v 17 Det växer så det knakar :D

Vecka 17
Du: För många börjar magen synas ordentligt nu. Men det är väldigt individuellt och om din mage inte syns så ska du inte oroa dig - den kommer.
Fostret: Barnet är ca 17 cm långt och väger ca. 135 gram. Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Det bildas ett värmereglerande fettlager på ytan av fostret som kallas vernix.

Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

Pappa/partner

Dags för ultraljud. Nu kan du få se ditt barn för första gången. För många blir det en aha-upplevelse och först nu förstår man vad som faktiskt försiggår i den växande magen. För pappan känns det otroligt att där finns ett litet liv som ni skapat tillsammans. Vid en del mottagningar får man en bild eller video att ta med sig hem.

Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt faderskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Så mycket info och alla säger olika om vikt och längd.. hur skall man hålla koll?? :S

***

Har imorse när jag vaknade registrerad att min lilla mage inte sjunker ner längrenär jag ligger ner, utan helt enkelt stannar och putar rätt upp i luften. Och inte lite heller :s Haha :p Lite konstigt att se och känna på. Men nu märks det mer och mer att det händer något med kroppen (som man faktiskt kan se tydligt)
Det har ju varit lite overkligt hela vägen hit, även ultraljudet har varit spännande, men inte riktigt som förväntad. Sitter ju här nu och känner små små rörelser i magen :) Mysigt är det.
Du lever inne i min mage, helt ofattbart att det växer ett liv där inne :)

Ja, idag är jag ledig och jag har stor lust att åka till Gunnarskog och hälsa på Mor och syskon! Men tyvärr så är det allt för mycket att göra här hemma..
En liten shoppingrunda i Karlstad hade inte heller suttit fel ;) Men det får helt enkelt vänta.
Vika tvätt och sortera bebiskläder står på dagens program. Har fått lite smått från olika håll, ja även köpt själv på H&M ;) SÅ SMÅ KLÄDER.. Ska man tro på att det är min bebis som skall fylla dom tygbitarna en gång i tiden?? Nej, redan i November! :D John skall köpa en liten pepparkaks-dräkt sa han, gulligt :p

*Längtar så* <3


***


***


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0