Vecka 32

Att vara Gravid



vänta... WHAT??
är det bara 8 veckor kvar??  Ja!! Idag om exakt 2 månader så ligger jag eller har jag legat på förlossningen och håller barnet jag så länge burit i magen i mina armar <3

GUD VAD JAG LÄNGTAR!!!! :D
  • Snooza bebis
  • Bli mamma
  • Bli en familj
LÖÖÖVE <3
Ja, det är vär så jag känner just nu :) Jag är såååå ivrig och vill att det skall gå fort, men samtigit så är jag rädd för att jag kommer sakna bebis i magen allt för mycket!?! :s Tiden går iofs allt för fort och fortare kommer den att gå vettja! Allt som skall hinnas med innan och allt vi har planerat att vi ska göra.. Är åxå skit skrajj inför förlossningen och det känns lite jobbigt.. :s men det hoppas jag lägger sig lite när man börjat med föräldragrupperna och får prata med andra och höra/ fråga kunniga personer ;)

Men nu får jag berätta lite om mig :)

Jag har börjat få lite mer ont i ryggen, men inte mycket allt. Ligger jag och vilar så går det över och det är väl huvudsaken :) Fötterna har börjat svullna liiiiite, pytte lite. Inte mycket där heller, men det ser jag, och känner! Har blivit tungt att gå, men inta alls så som jag trodde att det skulle bli! benen har svullnat lite dom med, men åxå minimalt! Det är inget som syns utan mer jag som känner det i kroppen :p Stödstrumporna har jag aldrig varit iväg och köpt, men det känns ganska onödigt nu åxå..
Kör hårt med Havandeskapsolja från WELEDA och har inte fått bristningar än.. Kanske en enda, men J tror att jag bara rev mig lite.. vi får se :p

  1. Trög mage? JA
  2. Mjölk? JA
haha :p men det är det ju värt <3
Längtar så*
Ni måste ha tröttnat på att läsa att och hur mycket jag LÄNGTAR!! haha  ;) Men jag gör det och det är så otroligt fascinerande att vara gravid och allt runtikring :) Också detta med J bara gör mig starkare på alla sätt och vis! Klart att det drar ner en men jag har börjat att se sak och ting med andra ögon. Det är inte bara mej jag behöver tänka på, NEJ! Det är VI! Alltid och i all framtid



Bebisen

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

 

Jag

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

 

Pappa John

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

home is where your heart is

Träningsblogg!

RSS 2.0