt :-)

Frukosten är avklarad, vilket nuförtiden inte alls går så smidigt som förr då William fått en egen liten vilja nu som jag ännu inte vet hur jag ska hantera. Men det ordnar sig :-)
Thor är på sin gamla glada bana igen och äter mer än någonsin så nu kanske han nuddar 10kg sträcket??! :-) Har varit en 3veckors tung resa med tänderna men nu är dom två framtänder i överläken också ute och han har inte ont av att tugga eller suga på napp eller nappflaska längre.








Eksemen har blivit värre inatt så nu åker p-staven ut. Antar att det är hormonerna som ställer till det men det återstår att se.

Nya vyer!

Jag har gått och planerat detta länge och nu kunde jag inte vänta längre.. Jag har möblerad om IGEN! Denna gången slog jag på stort och bytte plats på vardagsrummet och fin&hobbyrum. Nu blir vardagsrummet betydligt mindre men mycket ljusare eftersom förmiddagssolen ligger åt det hållet :-) och med min framtida altan kommer rummet bli perfekt. :-)





I det andra rummet har vi nu finrummet och leksakerna tills vidare :-)

John vet inget och kommer säkert bli lite Depp på mig eftersom tvn och allt står kvar i det andra rummet och han måste flytta det när han kommer hem. hehe men Annars tror jag han kommer gilla förändringen i det hela :-)

Feb. 06, 2013

God Morgon

Vår morgon på Ödegården i bilder









loosing you

från Solange (om hon stavas så..?!?) är min absoluta favoritlåt just nu!

kom på mig igen att det var ett tag sen sista inlägget skrevs så jag laddade ner blogg appen direkt, nu när jag har en ny och fungerande smartphone så går det ju hur bra som helst :-)

Sitter just nu kvar i bilen efter en snabbtur till stan för att hämta ut ett hemligt paket :-) är hur nervös son helst och vågar inte öppna det, vilket jag inte borde göra här hemma heller, om ni förstår varför ;-)





men hur postar man inlägget? ? haha

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0