mina Princess Cupcakes
Recept till smeten:
Ingredienser:
2.5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
50g smör
1dl gräddfil
2msk kallt kaffe
3.5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
4msk kakao av god kvalitet
100g mörk kvalitetschoklad 70 %
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Frosting
Ingredienser
60g mjukt smör
300g lflorsocker
1tsk vaniljsocker
1msk färskpressad citron, saften
100g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
ELLER
60g mjukt smör
300g lflorsocker
1tsk vaniljsocker
0,5dl kakao
1msk varmt kaffe
100g Philadelphiaost
1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
2. Vispa i Philadelphiaosten.
3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Puss