Hallonsufflé
Den här sufflén liknar mer en glass, och det vill jag kalla den för :-)
Otrolig smarrig, sommrig & fräsch!
Gjorde den igår kväll tillsammans med min vän C och det tog nog inte mer än 20 minuter att röra ihop alla ingredienser. Men den skall den ju stå i kylen i ca 6 timmar sedan.
Perfekt att bjuda svärmor på i helgen, tycker inte ni?! :-)
Den här varianten skall också provas med blåbär, jordgubb och lingon inom en snar framtid :-)
Jag har kopierat både bilden och receptet. Allt hittar ni även här
Ingredienser
2 äggvitor
500 gram frysta hallon
2 dl socker
1 msk citronsaft
3 dl lätt vispad grädde
Färska jordgubbar till servering
Gör så här
1. Vispa äggvitorna hårda i en stor skål, smeten expanderar.
2. Tillsätt hallon, socker och citronsaft.
3. Vispa hela tiden i 15 minuter.
4. Rör ner den vispade grädden.
5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, täckmed plastfilm.
6. Ställ i frysen.
7. Vid servering delas jordgubbarna och lägges ovanpå.